סקר מד-חום

ronboy

New member
סקר מד-חום

היום אני בענייני סקרים. בעקבות החום שפקד את ארז בחג, אני מעוניינת לדעת אם אתן משתמשות במד-חום מיוחד, ואיפה אתן בודקות (סליחה על הפולשנות). פשוט יש לי תחושה שהמד חום שלנו הראה טמפרטורה נמוכה מהמציאות. מדדנו 38.4, וכשהגענו למיון זה היה 39.3 למרות שהוא היה פחות חם. זה גרם לי לחשוב שבעצם כל הזמן פיספסנו בגדול, כי היו פעמים שהוא ממש קדח, אבל המד-חום לא הראה משהו גבוה מאד (המקסימום היה 9.6). בקיצור- מה ואיך? תודה על שיתוף הפעולה ולא נזדקק... רונית.

מיכי2

New member
אנחנו משתמשים במדחום..

לאוזן של בראון, מעולה!! יש לי גם מדחום רגיל לתוסיק ומדחום נוסף שקיבלתי פעם גם לאוזן של חברת אומרון, שאני לא ממליצה בכלל.. הבראון מעולה!! ובימים הקשים שלנו השבוע השתמשנו בו המון.

T noki

New member
באיזה מדחום השתמשת?

הכי טוב לוודא אמינות של מדחום הוא: 1. למדוד במדחום כספית ואז למדוד במדחום הנבדק 2. יותר פשוט - אני מודדת על עצמי (כשאני בריאה, וכמובן כשלא מדובר במדחום לטוסיק...) ואז אצל התינוק. כך גיליתי שהמדחום לאוזן ממש , אבל ממש, לא מדייק... באופן עקרוני השיטה הכי מדויקת היא למדוד בטוסיק. מה לעשות. אצל תינוקות קטנים זה גם ממש לא בעיה, ובעיני השיטה העדיפה, אם כי מציקה במקצת בחורף כאשר צריך להפשיט מכל השכבות. אחרי זה באות שאר השיטות: - מדחום לאוזן : בעיני לא מדויק כי תלוי בבודק, תנוחת היד, כמות השעווה שיש באוזן של התינוק באותו רגע, אצלנו הוא כל הזמן זז ובכה ושנא שדוחפים לו לאוזן משהו ולכן אני לא אוהבת. טוב בעיני למדד גס של חום גבוה/לא גבוה. - מדחום בבית השחי : מתאים לפעוטות או ילדים גדולים יותר, ניתן לקבל יותר שיתוף פעולה במדידה, אבל צריך לזכור שהוא מראה טמפ' נמוכה יותר בכחצי מעלה משיטות המדידה האחרות - מדחום בפה - מתאים לגדולים לכן לא רלבנטי לדעתי, מושפע משתיה ואכילה טרם המדידה, ופחות מדויק מטמפ' בטוסיק אבל יותר מדויק לדעתי מטמפ' בבית השחי. - יש מדחום חדש שמודד במצח :לא מכירה את מידת הדיוק שלו, אבל פחות מבטוסיק. מה שאני עושה בתכלס: מודדת עם גב היד במצח של התינוק - אני יכולה להרגיש פחות או יותר פלוס מינוס מקסימום מעלה (כלומר להעריך בין 38 ל-39 וכו'), בד"כ אני מדייקת בחצי מעלה ופחות. אם אני מתרשמת שהוא רותח או שהחום מתמשך יותר מפעם אחת או למעלה מיום, אני מודדת בטוסיק כדי לקבל אמת מידה. אני לא מודדת בכל פעם - אם יש לי מדד שיש לו חום אני נותנת אקמולי ולא מציקה לו, רק אם יש לי הרגשה שהחום לא ירד בכלל לאחר מתן אקמול או עלה. או אם היה חום ממש ממש גבוה במדידות קודמות. אם החום בסביבות 38ץ5-39 אני לא מודדת הרבה פעמים.

happymam

New member
בוטן פתחה שרשור על זה הבוקר

בכל אופן אנחנו בחרנו במד אוזן דיגיטלי

בולי27

New member
אומרון לבית השחי או לפה ../images/Emo101.gif

מעולה! מומלץ!!! אבל דנה זרקה אותו על הריצפה ועכשיו הוא לא עובד!

בולי27

New member
כן זה השם, אבל קיבלתי אותו ../images/Emo77.gif

ואין לי מושג איפה קונים עוד אחד כזה...

מיכי2

New member
לא ממליצה בכלל על OMRON

קיבלנו מתנה והיה בזבוז של כסף עבור מי שהביא לנו. לא מדייק בכלל!! זה הגיע מחו"ל כך שגם לא היה למי לפנות... קנינו אחרי זה את הבראון והוא הכי טוב!!

sipor

New member
אנחנו משתמשים במד-חום למצח !

הכי טוב שיש, חדש יחסית , יקר אבל שווה כל אגורה. בדקנו דיוק והוא מעולה, כל מה שצריך זה להעביר ל- 2 שניות על המצח והאדון מודד בדיוק את חום הגוף. זאת השקעה כדאית במיוחד למי שזו ילדו הראשון (לנו עלה משהו סביב 200 שח) בכל מקרה. ממליצה בחום, גם כשיש דלקת אוזנים קשה למדוד באוזן, ולכן. מומלץ...

sipor

New member
ב- מיי בייבי בירכא. אבל לדעתי יש את

זה בכל חנות תינוקות, לא מאמינה שרק אצלהם יש.

למעלה