סקר בירות בברים

Idan Zeahvi

New member
סקר בירות בברים

חברי פורום יקרים, זקוק לעצתכם המלומדת והחשובה.

דמיינו את עצמכם כיזמים שמתכוונים לפתוח בר שכונתי בסגנון ישראלי רטרו.

אם הייתם צריכים לבחור 4 ברזי בירות ולא יותר, אילו סוגי בירות מהחבית הייתם מעדיפים להחזיק במקום על מנת לספק את צרכיהם של רוב הלקוחות ?

קחו בחשבון את ההבדלים בין מחירי החביות (לדוג': חבית של בירה בלגית יקרה הרבה יותר מבירה ישראלית) וכן את הטעם הנפוץ (ולא המיוחד שלכם, אניני טעם בכל הנוגע לאלכוהול).

עצתכם לא תסולא בפז ! תודה כבירה

gabi a

New member
זה תלוי

אם הייתי רוצה ללכת על בטוח, אז הייתי עובד עם לאגר מקומי כהה (גולדסטאר/טובורג אדום), סטאוט (עדיף גינס), בירת חיטה כלשהי, ועוד איזה ברז של בירה מעט יותר מיוחדת, מיובאת או ישראלית.
בהצלחה

gabi a

New member
שכחתי את החלק השני

אם הייתי הרפתקן, הייתי הולך על חביות של בירות בוטיק ישראליות בלבד. זה יכול להצליח, אבל נדמה לי שזה קצת הימור, בגלל שהרבה מחפשים את מה שהם מכירים (גולדסטאר) ובגלל העלות הגבוהה יותר של בירת בוטיק.
(נ.ב - נמאס לי מהמילה "בוטיק")

Idan Zeahvi

New member
לגבי בירות בוטיק...

זה בעייתי היות ומקום שרוצה לעבוד עם מחירים זולים יחסית לא יכול לעשות זאת עם בירות בוטיק, שיקרות כמעט כפליים מהבירות הסטנדרטיות הרגילות (קרלסברג טובורג גולדסטאר)
חושב שהפשרה תהיה גולדסטאר, הייניקן (טמפו), מרפיס או ניו קאסטל (מעדיף באמת גינס...), וויינסטפו + בירה מיוחדת, לדעתי ברבר או קסטיל

תודה רבה ! עוד חוות דעת ?

kinks

New member
פחות מתחבר לבלגיות

זה לרוב סוכריה שעברה תסיסה.

את היינקן הייתי מחליף בברז של הביטבורגר או איזה קוזל בהירה או כל לאגר איכותי אחר. בקטגוריה של מרפיס, ניו קסטל, גינס וכו' יש גם את הסטאוט של בלהייבן שהוא מתקתק יותר.בירות חיטה תמיד טוב ויש בארץ מבחר גדול של מבשלות איכותיות.

ברבר וקסטיל, לא הייתי קורא להן מיוחדות, אפשר למצוא אותן בהרבה מקומות ובלא מעט חנויות אלכוהול גם בבקבוקים. פה הייתי נותן את הטון עם איזה מבשלה ישראלית בכיוון IPA. הדובים אראקיס, אלכסנדר גרין ומבשלת רונן ההודית המכוערת.

Idan Zeahvi

New member
אני יחסית מבין בברים

עם ותק של 10 שנים בבר ועדיין לא מכיר חלק מהבירות שציינת, מכאן שלקוח הדיוט ודאי לא יכיר... זה סיכון יתר לדעתי.

אפשר לעשות מה שחבר קרוב עשה במרלה סינגר בפתח תקווה. התחיל עם כמה בירות מיוחדות ולאט לאט הרחיב לאיזה 20 ברזים.

נראה לי שהכי כדאי להתחיל עם ברז אחד של בירה מיוחדת ולראות מה מידת הפתיחות של הקהל לבירות אנורמליות.

kinks

New member
פאב טוב הוא לא רק

המצוי, הצפוי והרצוי שזה בערך השילוש הקדוש:
מה שיש אצל כולם, מה שאתה מצפה למצוא אצל כולם ומה שגם מביא לך רווח נאה.

לפחות לעניות דעתי האישית זה משעמם אם כי זה בוודאי כלכלי.

בכל מקרה בפאב טוב, שהוא לא נישתי מכוון בירה, וויסקי או בר יין אתה צריך שבערך 70%-80% יהיו חלק מהצפוי,מצוי ורצוי וחלק (מכל מגוון האלכוהול) הוא יהיה לסקרנים, לאנשים שאוהבים לחקור, אנשים שמקבלים משהו חדש ומתלהבים מדברים שלא טעמו (לא דווקא בירה). איפשהו ליצור עניין וגם סוג של חינוך אלכוהולי בקטנה.

foodnwine1

New member
לדעתי

גולדסטאר
ווישטפן (מאוד פופלרית)
סטלה
ואיזה ברז של בירת בוטיק בשביל הגיוון.

puppet

New member
מצד אחד

מה ש gabi אמר זה אכן ההליכה על בטוח. וזאת דרך אחת. למעשה אם השאלה היתה: אני פותח את הפאב הראשון ביישוב בן 5000 תושבים באיזור x, זאת היתה כנראה גם התשובה שלי.

השאלה שאתה צריך לשאול היא לא ׳איזה ברזים׳ כי זה לא הנושא בכלל וזה רלוונטי רק אחרי שתענה על שאלות אחרות.
הנושא העסקי כאן הוא מי קהל היעד? מה יש למתחרים הגיאוגרפיים? איזה סוג של פאב אתה רוצה שתהיה? איך הפאב בנוי? האם אתה מגיש אוכל ואם כן איזה? (נשנושים או גורמה)
התשובות לכל השאלות האלה הן שינחו אותך בבחירת הברזים.

ולדוגמה, אם קהל היעד הוא בני 30+ עם הכנסה מעל הממוצע שיבואו לבילויים ארוכים יחסית וגם האוכל יהיה מתומחר גבוה, הרי שהיצע הבירות הראוי יהיה שונה לגמרי מאשר פיקאפ בר מהמניין וכו וכו

rustynail

New member
דעתי

אם לכיוון רטרו ישראלי
ברז ראשון: מכבי
ברז שני: לבוונברו
ברז שלישי: אמסטל
ברז רביעי: אם חייבים אז גולדסטאר או סטאוט כלשהו.
טיפים: ניתן עוד להשיג בארץ ברזים של פעם במיוחד של גולדסטאר אמסטל ולוונברו שהיו נפוצים מאוד בשנות ה80, 90 בפאבים בישראל.
ואם יש לך ממש קשרים אולי תשיג ברז גינס של פעם שבעצם היה פותחן פחיות עם שפריץ חנקן.
בהצלחה!

Idan Zeahvi

New member
מעניין בעניין הברזים הישנים...

צריך פשוט לשאול את הספק ? או שקונים את הברז באופן נפרד ?

תודה

למעלה