סקר מענין

סקר מענין

להלן תרגום הסקר שעשתי בפורום בחו"ל ותוצאותיו, צפו בו עד היום כ- 650 צופים והשתתפו 60, הסקר עדיין ממשיך והתוצאות משתנות אולם המגמה ברורה. מהו החלק ביצירת הבונסאי בו אתה הכי נהנה? גידול בונסאי מזרע/ייחור .................................................. 6.86% הרכבה /הברכה של עץ בונסאי......................................... 1.96% איתור החומר המתאים ביותר לבונסאי .............................. 23.53% עיצוב ראשוני של עץ הבונסאי .......................................... 23.53% התבוננות בכל עץ בונסאי מעולה ..................................... 16.67% התבוננות בעץ בונסאי מעולה בבעלותי ............................. 6.86% התבוננות ביצירת בונסאי מעולה שאני יצרתי...................... 20.59% What part of Bonsai you enjoy most Growing bonsai tree from a seed/cutting 7 6.86% Grafting/layering a tree for bonsai 2 1.96% Finding the best martial for bonsai 24 23.53% First initial styling of bonsai tree 24 23.53% Viewing any great bonsai tree 17 16.67% Viewing a great bonsai that I own 7 6.86% Viewing my own bonsai creation 21 20.59%

shnir

New member
כל הכבוד

כרגיל, כל הכבוד על היוזמה, מציע להעלותו בעברית באתר.

jarnon

New member
סקר מעניין????????

שלום משה. אני לא יודע אם ולטר פאל השתתף או לא בסקר, ומה הוא חושב על זה. לדעתי הגישה שלך נכונה, ניתוח סטטיסטי של נושא הבונסאי נראה לי בלתי מתאים לחלוטין, והמסקנות העולות מן הסקר אינן אומרות (לי) שום דבר (גם אין מובהקות סטטיסטית) אני מפיק הנאה שווה מכל תחום של פעילות בשטח הבונסאי בעיקר ביודעי שכל הפעולות מכוונות למטרה אחת - יצירת בונסאי . האם לסנן טוף זה יותר או פחות מהנה מאשר למשל להשקות או לגזום? אני מאוד נהנה להסתכל על העצים שלי ושל אחרים (בעיקר באוספים בחו"ל) אבל בד"כ נזכר שבאותו זמן כדאי לעבוד על עץ חדש או לשפר עץ ישן, או לחפש ביער חומר גלם חדש או.... אחת ההגדרות המוצלחות ביותר של הבונסאי היא היותו עולם שלם, סגור ולא חלק ממה שהוא אחר, לכן גם לא ניתן להפריד בין הפעולות השונות התורמות ליצרתו, לא בחשיבותן וכמובן לא בהנאה שהן גורמות. את הסטטיסטיקה הייתי מציע לשמור לנושאים אחרים, בברכה יונתן

minigan

New member
"..בונסאי הוא עולם שלם, סגור..."

שלום יונתן עם האמירה "הבונסאי...היותו עולם שלם" קל לי מאד להזדהות מכל הלב. להבנתי, המשך המשפט "סגור ולא חלק ממשהו אחר" מאד לא מתחבר לדרך בא אני מבין ומתייחס לבונסאי. בעיני בונסאי הוא מעין השתקפות של נפש יוצרו כפי שבאה לידי ביטוי באמצעות הידע הטכני שלו וחומרי הגלם העומדים לבחירתו. כפי שציור של ילד או מועמד לעבודה מאובחנים על ידי פסיכולוגים כך גם הבונסאי בהחלט יכול להעיד על בעליו. כשם שהיוצר אינו מנותק מהשפעות הסביבה הקרובה והרחוקה כך גם הבונסאי שלו אינו מבטא "עולם סגור". אני מאמין שכמעט כל דבר שאתה עושה,רואה ומרגיש משפיע על הדרך בא אתה יוצר בונסאי. בונסאי, עולם פתוח עם אינספור השפעות. יוסי

אולמוס

New member
סקר

לי אישית דווקא מתאימים הפריטים בהם ענו כ- 23.5% מהנשאלים בסקר... לטעמי תוצאות הסקר הן ענין אינדיוידואלי. יש כאלה שלא ימצאו ענין בתוצאות ואחרים יתנו דווקא דעתם על דברים שלא שמו לב אליהם קודם בגידול בונסאי. לדעתי יש בזה ערך מוסף כלשהו. סקר כזה נראה די מסקרן (תרתי משמע). ולכרמי - חן חן על הרעיון.

סקר

גם בפרום בחו"ל היו תגובות דומות לעיל (קצת יותר תגובות...), להלן תרגום חופשי מהתגובה המסכמת שלי לסקר. נ.ב יהונתן - ולטר פל לא הגיב, וגם לא מצא לנכון לעדכן אותי אם השתתף בסקר.
"תודה לכולכם, מסיבות ברורות, לא שאלתי את השאלות המתבקשות. אני מאמין כי לכל סקר מטרה, ואני מנסה ללמוד משהו. בסקר זה, בדרך מאוד לא מקצועית ומנוסה, ניסתי להבין את השאלה היומרנית למה אנחנו בבונסאי ובפורם זה? בפורום הזה מספר רב של מאמרים הדנים בנושא מנקודות מבט שונות, לאחרון שבהם "עץ במיכל... או לא", אשר אני מסכים כמעט עם כל מילה שלו, יש קשר ישיר לסקר זה. נדהמתי מתוצאות הסקר הלא מקצועי הזה, שהראו בברור כי לאלה שלקחו חלק בו, הדרך ליצירת הבונסאי יותר חשובה מהתוצאה הסופית או מצד שני בונסאי היא דרך חיים מתמשכת. תודה, משה. " Thank you all, For obvious reasons I did not put in this poll the obvious questions. I believe that for every poll there is a reason, and I am trying to learn something. In this poll, in a very unprofessional and inexperience way, I had tried to understand the pretentious purpose, whey are we all in bonsai and in this forum. In this forum there were numerous threads dealing with this subject from various points of view, the last one "Tree in a pot…or not! ", which I agree with almost every word, has a direct correlation with this poll. I was astonished by the results of this unprofessional poll that shows clearly, that for those who take part in it, the way to crate bonsai is more important then the end result, or on the other end, bonsai is a continues way of life. Thanks, Moshe.

למעלה