סקר וואלה

שמוצקין

New member
סקר וואלה

היום עסק בשאלה האים מדינת ישראל תיכון לעד. אני רוצה לפתוח שירשור בנושא. מה דעתכם?

lsg101

New member
דעתי

האמת היא, שאני לא יודע. יש יותר מדי גורמים שלא בשליטתנו שיכולים להביא לקיצה של כל מדינה, קל וחומר למדינה אשר מוקפת במיליונים שרוצים לחסל אותה, ונמצאים תחת הסתה כמעט בלתי פוסקת נגדה. אבל חוץ מזה, יש בנוסף לסכנות החיצוניות גם סכנות פנימיות. העם היהודי במדינת ישראל לא השכיל ליצור חברה מגובשת. אני לא מתכוון, חס וחלילה, שלכולם אמורים להיות אותם דעות, אבל הדבר היחיד שמחזיק אותנו ביחד בישראל הוא זה שכולנו יהודים. חוץ מזה - הכל הולך. מרצ והעבודה מסיתים נגד המתנחלים (ולהפך), שינוי מסיתים נגד החרדים (ולהפך), היהודים מסיתים נגד הערבים (ולהפך) וכו´. המרקם החברתי דק ותפור באופן גס, ואיננו מתאים לשמש את התרבות העברית. לדעתי, בד בבד עם נסיון לפתרון הבעיה הערבית-יהודית (לשיטת הימין או השמאל), התפקיד המרכזי של המנהיגות בישראל (אם אחת כזאת תצוץ) היא ליצור מרקם חברתי בין כל השכבות, העדות, המסורות, הדתות וכן הלאה, חברה עברית אמיתית שתקיף ותכלול את כל שכבות האוכלוסיה. דבר זה יקרה רק אם העם ידרוש זאת מנבחריו, ויש עדויות ראשונות שהתהליך מתחיל. עד לאן זה יוביל - אינני יודע. נצטרך לחכות ולראות. נראה לי שאם לא יקרה משהו רדיקלי (כמו למשל עשרות פצצות אטום שינחתו על הארץ ללא אזהרה מוקדמת), יש למדינה סיכוי לא רע להמשיך ולהתקיים.

hungry penguin

New member
יש תקווה וזה כל מה שצריך לעניין

נכון, אם להיות ריאליים אז אין עוד הרבה תקווה. כלכלה, דמוגרפיה, בטחון - כבר כמעט שאי-אפשר לעשות כלום. אם מסתכלים על המצב מנקודת מבט של איש עסקים, לא כדאי לקנות איגרות חוב של המדינה. אבל כיוון שלכולנו יש אינטרס עליון שמדינת ישראל תמשיך להתקיים לנצח (לפחות לציונים שבינינו), אין מקום להתייאש כל עוד יש תקווה. ויש תקווה. יש עוד כל-כך הרבה גורמים שיכולים להפוך את התמונה לחלוטין. הדיבורים על סוף הדרך לא בריאים בכלל.

forresta

New member
אבל תקווה לא מתממשת מאליה

התקווה "להיות עם חופשי בארצנו" היתה נשארת כמילה ריקה אילו הציונים לא עשו מעשה. ואם, כדבריך, "לכולנו יש אינטרס עליון שמדינת ישראל תמשיך להתקיים לנצח (לפחות לציונים שבינינו)", אזי אסור לצרף לממשלה ציונית את המפלגות האנטי-ציוניות. כל עוד האופורטוניזם של הימין והשמאל ממשיך להיות משת"פ של האנטי-פרודוקטיביות החרדית , הדרך לסוף רע תהיה סלולה.

למעלה