סקר אקטואלי

שריקו

New member
כל הכבוד לך

אני לא מיתבתל מתי שקם ממשיך לחשוב אבל לא מצליח לשבת מעל שעה

עצוב 100

New member
אני י י י י

כל יום לומד 4 שעות רצוף סדר א, 3 שעות רצוף סדר ב, ו 3 שעות סדר ג!

טוב,אז אצלי זה לפי המקצוע, החומר,

ומצב הרוח שלה ושלי. הסטוריה, גאומטריה, תורה עיון-אצל מורות מסוימות,וג"ג אני מסוגלת ללמוד 4 שעות אבל דינים, תורה בקיאות מתמטיקה- בקושי שעה ואני נרדמת!!

שריקו

New member
למה לא מעניין?

ודוקה תורה כטוב שזה הדבר היחיד שלא נמאס בעולם רק שיש יצר אבל שתגידי שאת נרדמת?תסבירי את עצמך

אני לא יודעת איך זה בת"תים

ובישיבות, בבת"ס של בנות כשהשיעור משעמם ואין מה לעשות פשוט נרדמים! מניחים את הראש על השולחן וישנים!

אומנם אין בכלל להשוות לימוד של נשים

ללימוד גמרא אצל גברים אבל... גם אצל נשים יש הבדל. במדרשיה שלמדתי בה לומדים מהשעה שש בערב ועד עשר בלילה רצוף כאשר כל שעה נותן/ת רב/נית אחר/ת. יש במדרשיה מטבח וכל אחת יכולה לגשת מתי שהיא רוצה ולעשות לה לשתות משהו חם או משהו קר ולאכול עוגיות או סתם לפטפט עם החברות על כל מיני נושאים (בעיקר על שידוכים
) במדרשיה הזאת גילאי הנשים מ- 27 ומעלה, לרוב חוזרות בתשובה אבל נתקלתי גם בחרדיות מבני ברק שבאות לשמוע שיעורים. בקיצור, יש נשים שמסוגלת לשבת רצוף את כל הארבע שעות ולשמוע את השיעורים מבלי לקום. ויש נשים שקמות בסוף שיעור עד שהרב הבא בתור נכנס כדי להכין לעצמם שתיה. ויש נשים שאחרי השיעור הראשון עוברות למטבח עד סוף הערב כדי לשוחח עם החברות. אני תמיד העדפתי לשמוע את שיעורי התורה מההתחלה ועד הסוף כל הארבע שעות. כמה פעמים גם הלכתי למרתונים של יום שלם של שיעורי תורה מהצהרים ועד הערב ונהנתי מאוד משיעורי התורה.

בקשר למרתונים

זה היה משעות הצהרים המוקדמות ועד בערך 9-10 בלילה. אבל מן הראוי לציין שהיה הפסקות באמצע כך שזה לא היה רצוף.

למעלה