סקר חדש: ג'תרו טאל

עמית ע

New member
סקר חדש: ג'תרו טאל

הסקר הקודם התייחס לפסטיבל נירפסט. המצביעים היו הכי רוצים להיות בהופעות של קאמל(8), אנגלגרד(8), מאגמה(5), פלאוור קינגס(2) ואלמיילמאן וסראט(1). הסקר השבועי: מהו לדעתכם אלבום הרוק המתקדם הטוב ביותר שיצא לג'תרו טאל? מי שמעוניין לנמק את הבחירה שלו מוזמן לשרשר.

עמית ע

New member
תיקון קטן

השאלה היא מהו האלבום האהוב ביותר של ג'תרו טאל, ולא מהו אלבום הרוק מתקדם האהוב ביותר שלהם. הפייבוריט שלי, לצורך העניין, הוא בכלל Stand Up, שהוא לא בדיוק רוק מתקדם.

משחק התשוקה

אלבום שעבדו עליו שנה וחצי והתוצאות בהתאם. שיר אחד שהוא רוק מתקדם טהור, אין רגע אחד משעמם באלבום היות ואיאן אנדרסון היה בשיא יצירתיותו, אין מונוטוניות שמבינים את הפרנציפ ורוצים רק שישתנה כבר משהו. איאן מנגן שם בהרבה כלים בעצמו. האלבום פשוט ענק ולטעמי יותר טוב מ"סתום כמו בלטה".

giloni

New member
תיקון קטן אבל חשוב

מכיוון שדווקא האלבומים היותר פרוגרסיבים של הלהקה, הולמים פחות את אופייה האמיתי: משהו שאפשר להגדיר אותו כפולק-רוק בלוזי. וזה סגנון שאופייני לג'ת'רו טאל וקשה לאתר אותו בהרכבים אחרים. לפיכך, האלבומים האהובים עלי הם Benefit ששיר הפתיחה, עם צפצופי החליל בתחילה והקול המאנפף של אנדרסון בהמשך, תמיד עושים לי עור של ברווז - With you there to help me, איזה יופי. האלבום הבא, האהוב עלי כחובב פולק רוק הוא כמובן Songs from the wood אבל לא רק בגלל הפולקיות שלו כמו בגלל האווירה שאנדרסון מצליח ליצור שם, אוויר שמתחילה כבר בעטיפה שד"א, זה אחד המקרים הבודדים שבהם אתה יכול להאזין לאלבום כולו תוך כדי התבוננות מתמידה ומתמיהה על התמונה, ולחוש ממש שאתה חלק מאווירת הירוק הירוק הזה. זאת ועוד, זה האלבום שבו מגיע אנדרסון, בעזרתו האדיבה של דיויד פאלמר, לתיזמור מושלם של הכלים. יש באלבום מגוון של צלילים המופקים מכלים אקוסטיים ואלקטרונים שמתבשים יחד למרקם צלילי ייחודי. נדמה לי שהם לא הצליחו להגיע לצליל כזה באף אלבום. וגם כאן, שיר הפתיחה לוקח אותך למחוזות משכרים. ועוד דבר: לדעתי, יש באלבום הזה את אחת מתצוגות התיפוף הגדולות של שנות השבעים, פרי נקישותיו של בארימור בארלו. מה אני בוחר משניהם?? לא יודע - אם מדובר בסקר, לדעתי לאף אחד מהם אין סיכוי, שהרי אם בפרוג עסקינן, יעדיפו חברינו מן הסתם את ג'ראלד בוסטוק וסיפורו המפוברק או את מחזה התאווה/סבל (אם כי יהיו כאלה שיעדיפו את Minstrel in the Gallery וגם אני מעדיף אותו על השניים הקודמים). אז ברשותו של מנכ"ל הפורום הנכבד, אני מבקש להשאר עם שניים (גם מפאת הכבוד שיש לתת לי בשל זקנותי): Benefit Songs from the wood ובברכת: Never to Old to Rock&Roll יקי

בהחלט לא.

אבל זה עדיין לא הוגן שאני לא יכול להשתתף בסקר! הרי, כאילו הסקר יוצא מנקודת הנחה שכולם מכירים ואוהבים את ג'טרו טול, ולכל אחד יש אלבום אהוב שלהם. טוב, סתם. לא משנה.

jt7785

New member
אמנם אני אוהב את כולם

ובאמת שאני מאוד אוהב את כולם, אבל לא היה לי התלבטויות. ט'יק עושה לי את זה כל פעם מחדש. גאוני.

ארפכשד

New member
אני חושבת ש...

minstrel in the gallery הכי טוב, למרות שיש שם כמה קטעים מעצבנים כמו DUCK ON YOUR WALL , האלבום הזה משלב הכי טוב בין פולק לפרוג

מוׁר

New member
שאלה

אני לא ממש טוב בהגדרות.... מה של ג'טרו טאל נחשב לפרוגרסיב?

עמית ע

New member
תשובה

כל האלבומים שבין 1971 (Aqualung) ו-1980 (A) נחשבים לפרוגרסיב, במיוחד Thick as a Brick משנת 72', Passion Play מ-73' ו- Minstrel in the Gallery מ-75'.

למעלה