סקר : טחינה ...

rubber duck

New member
היונה וזה הכל

קונה אותה בשוק בפתח תקוה ב 25 שקל לקילו שרון

רוניק77

New member
אם את קרובה לסניף של עדן טבע מרקט

יש להם מגוון גדול של טחינות טובות (היונה.....ועוד) כולל אורגניות ומשומשום מלא (למי שאוהב, אני לא)

../images/Emo41.gifאיך אתם מכינים טחינה?

אמא שלי למשל, מכינה טחינה קצת דלילה ומאוד ירוקה (עם המון פטרוזיליה). אחותי הצפונית מכינה טחינה סמיכה ומניחה שן שום אחת מעוכה בפנים, מה שנותן ניחוח שום משגע. אני אשמח לקבל טיפים לשדרוג

אני מכינה

עם המון פטרוזליה המון שום המון לימון ומעט מלח מכירה כאלה שמוסיפים עגבניה מגורדת

רוניק77

New member
טחינה ירוקה: טחינה ורק מיץ לימון

לדילול (לא מים). ואז הרבה מאוד פטרוזילה קצוצה ושום לפי הטעם (אני שם הרבה), מלח פלפל. טחינה רגילהדילול בקצת מים ואז גם מיץ מ-חצי או לימון שלם + שום (תלוי למה משמשת הטחינה....) + מלח, פלפל. אוהב אותה סמיכה (שוב, תלוי למה משמשת)

אילנית12

New member
אני מכינה כך ../images/Emo140.gif

טחינה יוצקים לקערה עמוקה טחינה גולמית,פטרוזליה קצוצה,שום כתוש ,מיץ מלימון טרי ,מלח. למזוג בזהירות מים קרים ולערבב עד לסמיכות הרצויה. אם זה דליל להוסיף טחינה ,או ההפך.טועמים ומקנים תיבול אם צריך. בתיאבון.

מכינה כך:

טחינה גולמית, מים בערך כמו הטחינה, שום כתוש, מיץ לימון מלח ופטרוזיליה קצוצה. מערבבים הכול יחד- אני מערבבת עם מטרפה ידנית פותח את הטחינה יותר טוב. את הטחינה אני מכינה קצת נוזלית כי היא מסמיכה בקירור.

הטחינה שלי

טחינה, מים, לימון, שום, מלח ואם בא לי טחינה ירוקה אז גם פטרוזיליה בשפע

rubber duck

New member
טיפ קטן שנגנב מגיל חובב

להשתמש במיים קרים ככל שהמיים קרים יותר כך הטחינה לבנה יותר שרון

lovebell

New member
טחינה

נסיכי הטחינה אצלי, חוץ מטחינה ה"נסיך" הם: טחינה אל-ארז המדהימה וטחינה "היונה"
. לאחרונה קניתי טחינה "זהב" בצנצנת זכוכית שזה שיחוק אדיר בעיני. ממש חזון אחרית הימים בתולדות ימי הטחינה...
חיבוק של אור ושבת של שמחה
, חני

טחינת הנסיך היא מספר אחד שלי

אם אין אותה בנמצא ממליצה בחום על טחינה מתובלת של שופרסל טעימה להפליא. בתאבון

אליה ל

New member
את הנסיך תמצאי בכל חנות של מגה!

הטחינה שנמכרת תחת המותג של מגה היא מתוצרת הנסיך

בעאצם נכון, את צודקת !!

גם שטראוס ותלמה משווקות אותה. היא מיוצרת בעילבון והחברות הגדולות משתמשות בה במותג הפרטי שלהן. האמת היא שה-טחינה הכי טובה שאכלתי אי אפעם הייתה של היונה, אבל היא זאת שלא משווקת היום. היא מיוצרת בשכם ואם יש למישהו פה חברים שרוצים להביא לי - אשמח ... גם טחינה אל הלאל מעולה וגם טחינה אל ארז (שפעם קניתי בנצרת) מצויינת, אבל שוב- אין על היונה!

למעלה