סקר היום: פינוי בינוי או תמ"א 38 - מה עדיף?

סקר היום: פינוי בינוי או תמ"א 38 - מה עדיף?

מה עדיף? פרויקט פינוי בינוי שבו תפונו ותקבלו דירה חדשה אך ייקח 5-7 שנים לפחות או תמ"א 38 שבו תישארו באותה דירה עם קצת הרחבה ושיפוץ לבניין שייקח 1-2 שנים בלבד?

gileyal1

New member
פינוי בינוי או תמ"א 38

בגדול ומבחינה כלכלית הרי ברור שעדיף פרויקט של פינוי בינוי מתמ"א 38. הבעיה היא שהוודאות ביציאת הפרויקט מן הכול אל הפועל הינה גדולה הרבה יותר בפרויקט של תמא 38. לכן, אני מעדיף להרוויח פחות אבל להרוויח בטוח.... על כן הייתי מעדיף תמ"א 38...

סליחה gileyal1 - לא ראיתי שחזרתי על דבריך

המסקנה ברורה: אני צריך להקליד יותר מהר, או לחילופין לא לפתוח הודעה ואז ללחוץ על "שלח" רק אחרי שסיימתי לדבר בטלפון...

היתרונות והחסרונות של כל אפיק ברורים

והשאלה מקבילה לשאלה האם משקיע כלשהו הוא משקיע סולידי או ספולטיבי. זה עניין של אופי. המכשולים, הבירוקרטיה, והסירבול גדולים יותר בפינוי בינוי - אך התמורה לבעלי הדירות וליזם, במקרה של הצלחה, גדולה מאוד. תמ"א 38 מהיר יותר, מסורבל פחות ומאפשר השארות בעלי הדירות בביתם - דבר שמקנה לו היתכנות ביצוע גבוהה - אך התמורה נמוכה יותר (אם כי עדיין - יפה מאוד!) לצד אלו יש לשקול את שיקולי רעידות האדמה שאיש מאיתנו לא יודע לחזות. בקיצור. לך תדע. גילוי נאות: הכותב הוא פרוייקטור פעיל בתחומי פינוי בינוי ותמ"א 38.

רגע, רק עכשיו נפל לי האסימון

רק עכשיו שמתי לב לחתימה והתחבר לי: עו"ד לירן זילברמן ועו"ד זיו גרומן? כבוד!!! אני מצטט מהמאמרים שלכם בכל הזדמנות - בפני דיירים ובפני שותפים אסטרטגיים ורשויות התכנון. יש לי כמה פרוייקטים שעשויים לעניין אתכם. אצור מחר בבוקר קשר עם משרדכם.

תודה רמי, אבל זה מתאים יותר לפרטי...

ראשית, תודה על הפרגון. נעים לשמוע מחמאות, במיוחד ממי שעוסק בתחום. יחד עם זאת, אני מעדיף שמסרים כאלה, שכוללים הצעות עסקיות או פניה לקבלת טיפול או ייעוץ ספציפי שאין לחברי הפורום עניין בהם, יישלחו למייל הפרטי ולא לפורום, שמטרתו דיון ציבורי פתוח בנושאים הקשורים להתחדשות עירונית ופחות בנושאים אישיים שלי או של משרדי. שוב תודה ומקווה שתמשיך להשתתף כחבר פעיל בפורום. בהזדמנות זו, אני רוצה לציין כי במסגרת הפורום, מעת לעת, אציע למשתתפים פעילים ביותר שיפגינו בקיאות וידע בתחום את האפשרות ליטול חלק בפורום בתור "מומחים". מי שרואה עצמו מועמד לתפקיד כזה ומעוניין יוכל לפנות אליי במסרים או במייל פרטי ולהציג מועמדותו.

נועם**

New member
../images/Emo20.gif כמה חדווה לראות שיש פורום בנושא...

מזל טוב ובהצלחה
. פעם לפני שנים נכתב במקומון שיהיה פינוי בינוי בשיכונים בני 50 ברמת יוסף בבת ים, לא קרה כלום, והיה משמח אותי מאוד לדעת שזה יקרה !...
אשר לסקר, תחילה היה ברור לי שעדיף פינוי בינוי. מוכנה להמתין 5-7 שנים ... ותהיה דירה חדשה במקום זו בת יותר מ 50 ששיני הזמן נוגסות בה. עם זאת , לאחר שקראתי תגובות, אני מוכנה להצביע גם לתמ"א 38 . אבל זה בהחלט יהיה מבוסס על נתוני הפרוייקט.

למעלה