סקר חנויות

yaronp

New member
סקר חנויות

בואו נתחיל להריץ קצת ביקורות על חנויות היין... תמיד עניין אותי מי הזול, המשתלם, היעיל, אותו אחד שלא מוכר לך את סחורה שצריך להפטר ממנה... אני יתחיל בשני מקומות אהובים עלי: 1. המרתף של רוזנר בכפר סבא - משפחה צרפתית מקסימה! שירות נהדר, סחורה נהדרת, אף פעם לא נפלתי בהמלצה..מאוד מומלץ 2. WINE CENTER צומת ירקונים - סניף פיצי, מדי רביעי אני ועל הבית טועמים סחורה חדשה...איזה כיף. בפעם האחרונה קניתי ארגז ריוחה מדהים! אז יאללה שתפו!

opherk

New member
חושב שזה יין ספרדי מעולה אבל...

זה לא יצרן אני חושב, אלא אזור בצפון ספרד שמפיקים שם יין טוב תיקונים.העשרה יתקבלו בברכה

yaronp

New member
קצת על הריוחה (ידע אישי...לא מלא)

ריוחה הוא חבל בספרד שבירתו (אם איני טועה) היא הרו (HARO). החבל עצמו ממוקם דרומית לחבל הבסקים. מרבית הכרמים ממוקמים בעמק הרו המקסים. ליין עצמו ישנם 7 וריאנטים, ארבע אדומים ושלושה לבנים. היינות מאופיינים כך: האדומים - (TINTO)יין קלסי, צבע בוהק, רעננים, עם ארומה חדה, רכים על החיך עם כמות אלכוהול בינונית. סוג הענב המקובל הוא, כמדומני, Tempranillo. רוזה (ROSADO)- מאוד קלילים על החיך עם ניחוח חזק מאוד, אחוז אלכוהול נמוך יחסית, סוג הענב המקובל הינו כמדומני Viura. הלבנים (BLANCO) - צבע צהוב-ירקרק, די חיוור, אחוז אלכוהול חלש, טעם מתקתק מעט. עוד קטגוריה מקובלת בריוחה היא הגיל (המצוין על גבי התווית בצורת סמל מיוחד): צעיר - בן שנה או שנתיים - מדבקה ירקרקה Crianza - בני שלוש שנים שבילו לפחות שנה בחבית ומספר חודשים בבקבוק - מדבקה אדומה Reserva - בני לפחות 3 שנים עם פוטנציאל התיישנות גבוה מאוד - מדבקה סגולה Gran Reserva - העילית - שנתיים בחבית + 3 שנים בבקבוק, מדבקה חומה. להדגמה ניקח לדוגמא את "ויניה אלברדי" של היקב "לה ריוחה אלטה" (הנמכר בדרך היין ב- 70 ש"ח. הוא משנת 1996, אדום, RESERVA, כלומר שהה בחבית שנה לפחות + 4 שנים בבקבוק. יש לו צבע דובדבן מרוכז (אני מצטט אותם..), ניחוח עדין של פרי ועץ, גוף בינוני מלא, טאניני בגלל גילו הצעיר, עם סיומת ארוכה וקטיפתית. זן הענבים הוא Tempranillo עד כאן תלמידים להפעם על הריוחה. שיעורי בית: 1. גש לחנות היין הקרובה, טול בקבוק ריוחה BLANCO, צננו היטב. 2. קנה פלאטה או שתיים של סושי טוב. 3. שלוק מפה, ביס מפה והחיים טובים.... לחיים!

סקיפר1

New member
מדויק ../images/Emo47.gif אך ישנם ייקבים בריוחה

הבעיה שבחנות הקרובה Gran Reserva עולה מ 150 ש"ח ומעלה ובכל חנות שכונתית בספרד כ-40 שקל, לפעמים גם פחות ואנחנו מדברים על הקצה העליון של יין מעולה מייקב טוב. התמורה כמובן מדהימה. ספרדי שמכבד את עצמו ושותה יין (ויש הרבה כאלו) קונה בד"כ Gran Reserva. זוג מחסל בקבוק ביום. אפשר להגיע למיומנות ועקביות כזו בסביבה הנכונה, כנראה שלא ב 150 ש"ח.

yaronp

New member
רבים וטובים

אחותי דיילת ונמצאת בספרד לפחות פעם בחודש... אז יש לי כבר למעלה מ-15 סוגי ריוחות (מה לעשות ואני גם צורך אותם..). עד כה לא נפלתי עם אף אחד מדרגת RESERVA ומעלה. זהו אחד היינות היחידים שאני ממליץ בחום לקנות "בליינד" על סמך תווית האיכות. בביקורי במדריד נהגתי לשבת מדי יום בבר בפלאזה מיור (הכיכר המרכזית), לתקוע טאפאס ולהוריד בקבוק ריוחה (לא לבד..עם אשתי). כל התענוג היה מסתכם בסביבות ה- 100-110 ש"ח. בת"א המשובחת לעומת זאת, שרדונה מצ´וקמק ממדינת וושינגטון, עולה במסעדה 95 ש"ח...וזה הזול...

סקיפר1

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif כתר ראשון על מדריד השני

על בארים בפלזה מאיור (יש עוד אזורים מרובי טאפאס ברס במדריד). אשתי מגיבה ב"אוי" כשאני מקריא לה את ההודעה שלך. אוי גדול מאוד.

R750-Girl

New member
אז ככה - לא חוו"ד רק נקודה.

שבוע שעבר עברתי לרמת השרון..ובדיוק מולי ראיתי שיש מרתף יין. אל דאגה - בקרוב התרשמויות.

ishay-to

New member
והכי חשוב.....

הכי אחי אחרי שאת לוגמת מהמרתף לא לשכוח להעביר את מפתחות הסוזוקי אלי...כמובן לחיים.

madu

New member
בית הטבק והיין בראשון לציון

חנות מדהימה, מחירים סבירים להרגיש כמו באירופה.

למעלה