לדעתי אסור להפנות עורף להזדמנות לשלום אף פעם. חייבים לקחת אותו ברצינות ולהיכנס לשיחות אבל להיכנס בלי הבטחות. בלי הבטחה שנשאיר את הגולן ובלי הבטחה שניתן אותו ובלי הבטחה שלא. והיי לכולם. הרבה זמן לא הייתי כאן
כמובן לא שלום בכל מחיר, אבל זה בהחלט יכול לעזור גם בנושא האירני (בלי קשר יש לתמוך ביציאה מוחלטת של סוריה מלבנון). בכל מקרה, לא להפגש איתם אפילו זו בהחלט שטות, ויחזק מאוד את הטענה שלהם כי ישראל היא גורם המלחמה במזרח התיכון.
לא להתעלם מאסד, לקחת אותו לשולחן המשא ומתן, לבוא עם הצעה ישראלית שמוכנה להחזיר את החלק המזרחי של הגולן ורוצה לחכור את החלק המערבי עם ההתיישבות היהודית ל100 שנה תמורת מחיר טוב. אסד יהיה מזועזע בהתחלה, אבל היה לזה תקדים עם הירדנים ועם קצת מיקוח על המחיר גם אסד יתגמש לכיוון.
לברר תחילה מה האינטרס שלה לכך, ולא להכנס עם הבטחות מוקדמות כמו "שיקחו את הגולן רק העיקר שיהיה שלום"... סוריה מחמשת את החיזבאללה וזו עובדה שאין להתעלם ממנה, ולכן, אם יתברר שהיא רוצה את הגולן, זו תחשב ללא ספק למזימה מלוכלכת שלה לגרום לישראל להפסיד שטח שמשמש למקור אסטרטגי ויכול להועיל באופן משמעותי במקרה של התקפה של החיזבאללה.
אנחנו נלחמנו עם סוריה רק לפני 6 חודשים הם גם לא הפסיקו עם העברת נשק לחיזבאללה וגם מאז סיומה של המלחמה נקראו מספר פעמים מסוריה קריאות להתקפה על ישראל נראה כאילו לאסד מאוד משעמם או שהוא רוצה לרצות את ארה"ב על חשבוננו. הוא לא באמת יודע מה זה שלום מחכה לתגובות
סוריה היא מדינת טרור. הרי ידוע שהשלום הזה,אם הוא יהיה,הוא לא יהיה רציני ושאם לסוריה ייתחשק לתקוף אותנו זה מה שהיא תעשה. אם היא באמת שולחת איתותי שלום היא: -לא צריכה לקרב טילי נ"ט לגבול. - צריכה להפסיק את התמיכה בטרור. וכל ההצעות האלה של נתינת רמת הגולן-יש לנו ניסיון עבר וראינו שהבולשיט הזה של גירוש יהודים לא עובד ואם יהיה לטרור רצון הוא יוכל גם להשתלט על רמת הגולן בדיוק מה שהחמאס עשה עם גוש קטיף. בינתיים הבעיה הגדולה ביותר שלנו היא איראן שמי ששכח עדיין עובדת על טילים גרעיניים שמיועדים אלינו והאו"ם משחק איתם משחקים ובנתיים,הזמן עובר-והסוף מתקרב יותר ויותר.
אני לא נגד שלום עם סוריה אני נגד מסירת שטח תמורת שלום כי שלום שנובע ממסירת שטח לא יחזיק מעמד.. וגם הגולן הוא חלק שאסור לנו להחזיר מהרבה בחינות עתידיות סוריה רוצה שלום אז בבקשה בואו נסדיר את העניינים נפעל כלכלית ביחד ונהיה שכנים טובים אם לא והם רוצים להלחם שיבואו.. אולי הם יפסידו גם את דמשק