סקר ודיון חדש

OrEl74

Well-known member
מנהל
סקר ודיון חדש

ע"פ הצעתו של " תמיד אני" מי השחקן "הזר" הטוב ביותר העונה? מספר הערות: 1. אלה המספרים של פאו בלייקרס: 20.7 נק' ב-59% מהשדה!!!), 8.3 ריב', 1.8 חסימות. האמת שאין הבדל מאוד גדול בין המספרים בממפיס למספרים בלייקרס. אבל כמובן שיש הבדל בהשפעה על הקבוצה. 2. יאו היה מצויין עד שהוא גמר את העונה ולכן ראיתי לנכון להכניס לסקר כי בכל זאת אנחנו שופטים עד עכשיו ואין לדעת מה יקרה ב-20 המשחקים שעוד נותרו עד סוף העונה. 3. כמובן שיש עוד שחקנים (ברבוסה, דאנג, קירלנקו וכו'...) אבל הם לא נמצאים ברמה הזאת של השחקנים (לפחות בעונה הנוכחית). בכל מקרה צרפתי לסקר את הטבלה המלאה של השחקנים הזרים ב-NBA ואתם מוזמנים להציץ ולחוות את דעתכם לגבי שחקנים ששכחתי לרשום ולדעתכם ראויים לאיזכור, אם יש כאלה

כבודו וכבדו במקומו מונח

אבל תמיד אני (אני) הציע דיון נשכח על מאמן השנה
כשאתה אומר "צרפתי לסקר" אתה מתכוון לבוריס דיאו או טוני פארקר?

OrEl74

Well-known member
מנהל
אההה אופס ../images/Emo13.gif

בועז שחר הציע את הסקר הנוכחי. טוב נו, טעות טעה טועים
בשבוע הבא נדון גם במאמן העונה (אייזיה תומאס כאילו דההה)

טים דנקן לא באמת זר

איי הבתולה האמריקאיים הם כשמם הם...לעומת זאת אם היה נולד באיי הבתולה הבריטיים...

OrEl74

Well-known member
מנהל
כל עוד ה NBA מתייחס אליו כאל זר

מי אני שאתייחס אלייו אחרת?

../images/Emo45.gif

הוא שיחק בנבחרת ארה"ב, לכן מבחינתי הוא אמריקאי. לבחירה עצמה: נוביצקי- אמנם המספרים שלו עדיין מרשימים, אבל יש הרגשה שהשנה הוא הרבה פחות דומיננטי ואחת הסיבות שדאלאס פחות חזקה (יחסית) היא בגלל שהכוכב שלה קצת פחות טוב. גאסול- אנחנו מודדים עונה שלמה ולא רק את החלק אחרי הטרייד, ובממפיס הוא לא רצה לשחק והוא הראה את זה ביכולת שלו על המגרש. הקפיצה ביכולת אחרי הטרייד רק מראה כמה הוא לא רצה לשחק בממפיס. סטיב נאש- עוד עונה טובה, אבל לא מרשימה כמו קודמותיה, גם ברמה האישית וגם הקבוצתית. הבחירה שלי: ג'ינובלי- עונה מרשימה של הארגנטינאי, מאז האולסטאר הוא השחקן בכושר אולי הכי טוב בליגה. הספרס חזרו למקום הראשון, הרבה בזכות היכולת שלו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
האמת שהתלבטתי המון בקשר לדאנקן

אבל החלטתי לזרום עם ה-NBA בסופו של דבר... חוץ מזה, מסתבר שהנוכוחות שלו לא ממש משנה כי עימנואל לוקח בגדול

ללא ספק עימנואל

כשמסתכלים על הרשימה לדעתי אין ספק מי עושה עד עכשיו את העונה המרשימה ביותר. דירק נוביצקי נותן עונה בינונית משהו, בהחלט בהשוואה לעונה הקודמת. יאו מינג נתן עונה טובה, אבל עד הרצף האחרון של הרוקטס, הם היו מחוץ לפלייאוף, ובמאזן גרוע. הפציעה שלו והעובדה שהוא לא מוותר על האולימפיאדה, מראה שמה לעשות, הNBA תמיד יהיה במקום השני עבורו. פאו גאסול נותן מספרים יפים בלייקרס, אבל הוא לא מספר אחת, והחצי עונה שנתן בממפיס, למרות כמה משחקים טובים, לא הייתה מרשימה במיוחד. גם נאש בירידה, הוא מאבד המון, קולע פחות, ואחרי הטרייד של שאקיל גם מוסר פחות אסיסטים. נשארנו עם השלישיה של סאן אנטוניו. פארקר נופל מייד כי הוא צרפתי (טוב נו, כי הוא פשוט פצוע וגרוע). טימי נותן מספרים יפים, אבל דווקא מאנו לדעתי הוא הMVP של הספרס השנה. הוא זה שגרר את הספרס לנצחונות כשטימי היה פצוע, והוא זה שמקבל את הכדור ברגעי ההכרעה. הוא אומנם עולה מהספסל לרוב, אבל עדיין מקבל המון דקות. אישית יש לי הרגשה שהוא מנסה להוכיח נקודה מאז אי הבחירה לאולסטאר. נשארנו עם הטורקי המפתיע מאורלנדו, והארגנטינאי המוכשר מטקסס. הידו נותן עונה משובחת, וככל שהזמן חולף הוא רק משתבח. לפי הסולם המעוות של אורלנדו הוא אמור להרוויח עכשיו 30 מליון דולר בשנה, אבל נניח לזה. בעיקר מכיוון שהספרס קבוצה טובה יותר, עם מאזן טוב יותר, בקונפרנס היותר קשה, בבית הכי קשה בNBA, אני אלך עם הארגנטינאי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
גם הבחירה שלי הולכת למאנו

גם אם נחשיב את דאנקן לזר הוא עדיין נותן מה שמצפים ממנו לתת אבל אף אחד לא ציפה לעונה כזאת ממאנו. 20.7 נק' למשחק לעומת 16.5 בעונה שעברה, 4.6 אסיסטים לעומת 3.5, 5 ריב ' לעומת 4. אבל צריך לזכור שהוא משחק 4 דקות יותר מבעונה שעברה. בכל מקרה, הבחור נותן עונה מרשימה מאוד והקיפוח באולסטאר ממש חורה לי באופן אישי. אגב, מדברים עליו המון כעל השחקן השישי של העונה (למרות שהוא פתח ב-20 משחקים מתוך 56) אבל אתם חושבים שהוא גם מועמד לתואר השחקן המשתפר?

בקטגוריית השחקן המשתפר

אני אלך עם הידו, קפיצת מדרגה אדירה מבחינת יכולת, מבחינת מספרים ומבחינת חשיבות בקבוצה.

STEVE NASH

New member
גם כריס קיימן ומייק דאנליבי יכולים להיכנס

וגם רודי גיי וג'רמאיו מון.

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif לגבי היידו

לא רק שהוא עלה בצורה מאוד מרשימה במספרים שלו ובחשיבות שלו לקבוצה אלה שהוא גם עשה את זה למרות הנוכחות של רשארד לואיס שלכאורה היתה אמורה לפגוע בו. יוטפי של שחקן, באופן אישי אני עוקב אחריו עוד מימי סן אנטוניו וזה כיף לראות שחקן שתמיד עושה מאמץ להשתפר (ליאור אליהו, לתשומת ליבך).

הארגנטיני (לא הרמן, לא סקולה, לא דלפינו, לא

אוברטו מאנו-טיים! השנה המספרים שלו עלו, בנקודות ל 20, וגם שיפור בשאר הקטגוריות, הוא מוביל את הספרס בנקודות, ובכלל במשחקים שראיתי וקראתי הוא הכוכב השנה! ווינר מלידה. השנה פשוט המקום שהוא ממלא בסך הכל של הקבוצה גדול יותר, משמעותי יותר. לראות אותו משחק זה לראות כדורסל מהנשמה עם כל הגוף. רמת האינטנסיביות שלו בטופ. אני נהנה

מה עם נוצ'יוני?

בסופו של דבר הוא הארגנטינאי השני בטיבו בנ.ב.א... בכלל יפה לארגנטינה שיש לנבחרת שלהם 6 שחקנים בנ.ב.א...

זרים גדולים

קודם כל, יש קבוצה אחת "זרה" ובה הרבה שחקנים "זרים" - הראפטורס. עם כל הכבוד לפאו, יאו, דירק ונאש, אף אחד מהם לא התעלה על עצמו השנה. יאו הראה שיפור גדול ולדעתי אם הוא היה בריא, הרוקטס יכלו לתת פייט לכל קבוצה בליגה. אבל הזרים הבולטים הם שחקני המשנה המשתפרים - הידו, מאנו וקלדרון. גם הצעירים של גולדן סטייט נכנסים פה ושווה להזכיר גם את לאויס סקולה, שמשתלב יפה. יש היום כ-80 שחקני זרים בליגה (זה כל הזמן משתנה) ורובם במכריע בדרך לפלייאוף. הליגה הטובה בעולם הולכת ומשתפרת בזכות "שאר העולם", שרק משבח את המשחק מעונה לעונה (וזאת עם סלידתי מכדורסל אירופי). אם פעם דיברו על ארה"ב נגד שאר העולם ונבחרת החלומות, היום זה כבר נראה אחרת. אם כולם בריאים ומשחקים, אין ספק שארה"ב היא עדיין החזקה ביותר, אבל היא לא לבד.

למעלה