סקר וברכת פרידה

TalReshef

New member
סקר וברכת פרידה

אז קודם כל ברזיל זכתה במסגרת הסקר הקודם במירב קולות הגולשים כפיבוריטית לזכות בגביע העולם בעוד שנתיים, האמת היא שזה הסקר עם מידת ההשתתפות הקטנה ביותר עד כה מה שמעיד מן הסתם על תחומי ההתעניינות. ובכן לענייננו. האדם האירופאי שיצא מספרד, אנגליה, הולנד, רוסיה, פורטוגל וצרפת התפשט ויצר בעולם מערכת חדשה, עולם המדבר בשפות אירופאיות ומשתמש בטכנולודגיות אירופאיות, מדע אירופאי ומכיר תכנים אירופאים. זה טוב? זה רע? מה המשמעות העיקרית של כל זה מבחינתי?

TalReshef

New member
ומכיוון שאני עומד להיעלם לשבועיים

אז לפני שהמטוס יקח אותי לטורקיה הנה שיר שלפחות לי הוא עושה הרבה טוב:
Raindrops on roses And whiskers on kittens Bright copper kettles And warm woolen mittens Brown paper packages tied up with strings These are a few of my favorite things Cream colored ponies And crisp apple strudels Door bells and sleigh bells And shnitzel with noddles Wild geese that fly with the moon on their wings These are a few of my favorite things Girls in white dresses with blue satin sashes Snowflakes that stay on my nose and eyelashes Silver white winters and melt into springs These are a few of my favorite things When the dog bites When the bee stings When I'm feeling sad I simply remember my favorites things And then I don't feel so bad Raindrops on roses And whiskers on kittens Bright copper kettles And warm woolen mittens Brown paper packages tied up with strings These are a few of my favorite things Cream colored ponies And crisp apple strudels Door bells and sleigh bells And shnitzel with noddles Wild geese that fly with the moon on their wings These are a few of my favorite things Girls in white dresses with blue satin sashes Snowflakes that stay on my nose and eyelashes Silver white winters and melt into springs These are a few of my favorite things When the dog bites When the bee stings When I'm feeling sad I simply remember my favorites things And then I don't feel so bad​

אטיוד5

Active member
השיר עושה טוב

רק כשג'ון קולטריין מנגן אותו. הגירסה הקולנועית השמאלצית עם האוסטרים האנטישמים עושה לי בחילה קלה.

צלילי המוזיקה

אבל, כאן נזכרתי בימים שהדרכתי טיולים סביב נושא הנצרות בירושלים, ובכמה מן ההדרכות היו ילדים שציינו את יחסה האוהד של הכנסיה ליהודים בזמן השואה, והזכירו את "צלילי המוזיקה" כמקור למחשבתם זו. ולא משנה מה הם למדו בכיתה על המציאות באותם ימים, הסרט הזה הטמיע בהם את ההסתכלות על הכנסיה כגורם נאור באותם ימים. נקודה למחשבה. טללי, נסיעה טובה. ואותי מעניין האם במילטוס עדיין רואים את התוכנית ההיפודמית במיתאר העיר. תהנו.

גרי רשף

New member
קץ ההגמוניה האירופאית אחרי מלה"ע 2

השבוע ציינו 59 שנים לסיום המלחמה באירופה וכניעתה של גרמניה הנאצית, וגם 50 שנה לתבוסתם של הצרפתים בויאטנם (קישור למאמר מרתק במוסף הארץ). הקשר- סופו של הקולוניאליזם האירופאי לאחר מלחמת העולם השניה.

למעלה