סקר חדש לפורום

מתנדב

New member
סקר חדש לפורום

מה מהירות הגעת הניידות למקום האירוע? שאלת הסקר היא כאזרח שמתקשר למשטרה ומדווח על אירוע כלשהו, האם לעניות דעתכם המשטרה מגיעה למקום האירוע מהר יחסית או שלא? להצבעת הסקר לחצו כאן או בסגל הכלים למעלה בפורום היכן שכתוב סקר

איטית להחריד!

ב"ה ביום חמישי בערב, נתפס בכפר חב"ד גנב. שמעבר לגניבה גם הרס מספר עצים וגרם ל"ונדליזים". הוא נתפס - וכשנתפס התחיל להשתולל. לא רצו שיהיה מכות ובלאגן - התקשרו ל-100.עברו 35 דקות ואף ניידת לא באה. הגיע אחראי על טיפוח פני הכפר, וסגר את העניין עם הגנב עצמו (הגנב שילם על עצי הדקל שהרס במהלך גזימת הסכך) ושוחרר לביתו לשלום. אם לוקח למשטרה 35 דקות ואין ניידת באירוע תפיסת גנב - ויסוד סביר להניח שיהיה מכות גם. אז...... בארועים של תקיפת שוטרים - הזמן תגובה הוא אפסי.... (וזה יאמר לזכות המשטרה). לא סתם יש את הסיפור הידוע: אדם נכנס לחדר השינה, ולפני שהלך לישון הביט מהחלון והבחין במחסן ביתו בצמד פורצים. האזרח הטוב חייג מהר ל-100 ואמר למוקדנית: "אני גר ברחוב איקס, יש לי פורצים במחסן הבית". המוקדנית השיב לו: "תבוא לתחנה תגיש תלונה, אין לי ניידות לשלוח". האזרח, הוריד את השפורפרת, ספר עד 10, וחייג שוב ל-100, ואמר למוקדנית: "התקשרתי מקודם על אירוע פורצים אצלי במחסן, אין צורך למהר יריתי בשניהם הם גוססים פה". לא עברו מספר רגעים ובחצר ביתו היו בילוש, סיור, רמ"ס רמ"ח וכו' וכו'. הגנבים כמובן נתפסו! - לכשנשאל האזרח: "אמרת שירית בה, לא?" האזרח השיב: "חשבתי שאין ניידות!"

מתנדב

New member
האם ממקרה אחד שניים, מזה הגעת

למסקנה שהמשטרה איטית בלהגיע לאירועים? או שזה דבר שאתה עוקב אחרי זה כבר הרבה זמן ובכמה וכמה אירועים וזה המסקנה שהגעת?

עוקב והרבה...

ב"ה מקרה אחד היה לי כוח לכתוב ולשתף - אך ישנם המון מקרים.

SoldieRonit

New member
הסיפור הזה הוא שטותי ותחשוב על

ההגיון - יש סדר עדיפיות : אירוע של קטטה יטופל לפני הקמת רעש וסכסוך שכנים יטופל לפני עבירת תנועה .אבל אם עבירת התנועה תפתח לתאונה קטלנית אז יקחו את שוטר X שהוקצה לטיפול Y בכדי שיטפל בתאונה - לכן אותו אזרח שהוא אומר "ואם יהיה פה רצח " אז נענה בתשובה "שרצח זה אירוע חומר ולכן יקצו לו יותר שוטרים ומשאבים" כרגע ברמתו האירוע שאותו אתה מציג הוא לא כל כך חמור כי עכשיו בתחנה יש אונס תקיפת שוטרים וקטטה המונית אז תיאלץ להמתין .אם יש בתחנה 100 שוטרים וכולם באמת עסוקים עכשיו ויהיה אירוע יותר דחוף אז יוציאו את השוטר שיטפל בדבר הדחוף יותר .ואם יש שעה של עומס אירועים אז ראש משמרת ישים אירועים לתגובה לא מיידית המתן בשביל שתהיינה לו ניידות לתגובה מהירה במקרים חריגים.לפיכך על פי רוב אני גאה לומר שבאירועים חריגים ודחופים ששידרתי ניידות פעלו יפה ו"תפסנו" .נ.ב.על אותו אזרח תוגש תלונה על דיווח שקר והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו וכבר עדיף לו להמתין בסבלנות.ואם כל הכבוד לאותו אזרח שהקפיץ את "בילוש, סיור, רמ"ס רמ"ח וכו' וכו' " לסתם אירוע "רגיל" הם לא היו קופצים
ודבר נוסף אם תרשה לי ,ברוח "השירות לאזרח" יש הרבה אירועים שהם אינם אירועים תגובה (כמו תפיסת פורצים על חם אירועים בהם שוב אני גאה להגיד העבודה היא לא רעה
) מיידית אבל עדיין צריך לתת להם יחס וניידת מגיעה הרבה יותר לאזרח בשביל לסייע לו בהגשת תלונה/מסירת עדות ובשורה התחתונה זה נתן שירות לאותו אזרח אבל תפס ניידת ולקח מאזרח שצריך את המשטרה כאן ועכשיו.עם מה שיש וכולם הרבה בוכים על המשאבים המעטים של המשטרה אני חושבת שאנחנו מסתדרים לא רע. ולגופו של עניין אם עוד לא הגענו לשם עדיין
אני מתפלאה על האירוע של כפר חב"ד כי אני עובדת מול הניידת של האיזור באופן אישי וזה מפתיע אותי מהירות התגובה האיטית
מקוה רק שיוכלו לשפר ולהפיק לקחים להבא ושיש להם סיבה באמת טובה למה הם לא יכלו לסייע בזמן אמת

ghost7

New member
צחוק בצד, אבל לפני שנים

(עשר, חמש עשרה, לא זוכר), אכן התפרסם בעיתונים סיפור דומה. אזרח שהסתכסך והתקוטט ברח הביתה. רדפו אחריו. התקשר למשטרה שהאנשים אתם התקוטט פורצים את דלת ביתו בעזרת מכוש. נענה ב"תבוא לתחנה להגיש תלונה". בסוף ירה דרך הדלת, והרג אחד מהתוקפים. הפעם הגיעו לביתו מהר. אבל למפקד התחנה היתה בעיה להסביר העניין לעיתונאים. צוטט בתשובה "מגוכחת" בנוסח "מזל ביש...ביומן היה עולה חדש, שאינו שולט בעברית..." אבל מה שנכון- מספר פעמים יצא לשמוע בקשר על מצבים בהם לא ניתן להפנות אף ניידת לטפל בפורצים (שלא להזכיר דברים פחות דחופים). דוגמה בולטת- כאשר באותו זמן היו רצח במקום אחד, חפץ חשוד (שכלל רימון) במקום שני, וסדרת מעשי שוד בכל העיר. דיווח על פורצים- נאלץ לחכות.

SoldieRonit

New member
../images/Emo45.gif נתת דוגמאות מצוינות

והבעיה היא שכל אזרח הוא הכי חשוב - לא משנה אם השכן שבר לו את הציפורן של החתולה שעומדת בכניסה לקישוט
בשבילו זה הכי חמור וגם בו נטפל כ"דין מאה כדין פרוטה" ומאידך אירוע "באמת" חמור של פורצים לך תסביר לאזרח שיש יותר חריג מזה - אותו זה לא מעניין
באיזה מקום הוא צודק
ושוב חוזרים לעניין של כוח אדם שפשוט אי אפשר להמציא יש מאין
ודוגמא בולטת לכך הייתה שבזמן ההתנתקות שהורידו שוטרים דרומה אנשים היו מתקשרים 100 ואומרים "רוצחים עכשיו את אמא שלי אבל רק רציתי שתדעו"
אנשים הבינו שכוח האדם ירד עוד יותר וממש הרגישו לא נעים להזמין משטרה לענייני "זוטרות" וגם כשהייתה את תאונת הרכבת באיזור בית יהושע (במקרה אני הייתי בעמדה באותו יום - צימצמו לי ניידות מכפר סבא לטיפול באירועי שיגרה ולא היה להם מה לעשות ! בדיעבד אני חושבת שאנשים ישבו מרותקים לחדשות ולא היה לה מספיק דחוף וחשוב להתקשר 100
) ואין מה לדבר על מצב בו יש פיגוע (שלא נדע
) אומרים לאנשים "יש עכשיו אירוע חריג ברגע שניידת תתפנה תיגש אליכם" אז אנשים כן מקבלים את זה בהבנה
זכור לי שהיה פגוע בתל אביב וצימצמו ניידת לסגירות אז זה היה אמצע הלילה ובמוקד 100 אמרנו שיש אירוע חריג ובעצם הודענו לאנשים שהיה פיגוע כי זה היה דיי מאוחר בערב ואנשים מסיבה זו או אחרת התקשרו 100 והתעוררו למציאות של פיגוע ואז כזה "הוי לא נורא הרעש לא כל כך מפריע בעצם"

בזה אתה צודק...

ב"ה שיש לחץ של ארועים, אין ספק יש סדר עדיפויות. אך שאני שומע בקשר, שארבע ניידות (סיור, ית"מ, ומתנדבים) יושבים לקפה ובורקס אצל רוני בראשון, ויש קריאה והם עונים "אנחנו בכלכלה עוד 15 קטנות" זה חוצפה. נכון, גם להם מותר לאכול, וגם אני עושה הפסקות אוכל. אבל לא ארבעה ביחד! ניידת אוכלת, ניידת שניה מגבה, והם מתחלפים בסיום האירוע. תאמין לי שאני מבין מצויין שיש סדר עדיפויות, וברור לי שאירוע של חשש לפורצים בדירה, יקבל עדיפות על גנב שנתפס והוא מוחזק ע"י המון (זועם בצורה כזו או אחרת) כי הגנב נתפס ואין סיכוי שיברח. או על פני הקמת רעש / הפרעת מנוחה. אך שיש שוטרים, ואתה שומע אותם מסתחבקים בקשר, ועומדים 2 ניידות בחסם חצי - זה כבר זלזול ואיטיות.

SoldieRonit

New member
ברור.אבל זה פאק נקודתי

וכשל הנהגתי - בא לידי ביטוי בעיקר ביום שבת בבוקר
בכל אופן על פי רוב כשיש כלכלה מסודרת - כשהמטבח בתחנה פתוח שעה וחצי אחה"צ אז שומעים בגל איך ראש משמרת מוציא ניידת אחת לכלכלה ולאחריה עוד אחת וכך ממשיך באפקט דומינו - אין מצב ששתי ניידות בכלכלה וגם מי שמתכלכל עצמאית עולה מול ראש משמרת ונענה " תחכה שרוני יסיים לאכול " .בדרך כלל המצב שאתה מתאר קורה במשמרות שקטות ואוספים את כולם לכלכלה אבל בכל אופן יש ראש משמרת בהאזנה שבזמן אמת גם יוציא לי שוטר באמצע הביס (נו טוב אני אתן לו לבלוע שלא יחנק לי
) בשביל לטפל באירוע.ויש אירועים שיוכלים להמתין ושהשוטר אומר לי שהוא בכלכלה אני אומרת לו "בתאבון תאכל לאט שלא תיחנק לי " בסך הכל זה גם שירות לשוטרים
.וכבר היה לי מקרה בגל ששוטר ננזף בצורה בוטה על ידי ראש משמרת בגלל שעזב אירוע ונשמע היה שהוא רעב - מיהר להתכלכל וקיבל על הראש בצורה פומבית
ואם אתם ממש חייבים לדעת : מציאת רכב גנוב
אותרו בעלים - בזמן שבעלים רץ (מילולית רץ מאחר ואיתרתי אותו במקום עבודתו שתי דקות מזירת המציאה ויכולתי לשמוע אותו יוצא לדרך.................
) למקום השוטר עזב את המקום *בעלים אותרו* ובתפר שבין עזיבת ניידת להגעת הבעלים
האופנוע נגנב שוב פעם
אבל (!!) זה סיפור של אחד ל..........והסיפורים החיובים שכן הגיעו מהר באם זה לאירוע "אמת" ואם זה "סתם" את זה לא שומעים (ותשאלו כל שוטר במשלט איזה גאווה יש לנו כשיש לנו תפיסה על חם - נכון שהניידות עושות את כל העבודה אבל זה לא אפשרי בלי ניווט מדויק ובזמן אמת של המשלט ואנחנו רואים עצמנו חלק מהתפיסה אפילו שאנחנו לא בפועל בשטח
ולשמחתי גם כאלה סיפורים לא חסר
) - ברור שסיפור אחד רע הוא זה שיהדהד בתודעה הציבורית ובכל זאת אני מורידה את הכובע בפני משטרת ישראל וגאה להיות חלק מהמערכת הזאת שעם כל המגרעות צועדת אל עבר שיפור

משאז

New member
שאלה טיפשית ולא נכונה

השאלה הנכונה היא מהם הגורמים המשפיעים על זמן הגעת הניידת לאירוע והנה תרשים זרימה: אירוע מתרחש V האזרח מחייג ל100 או ליומן V מקבל 100 או יומנאי מקבל את האירוע V משדר 100 או יומנאי משדר לניידת יתכן והאירוע מתעכב עקב הצטברות אירועים לשידור במוקד V ניידת מקבלת את האירוע או שהאירוע ממתין שתתפנה ניידת V V ניידת מגיעה למקום האירוע האירוע מתעכב וממתין V יתכן עיכוב בדרך בשל פקקים V ניידת מטפלת באירוע- זמן הגעה ניידת מקבלת את האירוע ויוצאת VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV זמן הגעה לאירוע סביר או לא סביר בשל כל הגורמים המשפיעים זמן מוקד: 1.האזרח מסביר למקבל 100 2.המקבל מסביר למשדר 3.המשדר מסביר לשוטר בניידת 4. האירוע ממתין למשדר בשל הצטברות אירועים לשידור במוקד זמן ניידת: 5.השוטר מקבל את האירוע ויוצא 6.השוטר מחפש את הדרך 7.הניידת נתקלת בעומס תנועה 8.הניידת מתעכבת עקב טיפול באירוע קודם 9.הניידת לא מאתרת את הכתובת המדויקת לדוגמא אין שילוט ברחוב או אין מספרים על הבתים. כל זאת משפיע על האזרח לקבל את השירות שמגיע לו ודרוש לו לקבל בזמן המהיר ביותר אי לכך השאלה היא איך ניתן לקצר את זמן ההמתנה מההתקשרות להגעת הניידת זמן שבד"כ נמשך 15 דקות ולעיתים אף יותר בשל זמן מוקד ארוך. הדר

מתנדב

New member
משאז, שים לב מה שכתבתי כאן

ששאלת הסקר היא לאזרח שמתקשר ולא אנחנו כמתנדבים שיודעים את ל השושלת שהולך ביומן, תנסה לחשוב שניה שאתה כרגע אזרח רגיל ולא מתנדב ואתה לא יודע איך שזה הולך התהליך במשטרה ברגע שאתה מחייד 100, ואחרי שהגעת למציאות כזאת אז תענה לסקר, אתה מספר לי פה את התהליך מה שקורה מהרגע שאתה מחייג 100 אני אזרח ולא יודע מה הולך שם אני יודע דבר אחד, הרגע חייגתי 100 ודיווחתי על אירוע, מאותו רגע כמה זמן לוקח לניידת להגיע, זה מה שמעניין אותי, וזה שאלת הסקר...

UTM

New member
הסקר הבא: זמן המתנה לתשובה ב-100

זה הנתיב הקריטי! אם יש ארוע באמת דחוף, הוא יגיע מהר לניידת הכי קרובה. חוץ מזה אם לוקח בממוצע 20 דקות לעבור את העיר מצד לצד, (ממוצע סביר), ואם יש רק ניידת אחת פנויה (ממוצע סביר), הרי סביר שיקח בממוצע 10 דקות להגיע. לזה צריך להוסיף זמן הקלדה של הארוע (דקה?) זמן שידור לניידת (וזה יכול להוסיף עוד דקה לפעמים), עוד חצי דקה לקרא את הארוע (אופטימי). אם הארועים עוברים דרך ראש המשמרת שמקצה ניידות, זה יכול להוסיף 2 דקות קריאה ושידור נוסף, ולהוריד 5 אם הוא מקצה את הניידת הקרובה לארוע. אז נגיד 15 דקות סך הכול זה נראה לכם סביר?

benpual

New member
בדיקה מול השטח באמת.......

אירוע הפרעת מנוחה , אירוע שמוגדר בחשיבות 4 אצל המשל"ט. בשעה 02.15 אבן גבירול הפרעת מנוחה מנערים בגינה מוקדנית עונה לוקחת את האירוע ומעבריה למשל"ט. עד לקבלת האירוע. בשעה 02.34 לפי הדוחות התקבלה ההפרעת מנוחה לניידת והניידת יצאה למקום. אירוע פורצים שהמודיע אינו אלמוני והוא בקשר עין ,אירוע שנחשב לחשיבות 1 לפי המשל"ט ( כל האירועי פורצים נחשבים בחשיבות 1 אבל יש כל מיני סוגים לאחד הזה ) בשעה 02.15 התקבל אירוע פורצים לרכב שהמודיע בקשר עין. מוקדנית פותחת אירוע ומעבירה למשל"ט מהר כדי שהמודיע יהיה בקשר עם המשל"ט זמן הגעה של אירוע מיידית לבין 2 דקות

SoldieRonit

New member
../images/Emo45.gif זה עובד ככה במשלט

אירועים "רגילים" לוקח כממוצע 3 דקות לכתוב אירוע *סכסוך שכנים* בדרך כלל מדובר בסכסוכים מתמשכים שלא דורשים טיפול דחוף - מי שמקצועי מקליד תוך כדי ושולח את האירוע בסיום תיחקור .החדשים ואלה שסתם כותבים לאט - מקבלים תמונת מצב מקלידים ומשכתבים : זה יכול לגזול עוד 4 דקות לערך.אירוע שדורש תיחקור ארוך אבל לא לטיפול מיידי *נעדר* שיש הרבה שאלות לשאול על הנעדר ואופי ההעדרות - יכול לקחת 12 דקות.אירוע דחוף שדורש הרבה תיחקור - מודיעים לשיגור שיצמצו ניידת וניידת מקבלת את אירוע מסודר למחשב לעיתים כאשר היא כבר מטפלת באירוע *תוך שתי דקות מצמצמים ניידת ובפועל לוקח לכתוב אירוע מסודר 6 דקות בממוצע*אירוע על חם - מעבירים לשיגור ולניידת יחד עם המודיע וממשיכים להזרים מידע רלוונטי שיהיה מול המשגר.בקיצור זה מתחלק לשלושה חלקים - ובוא נגיד שכתיבת אירוע היא לא מה שתעכב ניידת להגיע לאירוע אם צריך לתת לאירוע דחיפות.כאמור אפשר לצמצם ניידת לאירוע עם שתי מילים ולהוסיף מידע רלוונטי.

למעלה