סקר חדש

Felicityy

New member
סקר חדש../images/Emo68.gif

למבינות/ים דבר.. תגובות,אם יש,נא לשרשר לכאן..

goldyboy

New member
הייתי מוסיף עוד שאלה:

האם אתם מסוגלים להתקיים שבוע בלי טלוויזיה? אפשר לענות ב
(כן) או ב
(לא) ולנמק גם כן, אם רוצים. לא אם הטלוויזיה טובה או רעה, אם זה יעיל או לא, סתם שאלה פשוטה של כן ולא. אפשר או אי אפשר בלי טלוויזיה? התשובה שלי היא |כן. יש לי תקופות שבהן שבועות אני לא פותח טלוויזיה ותקופות שאני יושב ורואה אבל כבר הרבה זמן לא מצאתי את עצמי יושב כמה שעות מול הטלוויזיה. הפעם האחרונה היתה כששידרו ב-AXN 4 פרקים ברצף של הסדרה "קונג פו", אחת הסדרות האהובות עלי, ופשוט ישבתי והתענגתי על כל רגע.

TheHead

New member
ניסיתי פעם שבוע בלי

טלוויזיה רדיו עיתונים ספרים מחשב אינטרנט כלום. נשברתי בגלל שרציתי לקרוא ספרים. מאז אני צופה הרבה פחות בטלוויזיה. אני לא חושב שאני ארצה שהמכשיר הזה יהיה אצלי כשאגדל.

חדף

New member
../images/Emo45.gif בכלל לא בעיה

אני כבר חי בלי טלוויזיה ארבעה ימים בשבוע כמה חודשים, ואני מוצא שבעקבות זה גם כשאני חוזר הביתה אני כמעט לא רואה טלוויזיה. ממש לא הייתה לי בעיה להסתדר שבוע.

Neta558

New member
היתה לנו פעם התערבות על זה

או אם לדייק, החלטנו להצטרף קבוצה של חברים לשבוע ללא טלויזיה ולתת לקופסה לנוח. כל אחד הודיע מראש מה יהיה העונש שלו אם הוא יראה טלויזיה באותו השבוע. חוץ מאחד שצפה כששכח מהענין, כולם הצליחו לוותר בקלות על הטלויזיה לשבוע. אגב, בדיוק היום התפרסמה כתבה בהארץ על מחרימי הטלויזיה למיניהם-מומלץ. (עכשיו נטע תמשיך לקרוא את השרשור ובטח תמצא קישור לכתבה...)

sheda0ktana

New member
שתי תובנות ופינת התלונה - טלויזיה

האמת שהקטע הכי מעצבן בלחיות בלי טלויזיה הוא שלוקח ממש כמה שנים טובות להוריד את רשות השידור מהגב, עם הדרישות המחוצפות שלהם לאגרה. למה מחוצפות? כי בטפסים שהם שולחים לתשלום אגרה אין שום מקום שבו אפשר לסמן "אין לי טלויזיה". במכתב הראשון שהם שולחים (שהוא עוד יחסית מנומס) הם פשוט אומרים "אם אין לך טלויזיה - תתעלם". התעלמתי, והמכתב הבא איים לעקל לי את חשבון הבנק וגם לשלוח אותי לכלא כי עברתי על "חוק האגרה". כתבתי בטוש שחור על ההודעה שלהם "אין לי טלויזיה, לא תהיה לי טלויזיה ולא היתה לי טלויזיה", קיפלתי ממש ממש קטן ושלחתי להם במעטפת התגובה. לקח עוד כמה מכתבים אכזריים ביני לבינם עד שהם הרפו... יכול להיות שהאנשים שיש להם טלויזיה פשוט אין להם זמן להשקיע כל כך הרבה במריבות עם רשות השידור, כי הם רואים טלויזיה כל היום.... ועוד משהו ששמתי לב אליו בנוגע לטלויזיה - בתקופה שגרתי עם שותפים בעלי מכשיר, היו פעמים שהייתי מצטרפת לראות סרט טוב. מה שהיה הורס אותם זה שכשהסרט היה נגמר, אני אוטומטית הייתי קמה ומכבה את הטלויזיה. "למה את מכבה את הטלויזיה?" הם היו שואלים, "כי נגמר הסרט" הייתי עונה. "אז מה? לא נגמרה הטלויזיה" היתה התשובה שלהם. פה פשוט הייתי מושכת בכתפיים ויוצאת מהחדר, חזרה לחיים שלי
ועוד משהו ששמתי לב אליו - בגלל שאני כבר באמת הרבה שנים לא רואה טלויזיה, ויצא לי "לפספס" את כל המהפיכה הטלויזיונית שלנו, בהחלט ראיתי הבדל בהתייחסות של החברה ל"מוזרים" כמוני. כשהייתי צעירה יותר, בעידן של הערוץ הראשון , וגם בהתחלה של הערוץ השני, לפני הכבלים, היה "לגיטימי" לפספס משהו. אם מישהו היה אומר לי "ואו, ראית אתמול בטלויזיה את ...." והייתי אומרת "לא, לא ראיתי", מיד הייתי מקבלת את התקציר של מה שפספסתי. האמת היא שהרבה שנים בניתי על זה, ואני הייתי מספרת להם בתמורה על ספרים שקראתי או סרטים שראיתי בסינמטק. אבל ככל שרבו הערוצים והטלויזיה הפכה פחות רהיט ויותר חיית מחמד, גיליתי שכשאני אומרת לאנשים שלא ראיתי משהו מסויים, מיד הם מחפשים משהו אחר שאולי ראיתי, כדי שנוכל לדבר על זה. כשהם מבינים שאין לי טלויזיה ואני גם לא רואה טלויזיה אצל השכנים או משהו, הם מסתכלים עלי במבט ששמור למסכנים במיוחד, ומשתתקים. לא עולה על דעתם לספר לי מה הפסדתי, וגם כאני מבקשת באופן מפורש זה לא מצליח. או שהם לא זוכרים בדיוק, או שהבדיחות הן כאלה שחייבים לראות אותן כדי להבין. לעומת זאת, אם בטעות כן יצא לי לראות את האייטם המדובר (וקורה שאני עוברת ליד טלויזיה פתוחה בבית כזה או אחר, אני עדיין לא חיה על אי בודד) הדבר היחיד שיש להם לדבר איתי הוא "איזה קטע היה?" ולהעלות שורות נבחרות מהסרט/פרק ולצחוק *שוב*. מה קרה לתרבות השיחה שלנו?

Mנטה

New member
הכי נורא בעיני זה אנשים שאצלם

הטלויזיה דולקת כל הזמן ברקע. אני חושבת שאחד הדברים שאנשים איבדו זה את היכולת להיות בלי גרויים מסביב, היכולת להיות בשקט. זה נכון גם לגבי רדיו ומוזיקה. אצל ההורים שלי בזמן הארוחות (שכל המשפחה אוכלת ביחד) אסור היה להדליק רדיו או טלויזיה. זה גרם לזה שהמשפחה שלי מאוד מגובשת כי למדנו לדבר זה עם זה. כל יום. כמה פעמים. אני רואה משפחות שכל אחד לוקח לעצמו את האוכל שלו ומתיישב מול הטלויזיה וזה נראה לי פחות מוצלח. אבל כאלו שכל הזמן צריכים את הטלויזיה ברקע, זה ממש נראה לי נוראי. כל הזמן הסחות, בשום דבר לא באמת מתרכזים, או לחילופין מתרגלים וכל הזמן צריכים גרויים חזקים יותר ויותר.

יש אנשים שבשבילם

הטלויזיה היא פיצוי לבדידות. זה נורא עצוב, אבל זה נכון: זה כמובן לא פותר את הבדידות, אבל זה מחפה על הדממה...

goldyboy

New member
שימו ../images/Emo23.gif

יש גלריה חדשה בפורום - גלריית שבוע כיבוי טלוויזיה. תיהנו.

slayer1

New member
נתקלתי במשהו שמטריד אותי

ככה מוכרים בימינו טלוויזיה

iceviper

New member
כל עוד יש דרישה להתנתק מ-../images/Emo56.gif

מי אני שאתלונן...

smitten

New member
מי צריך טלוויזיה?

כתבה מהארץ - בנוגע לסק ולדיון שהתפתח בעקבותיו..

למעלה