סקר חדש

Fleddermaus

New member
היא עדיפה על הגברים המועמדים, לא?

יש לך מועמד היספני להציע?

lilche

New member
הצבעתי את האפשרות האחרונה

לא בגלל שאני חושבת שאישה או היספני\ת או שחור\שחורה מסוגלים להיות נשיאים טובים אלא בגלל שהציבור האמריקני אטום, גזען ושוביניסט ברובו (אני מתכוונת למרכז ודרום ארה"ב שמהוות השפעה חזקה מאוד על תוצאות הבחירות בדר"כ) ולכן הסיכויים הם שבישראל יהיה ראש ממשלה נכה\ הומו\ שחור\ערבי\כל מיעוט מופלה אחר, לפני שתהיה נשיאה באר"ב. ככה לפחות אני רואה את זה. למרות זאת, אומרים שבבחירות הבאות יתמודדו שתי נשים לנשיאות: הילארי קלינטון וגונדוליסה רייס. מה שמצחיק הוא שלמרות שגונדוליסה שמרנית, אף שמרן לא יצביע לה כי היא גם אישה וגם שחורה, וזה כבר יותר מידי... גו הילארי!

../images/Emo153.gifהצבעתי אחר

אבל למעשה, התכוונתי לשתי תשובות בבת אחת: אישה אפרו-אמריקנית. קונדוליסה רייס מסתמנת כאופציה מובילה, ויש אפילו הפתעה נוספת שנוגדת את התדמית השמרנית של ארה"ב: היא רווקה. אתם מבינים לאן אני חותר...? אולי היא לסבית בארון?
והכי מוזר, זה שהיא דווקא נציגת המפלגה הרפובליקנית. אגב לגבי האפשרות האחרונה: לא כל נשיאי ארה"ב עד כה היו ילידי ארה"ב. פשוט, ארה"ב לא הייתה קיימת לפני שהראשונים נולדו.

One Echoe

New member
אישה.

נ.ב-אני בטוח שכולם יודעים את זה, אבל דליה איציק היא האישה הראשונה שמכהנת כיושבת ראש בכנסת ישראל, מאז קום המדינה.

בואו ניתן לישראל ציון לשבח

אמנם אנחנו חיים בחברה שמקפחת נשים, ואחוז הנשים בפרלמנט ובממשלה נמוך עד כדי גיחוך (כבר נמאס לבכות), אבל שימו לב: הייתה לנו ראש ממשלה אישה; יש לנו יו"ר פרלמנט אישה; בעוד פחות משנה תהיה לנו נשיאת בית משפט עליון אישה. נשים הגיעו בישראל לעמדה הבכירה ביותר בכל אחת משלוש רשויות השלטון. למיטב ידיעתי, ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהתקיימו בה התנאים האלה (תקנו אותי אם אני טועה).

doofe

New member
רק שחסרה מועמדת לנשיאות. ../images/Emo13.gif

[נשיאה למשל, עוד לא הייתה לנו]

croovy

New member
לפינלנד היו נשיאה ור"מ נשים

אפילו באותו זמן. באמת בהמון ארצות כבר היו נשים בתפקידים כאלה.

למעלה