סקר בישולים

סקר בישולים

האם אתן מבשלות כל יום? או שאוכלים אצלכם אותו אוכל כמה ימים?
יש אוכל ספציפי שהילדים שלכם מאוד אוהבים?

אז אני יענה ראשונה.
אצלי בבית מבשלים כל יום (חוץ משבת).
בעלי חייב אוכל חדש כל יום, כי האוכל שאני מבשלת בערב, הוא אוכל באותו ערב ולמחרת צהריים, כך שאפשר להבין אותו שאי אפשר לאכול יותר את אותו האוכל...
הבת שלי מאוד אוהבת לאכול באכש. זה אורז עם כוסברה וחתיכות קטנות של בשר. האמת שגם אני מאוד אוהבת את האוכל הזה, כנראה שזה עובר בדם :)

כמובן - בבקשה, מתכון לבאכש

מצרכים:
1 בצל קצוץ דק
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנות (אנחנו משתמשים בבשר מס' 2 או 4)
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1-2 חבילה כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל
1 כוס מים

הכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
מוסיפים את הבשר ומבשלים אותו כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה באש גדולה.
תוך כדי בישול הבשר מוסיפים את המלח והפלפל.
מוסיפים את אורז והכוסברה יחד ומערבבים.
כשהמים מתאדים מורידים לאש קטנה ומבשלים במשך 30-40 דקות.
טועמים שהאורז מוכן וזהו.

YULI9

New member
תודה רבה

ניראה לא מאוד מסובך, אנסה לכבוד שבת.

efratyes

New member
עונה בכיף

האם אתן מבשלות כל יום? ממש לא, רק בסופ"ש ולפעמים עוד פעם אחת באמצע שבוע
או שאוכלים אצלכם אותו אוכל כמה ימים? ברור, ויותר מזה - אני מקפיאה מנות מהאוכל בסופ"ש ככה יש לי בפריזר מגוון רחב מכמה סופי שבוע בשביל הילדים
יש אוכל ספציפי שהילדים שלכם מאוד אוהבים?אוהבים הכל, אבל תמיד ירצו את הקלאסיקות - שניצל, פסטה, אורז נחשים, פתיתים. אני מנסה להכניס להם דברים יותר בריאים כמו ירקות בתנור ופשטידות עם ירקות... אבל לא תמיד הולך

שירהק1

New member
עונה

הבישול תלוי מצב רוח בגדול...אני משתדלת לבשל פעם אחת באמצע שבוע כמות שמספיקה ל-3 ימים בערך.... ולקראת הסופ"ש (חמישי אחה"צ+ שישי בוקר) ואז זה מספיק לעוד יום יומיים בשבוע.

הבת שלי אוכלת כל יום ארוחה חמה בגן (מבשלים שם), בערב אם אני מבשלת היא אוכלת שוב בשרי ואם לא אז אני מכינה מהכי פשוט שזה מקושקשת ועד פסטה/אורז עם רטבים כלשהם. לפעמים גם ג'חנון קפוא שהיא מאוד אוהבת.

בימים שלא בישלתי ממש - יש שניצל תירס במקפיא.

בעלי? אוהב מאוד אוכל מבושל, אבל בחיים לא אמר משהו כשאכל יום אחרי יום שניצל תירס. חוצמזה יש לו ידיים הוא יכול לבשל אם ממש בא לו ואין

הבת שלי אוהבת פסטה, מקושקשת, מלפפונים, שניצל ועוף (ממרק עוף יחד עם המרק) ובגדול אמרה לי בחמישי אה"צ - "אמא את תמיד מבשלת לנו אוכל הכי טעים" (בת 3 ואוטוטו וחצי) אז עשיתי את שלי

אתיקולה

New member
עונה

ברור שכול יום אוכל חדש וטרי
הילדים שלי אוהבים כמעט הכול
אובבים במיוחד עוף בתנור חמין עוגות אורז מרקים ועוד

כן, כוס מים אחת מספיקה

כי אם שמים יותר זה יוצא דביק מידי.
וגם הבצל, הבשר והכוסברה גם מפרישים מים כך שזה מספיק.

חנהפ

Active member
נראה לך?

שאמא עובדת יכולה לבשל כל יום טרי? משתדלת להכין מנות בשר/דגים,מרקים בכמויות ולהקפיא, תוספות פעם ביומיים
למזלי בני הבית לא מפונקים ואוכלים מה שיש, מי שנמאס לו מהר מהאוכל שבמקרר הוא אני...

למעלה