סקר!!! כולם להיכנס!!!!

B-BALL

New member
סקר!!! כולם להיכנס!!!!

אוקיי, והסוגייה שהייתי רוצה להעלות בפניכם הפעם היא: איזה שחקן אירופאי הוא השחקן האירופאי הכי טוב בהסטוריה של הכדורסל???? ולכל אלה שיקפצו ויגידו: "איזו שאלה?! פטרוביץ´ כמובן!" אני רוצה להגיד - חכו, יכול להיות שבימינו דראזו הגדול לא היה מצליח כמו נוביצקי וסטויאקוביץ´ הלא אנושיים. לך תדע. אני לא ראיתי אותו משחק, ומכיוון שאני יודע שיש פה הרבה כמוני, הרגשתי שזה נכון להעלות כאן את השאלה המעניינת הזו. ד"א, שמתם לב שבזמן האחרון מככבים ב-NBA שחקנים אירופאים שלא עשו כמעט כלום באירופה לפני הקריירה שלהם ב-NBA? מישהו שמע על נוביצקי לפני שהוא חתם בדאלאס? מישהו התעניין בסטויאקוביץ´ ככשיחק בפאוק סלוניקי ולא הגיע לשום תואר איתה חוץ מאיזו מלכות סלים באירופה או משהו? ומה עם קירילנקו למשל, שאמנם מוכר לנו כיום בזכות הפיינל-פור של שנה שעברה? מישהו שמע עליו עד אותו פיינל-פור? מה טורקוגלו כבר עשה באירופה לפני שחתם בקינגס? אכן, תופעה מעניינת מאוד שראויה לאיזכור ולהתייחסות מצדכם, משתתפי פורום חביבים. אז בבקשה, להגיב קודם על החלק העליון של ההודעה ואז על החלק התחתון. קדימה!

rub

New member
לדעתי שמעו עליהם עוד קודם

סטויאקוביץ´ אכן לא הראה מה מצפה לו כידית אוטומאטית אבל טורקוגלו כונה הרבה שנים "ג´ורדן הטורקי" קירילנקו סומן כשחקן ענק עוד כשהיה צעיר מאוד בהקשר לשאלה שלך סאבוניס ובהקשר לשחקן העתידי הטוב ביותר שבא מאירופה כנראה נוביצקי ובהקשר לשחקן שעוד לא משחק באנ בי איי ויזכר שם לטובה יותם הלפרין

פטרוביץ כמובן

למרות שדרק נוביצקי ,פדג´ה, סאבוניס ,טוני פרקר,קירילנקו וכל הג´מעה מככבים בNBA. יכול להיות שבעוד 10 שנים אחד מכוכבי הליגה הטובה בעולם כיום יהיה יותר ראוי לתואר , אבל אפילו דראזן עשה את הנטס קבוצה גדולה , ואל נשכח לו את ההצגות הנדירות כשעוד שיחק באירופה (והביא 40 נק´ למשחק ,וזה ביום חלש). הסגן של פטרוביץ : קוקוץ´ . ואגב ,שאלה : האם אוסקר שמידט האלוהי שיחק בעבר בNBA ?

יוסי®

New member
לגבי השאלה הראשונה, אני מסכים

עם מי שאמר שסאבוניס הוא גדול השחקנים האירופאים עד היום, ולמה? פטרוביץ´ היה שחקן מבריק הרבה יותר מכל אירופאי אחר, כולל סאבוניס, אבל סאבוניס התמודד ברמה הגבוהה ביותר והתגבר על הבעיה של רוב האירופאים שמגיעים ל-NBA - פיזיות ואתלטיות...... היתרון היחסי של האמריקאים הולך וגדל ככל שגובה השחקן עולה, אין מה לעשות, ואם סאבוניס עמד שווה בין ענקים ב-NBA, אז בגלל זה הוא לדעתי הטוב ביותר, בעיקר מהסיבה הזאת... אבל עוד 10 שנים, וזה נראה לי די ברור - סטויאקוביץ´ ונוביצקי יאבקו חזק חזק על התואר.....

משהו על סאבוניס

אם ניתן לכל שחקן נקודות זכות וחובה , הרי שהוא צובר הרבה נקודות זכות בגלל שבשנים האחרונות הוא היה היחיד שנתן גוף והצליח ממש לעצור את שאק ,והנתון הסטטיסטי מראה שהוא עצר את שאקיל על 21 נקודות למשחק- נמוך יחסית. מצד שני הוא שיחק בפורטלנד , והם הרי לא ממש היו קבוצה , אז היה אפשר לשחק על אחרים.

עדו מסד

New member
חברים חברים להירגע

פאו גאסול הולך להיות תותח עולמי בNBA, הוא עוד יעבור גם את פג´ה, גם את נוביצקי, וברגע שיפתח גם שרירים, הוא הולך להיות שחקן שבונים עליו קבוצה. חכו ותראו.

kookoo

New member
שארונס מרצולינס

אני לא סגור על איך שרושמים את השם, אבל שנים הוא החזיק את גולדן-סטייט (נדמה לי) כקבוצת פלייאוף. אחריו מיקי, למרות שלא אהבתי אותו. בגלל המזל ובגלל הווינריות. כי: שניה אחרונה פיגור של נקודה ,כל הקבוצה יודעת שהכדור ילך אליו, כל הקבוצה היריבה יודעת שהכדור ילך אליו, גם המאמנים, גם השופטים, כל הקהל באולם ובבית ומאזיני הרדיו וגם מי שלא אכפת לו מהמשחק יודע שהכדור האחרון במשחק יגיע אליו. ולא יעזור לאף שחקן-הגנה כלום. הכדור הזה יהיה ברשת!

B-BALL

New member
מיקי? הכי גדול באירופה?

הוא אמנם היה ענק ובין הטובים באירופה בזמנו, אבל טוב שלא נסחפת......

למעלה