סקר חדש לפורום

Round 1

New member
אני התלבטתי

בין הבעל המכה לקטינים. שמתם לב שבחרו רק3 אנשים וכל אחד בחר משהו אחר אז יש 33%. אני לא מבין את מי שבחר בנהג הנוהג בצורה פזיזה...

זה אמור להיות הכי פשוט בעולם!!!

ב"ה למה לחשוב כ"כ חזק? מה השאלה בכלל? ברור שנהג שנוהג תוך זיזול בחוקי התנועה ובפראות, הוא זה שצריך לטפל בו באופן מידי! היות והוא יכול לגרום סכנה לחפים מפשע, בעוד ששאר המקרים שצויינו, אין בהם סכנת חיים כל ועיקר. נכון שמדובר בעבירות. חלקם חמורות (ניצול קטינים אלמ"פ במשפחה וכו') אבל אין סכנת חיים ממשית למן-דהו. על כן, הנהג שמשתולל שיכול ליצור סכנת חיים מידית לו ולסובבים אותו עקב נהיגה רשלנית ושלומיאלית, בו צריך לטפל מידית! אח"כ נמשיך לטפל בדברים האחרים.

Round 1

New member
אני לא מסכים

מנת יתר זו סכנה לחיים. חוץ מזה הסכנה לנזק גופני בחלק מהמקרים יותר גבוה ואף וודאי מאשר נהג שנוהג ברשלנות. לא כל רשלנות נגמרת בתאונה אבל כל הכאה נגמרת בנזק.

קרבינוש

New member
זה סקר תחמני מאוד כמעט בלבל אותי

הנהג בלי רישיון ישר עמד לי מול העינים כי הוא בלי רשיון אבל אחר כך הבנתי שהוא נוסע בצורה טובה וכל העברה שלו זה רק שהוא בלי רשיון גם שאר הדברים נראו מפחידים בהתחלה אבל האלה עם המכות יש הרבה כאלה וזה נפוץ ולא מתים מזה ואולי זה בכלל מכות קטנות לא פוצעות הסמים זה בעיה של הנרקומן שהוא כבר מכור וזה לא סוחר שמוכר לחדשים וצעירים קטנים נשארתי מתלבט בין הנהג המשתולל בכביש אל בין המעשים מגונים שזה יכול לקלקל את הילד לכל החיים שלו ולדפוק לו את הנפש אני ממשיך לחשוב מה עושים כי גם בכביש יש הרבה משתוללים ולא תמיד מתים מזה

danielo18

New member
לאן שישלח אותי האחראי אני אלך..

בגלל שלדעתי כל המקרים צריכים טיפול מהיר,אז אני אטפל באירוע שישלח אותי אליו האחמ"ש ,ואתן לשאר הניידות לטפל בשאר..אני חושב ששיקול כזה של לאן ואת מי לשלוח צריך לקחת האחמ"ש כי לו יש ת'ניסיון ואת האמצעים לדעת מה סובל דחוי ומה לא. לא ככה?

Round 1

New member
זה גם תלוי באזור

אנחנו בסיור מנסים לקחת מקרים ולא לחכות שינתו לנו כי ככה מחכים הרבה זמן...

הנרקומן והסוטה מסוכנים מאוד

הוא יכול לתת סם לילדים ולשדוד בשביל סם או לדקור הסוטה מסוכן כי בסוף הוא מסוגל להוריד להם את הבגדים ולפתות את הילד

wwICEww

New member
הסוטה הכי מסוכן

לעבור אירוע כמו הכרחת ילדים לראות סרטים פורנוגרפים ולגעת וללטף אותם זה טראומה לכל החיים עוד שהם קטנים!

שלום30

New member
לא ישלחו אותך למקרים כאלה

ע"פ רוב מתנדבים לא מתעסקים בנושאים אלה למעט עבירות תנועה. אבל בהחלט יתכן שתתקל במקרה כזה או דומה תוך כדי סיור או בהיותך אזרח ההולך לתומך ברחוב, ותצטרך לפעול ולדווח למשטרה כאזרח או כמתנדב. כל המקרים בסקר חמורים - אך ההצבעה אמורה להיות על המראה החמור ביותר לפי דעתכם, איש איש לפי השקפתו.

dz108

New member
מה אומר החוק?

היה מעניין לקרוא את הנימוקים של החברים, חשבתי שיהיה מעניין לדעת מה חושב המחוקק על חומרת העבירות: - הורה מתעלל בקטין - 9 שנות מאסר. - בעל מכה - פציעה בנסיבות מחמירות: 6 שנות מאסר. - נהיגה ללא רשיון, ונהידגה מסוכנת - לא בדקתי, אבל אני לא חושב שיש על זה עונשי מאסר (ואם כן - אז קצרים). - פורץ לדירה - 7 שנות מאסר. - סוחר סמים - 20 שנות מאסר. - סרטים לקטינים - לא ממש הייתי בטוח מה העבירה, אבל עבירות דומות נעות בין 4-9 שנות מאסר.

שלום30

New member
ברור

אם חומרת העונש היתה אמורה להרתיע ולמנוע - הרי שיש כאן בעיה. הפשיעה ממשיכה, השוטרים תופסים, בתי המשפט עמוסים, והעבריינים חוגגים - וחוזר חלילה. לכל ביצוע פשע או עבירה יש את המניע. אם מטפלים במניע בדרך כלל התוצאות מוצלחות ונראות בשטח. אך אם מענישים כי כך כתוב בחוק... אז יצטרכו הרבה עונשים להרבה אנשים והפשיעה לא תפסק. - כי המניע עדיין קיים ותוסס מתחת לפני השטח. ולדעתי זו הטעות העקרית במערכת, שלא עוקרת את המניע או מנסה לטפל בו. אם היו משלבים טיפול במניע + הסברה כוללת + ענישה לחורגים = תוצאות הרבה יותר טובות.

למעלה