סקר חדש

DCS

New member
מני בוקר טוב

הכותרת טיולי נכים לא כל כך מדוייקת רובם של הנכים לא עושים את טיולהם במסגרת נכים מעבר לזאת רוב הטיולים שנכים עושים הם במסגרת רגילה ולאו דווקא של נכים רובם של הנכים מסוגלים לעשות כל טיול שאדם רגיל יכול לעשות ולכן בסקר אתה מגביל את עצמך לנכים קשים וחוץ מזה ההגדרה "טיולי נכים" - לי אישית זה לא נראה מתאים יום טוב ושקט DCS

בוקר טוב מני...!

תמשיך להיות אחלה אוהבים אותך!

רינו

New member
סקר לא מובן בכלל!!!!וחזרתי......./images/Emo150.gif

טיולי שטח לנכים קשים (מהי ההגדרה לנכה קשה?) כן (כן מה?) לא (לא מה?) לא יוצא\ת מהבית (למה מי בעונש?) לא בא לי לצאת מהמזגן, יש לי ועדה רפואית (מה קשור מזגן לועדה רפואית) בדיוק הרכבתי פרוטזה מיוחדת לשטח (נו באמת...כל תגובה מיותרת)

רינו הי אני אנסה להסביר:

כן= כן יוצא לטיולי נכים לא= לא יוצא לטיולי נכים(בגלל כל סיבה שהיא) לא באלי לצאת מהמזגן,יש לי וועדה רפואית= נראה לי שאלו כל מיני תרוצים ע"מ לא לצאת בדיוק הרכבתי פרוטזה מיוחדת לשטח=זה מראה את הרצון העז לצאת לטיולים,למרות הנכות. מני תקן אותי אם טעיתי! רינו עכשיו זה יותר ברור??

רינו

New member
אךךך..איזה אופטימיות...

מה היינו עושים בלעדייך.אוהב אותך יקרה באדם.והעיקר לא לפחד כלל.

smile2life

New member
תיקונון לפרשנות

אולי ההגדרה שלי הייתה לוקה אבל הרעיון הכללי מכוון לאו דווקא לטיולים המותאמים לנכים באופן פרטני אלא להשתלבותם של נכים קשים בטיולי שטח. אם כך: כן= הנכה הקשה צריך להשתלב בטיולים למרות הקשייים. לא= מכיוון שהנכה עם מגבלה מסויימת עדיף שישאר בבית ולא יעקב את הקבוצה. לא בא לי לצאת מהמזגן יש לי ועדה רפואית= עיניין של אופי יותר, חוסר רצון לצאת מד´ אמות בדיוק הרכבתי פרוטזת שטח= לא תצליחו לעצור אותי מלצאת ולהנות בשטח. מצטער על חוסר ההבנה למי שיש רעיונות לסקרים שישלח לי מסרים.... תודה

DCS

New member
מני מה ההגדרה המדוייקת של

נכים קשים האם לפי סוג הפגיעה - אם כן על איזה פגיעה ע"פ אחוזי נכות - מאיזה אחוז ע"פ המגבלות - אילו מגבלות לפי דעתי סקר קצת בעייתי מכיוון שאתה מדבר על אחוז מסויים מהנכים שקשה לפלח אותו בדיוק (ע"פ מה ששאלתי) ובכל מקרה קח בחשבון בפורום אנחנו 10-15 פעילים במקרה הטוב כמה מתוכנו נכים קשה וכמה מהם ישתתפו בסקר בברכת בוקר טוב ושקט DCS

smile2life

New member
ההגדרת נכה קשה

לפחות לפי דעתי, אדם המרותק לכסא גלגלים, שיתוק באחת הגפיים, שיתוק חלקי (כמוני), קטיעה, אפילו PTSD נחשבת מבחינתי לנכות קשה

אני חייבת להעיר משהו ... ../images/Emo41.gif

הרופא המחוזי במשרד הביטחון,פעם בשיחה איתו אמר לי: הנכות שלך ממש לא קשה. קטיעה מתחת לברך זה לא קשה. כל כך התרגזתי,מה חושב הרופא הזה? הוא עוד נתן לי דוגמא של נכה שקטוע 2 רגליים,ושהוא מתפקד טוב. אני ממש לא מבינה את אותו רופא,מהו אומר: שרגל קטועה,זה לא ביג דיל! ממש חוצפה

smile2life

New member
תפיסתה של חומרת פציעה

כל אדם רואה בצורה אחרת את פציעתו או פציעה של אדם אחר. כשניפצעתי חרב עליי עולמי: הנה אני, שהייתי פאר היצירה=> גולש מצוקים מטייל ומזיין על ימין ועל שמאל<= יושב בכסא גלגלים עם צד אחד בגוף משותק. אבל עם הזמן למדתי שקיבלתי מתנה מכח עליון (תקראו לזה אלוהים או בכל שם אחר) והיא לחיות את חיי מחדש. אז נולדתי וצירי הלידה היו פגיעת ראש חודרנית וחבלה מוחית צמודה. היום אני מתפקד בצורה עצמאית לחלוטין וחוץ מבת זוג חיי מושלמים. נכון שכאלו שרואים אותי בפעם הראשונה מסתכלים עליי ברחמים - אבל להם יש את חייהם ושיתעסקו בעצמם. אני זוכר ויודע שישנם נכים עם חומרת פגיעה יותר קשה משלי... וגם הם חיים את חייהם בנחת ומסתדרים טוב מאוד. אבל לא זו הנקודה - כרגיל - אני גולש. הרעיון שאני מנסה להעביר בהרבה מאוד מילים ובלי מסר, כמעט, הוא נכון שהרופא אמר שהקטיעה שלך "היא לא ביג דיל" - אני בטוח שכשקטעו לך את הרגל לא חלמת בחלומות הכי פרועים שלך שאת תלכי בחזרה או תתפקדי בחיי היום-יום כפי שאת מתפקדת ואני יודע את מתפקדת בדיוק כמו שאני לא האמנתי שאני אחזור לטייל ולעשות סנפלינג סיפורון קטן: לפני שבוע הייתי בתה"ש אצל הפסיכיאטר שלי ויצא לי להסתכל בתיק. באחד הפרוטוקולים היה רשום כדלקמן: "מני סובל מחוסר הבנת המציאות ובמקביל מטפח רעיונות גרנדיוזים הנוגעים לגלישת מצוקים ופרסום ספרים..." אז כשניכנסתי אליו אמרתי לי שהוא יודע שאני עושה סנפלינג על בסיס קבוע עם עמותת אתגרים ובמקביל אני ממתין לתשובה של הוצאות ספרים לפרסום ספר שירה ופרוזה ראשון. אל תייחסי חשיבות למה שאחרים אומרים או חושבים על נכותך או חומרת מצבך - היי את וזיכרי שרגל קטועה זה ביג דיל רק אם את עושה מזה ביג דיל מת עלייך ועל מאי, מני

מני,אין לך מושג איך אני מזדהה איתך.

אני חושבת שהנכות של בן אדם היא מתחילה מהראש. למשל: נכה משותק,בכיסא גלגלים יחשוב: לא נורא הפציעה ,אפשר להסתדר איכשהו. ונכה עם בעיית עינים קלה יחשוב: החיים בעקבות הפציעה נהרסו לי. עם כל מצבי הרפואי אני מרגישה טוב!

למעלה