סקר: איך אתם רואים

סקר: איך אתם רואים

איך אתם רואים את ישראל בעוד 20-30 שנה...
הכול מותר, תפציצו, גם אם זה ב2 מילים, וגם אם צריך 2 הודעות בשביל זה... הכוונה שלי היא בכול נושא שהוא, חברתי, פוליטי, אזרחי, התנהגותי, מה שתרצו... הנה לכם כמה נושאים: * הדת במדינה, תעלם ? או תתחזק ? * החינוך ? לאן ? יתרופף ? או יחוזק ? * פערי העדות, ישארו, הוא יכנסו לספרי ההיסטוריה ? * איכות הסביבה, שיוויון, ושאר נושאים שאינם על סדר היום * ההשפעות של מדינות אחרות, על התרבות הישראלית * הנוער, איך יראה ? * הטכנולוגיה, תהפוך לעיקר חיינו, או נשאר כמו שאנו היום ? וכו' וכו' וכו' .... לקחתי את הסקר הזה מפורום אחר.. אבל אל תכעסו.

יצא טיפה ארוך ../images/Emo26.gif

אוקיי. דבר ראשון אין ספק שהדת רק תתחזק. [עם כמות החרדים עכשי, ועם זה שתמיד נענים לבקשות שלהם...
] לגבי החינוך- החברה שלנו גם ככה מתפלגת לכמה 'דברים', ותמשיך להתפלג גם בעתיד. מי שהוא רציני יותר ורוצה שיהיה לילדים שלו עתיד טוב, בוודאי ירצה לשלוח אותם למוסד חינוכי טוב, ולכן, ברור שיהיו בתי ספר טובים [אולי רק לשכבות הגבוההות, כי מה לעשות שאנשים לרוב רוצים כסף, וזה רק מה שמעניין אותם. אם נגיד ילד שבא מ'משפחה לא מהמעד הכי גבוה' ירצה להתקבל לבית ספר טוב, אז לא בטוח שיהיה לו את כמות הכסף הדרושה. לפיכך הוא ילך לבית ספר אחר:- והמצב יהיה כזה: למרות שהוא היה בנאדם רציני שדאג לעתיד שלו, אין לו עכשיו ממש בחירה. הוא הוכנס לסביבה של אנשים 'סטלנים' שהם אולי סבבה, אבל לימודים 'כרגע' זה לא הדבר שהכי מעניין אותם. ובקיצור אותו ילד יושפע מהסביבה.] וכמובן שיהיו את הבתי ספר הרגילים שבהם יש אווירה לימודית רק בחלק מהמקצועות. [וזה בעיקר תלוי במורה, כי אם הוא יודע להיות גם אנושי וגם קשוח, זה הכי טוב!!] ויש בתי ספר דתיים, שאני לא יודעת מה הולך שם, אז אני לא אפרט לגביהם, כי אני לא רוצה להסתמך על שום דבר חוץ מעובדות!] לסיכום נושא החינוך- אני כולי תקווה שבתי הספר יהיו נורמליים עם רמת חינוך טובה [+80]. לגבי פערי עדות: אני חושבת שאם אנחנו היינו מעורבים קצת יותר במה שקורה אצל החרדים, והם לא היו מסתוריים וסגורים כאלה כמו עכשיו, והיו מאפשרים לנו 'להיכנס' ולראות את החיים מבעד לעיניים שלהם, השנאה שיש לי כלפי חלק מהם הייתה הופכת לאהבה?\אהדה?\הערצה?? טוב ה לא משנה, אבל השנאה הייתה נעלמת אולי? למרות שאני לא בטוחה שהם ירצו להקשיב למה שיש ל-י להגיד להם ולשאול אותם למה הם מתנהגים כמו שהם מתנהגים... =\ בקיצור- יישארו פערי עדות. איכות הסביבה, נושא תאונות הדרכים ונהיגה בשכרות, נושא קבלת ההחלטות בממשלה, וכו': אז ככה: אני ארצה לפעול למען איכות הסביבה, אבל משום מה לא שמעתי על שום קבוצה שאפשר להצטרף אליה. עוד נושא ש'קשור' לאיכות הסביבה: למה יש ערבי אחד [או כמה, וזה לא העיקר, אבל] הוא\הם שמפעיל\ים את התפילות המוקלטות האלה [שאגב נשמעות כמו פרה שגועה ברמקול
] לכיוון הישראלים!? זה כל כך מרגיז אותי!!!! בגללם אני מתעוררת לפעמים מוקדם בבוקר, או שאני לא יכולה להתרכז כשאני מתכוננת למבחן!!
אוף!!!
על נושא תאונות הדרכים אין לי ממש מה להגיד. רק שהפתרון ממש לא נראה לי באופק. כי גם אם את\ה תנהג\י בצורה זהירה, את\ה לא יכול\ה להיות בטוח\ה שאין איזה 'טמבל' בכביש שיתנגש בך
!! ולגבי ההחלטות בממשלה: זה שבחרתי [או במקרה שלי אבחר] בראש ממשלה, זה לא אומר שאני סומכת עליו תמידדדדדד שיעשה את כולללל ההחלטות הנכונות! לדעתי צריך לערב את הציבור בהחלטות בממשלה! לתת קנס למי שמצביע פתק לבן או לא מצביע בכלל!! וככה נגרום לציבור להיות מעורבים במה שקורה אצלנו במדנה ש-ל-נ-ו-!-!-!-!-! לגבי הטקסט שכתב ירון לונדון [-טקסט הלקוח מהבגרות בלשון מתוך "ידיעות אחרונות" ספטמבר 2003]- יש מדינות ויש מדינות! במאמר שקראתי היה כתוב שצפיפות האוכלוסייה בישראל הושוותה לזו של הודו על מנת להזהיר אותנו מהמצב שעלול לקרות גם כאן!! וכמו שהיה כתוב: "ברור שהצפיפות נחשבת לאתגר. ניהולה התקין של חברה אשר פרטיה מתחככים אלה באלה, דורשת תחכום רב יותר מאשר ניהולה של חברה אנושית המתגוררת בבית עצום. לנו זה אתגר גדול במיוחד מפני שאין דומה לישראל בקצב גידול האוכלוסייה... ............שכנינו פיתחו כללי נימוס המקובלים בחרה שלהם, המסייעים להם לחיות בצפיפות ולחסוך באלימות... התכונות הן אורך רוח והומור...." אז לדעתי המצב במדינה יעשה אף יותר גרוע. לא רק שהצפיפות תגדל, אנחנו החילונים ניכחד. גם ככה אנחנו די היחידים הולכים לצבא שומרים על הארץ [וממש מצער שחיילים נהרגים
]
טוב, אבל בכל מקרה- ללא ספק יהיה כאן או רוב דתי, או רוב ערבי, ויש סבירות גבוהה, שאו שהחילוניים יחליטו להגר, או שהם יחליטו 'להפחית' את כמות הערבים או הדתיים... הסבירות שזה יקרה שואפת לאפס, ולכן נראה לי הגיוני יותר שנהגר!? אממ... אני חושבת שבתי ספר בהחלט יישארו, והלימודים כן יתקיימו בכיתות, כי אנחנו כ-א-נ-ש-י-ם, זקוקים להימצא בחברה, ולמרות זאת הטכנולוגיה, ללא ספק, תתפתח ואולי אף תהפוך לעיקר חייהם של הרבה מאוד אנשים, אבל לא לשל כולם. בקיצוררררר--> משום מה אני לא ממש מצליחה לראות שיפור משמעותי בחיינו
. בכל מקרה. אני מאחלת לנו שנשמור על המדינה שהסבים והסבתות שלנו נלחמו למענה!!!! בהחלט!!!

טוב אני יענה..

* הדת במדינה, תעלם ? או תתחזק ?הדת תישאר אותו דבר כי זה כל אחד והבחירה שלו.. * החינוך ? לאן ? יתרופף ? או יחוזק ?החינוך יתחזק אני מקווה תראו את הערסים של היום לא רוצה להוסיף! * פערי העדות, ישארו, הוא יכנסו לספרי ההיסטוריה ?מה? מה? מה? * איכות הסביבה, שיוויון, ושאר נושאים שאינם על סדר היום * ההשפעות של מדינות אחרות, על התרבות הישראלית * הנוער, איך יראה ? הנוער לא ישתנה תמיד אנשים יהיו שונים * הטכנולוגיה, תהפוך לעיקר חיינו, או נשאר כמו שאנו היום ?ישאר כמו שהיום אבל הפלאפון ישלוט בנו!

תשובות............

* הדת במדינה, תעלם ? או תתחזק ?-לדעתי הדת במדינה תתחזק ובעוד שנים לא רבות אנו צפויים להפוך למדינת הלכה,אני מקווה שיקרה איזה "נס"(לא משמיים)ודבר זה לא יתקיים,לחילופין יכול לקרות מצב כמו "שתי מדינות לשני עמים"-חילוני ודתי דבר שיגרום למלחמת אחים * החינוך ? לאן ? יתרופף ? או יחוזק ?-החינוך????? כל זמן שגברת לימור לבנת שרת החינוך החינוך ירד לשפל המדרגה,בושה וחרפה,יוחזר יוסי שריד הגדול לתיק החינוך, * פערי העדות, ישארו, או יכנסו לספרי ההיסטוריה ?-פערי העדות ישארו לנצח,ישנן מפלגות מסויימות שדואגות להנציח את הבכינות של הקיפוח(מצטער שאני קצת פוליטי אבל זו דעתי) * איכות הסביבה, שיוויון, ושאר נושאים שאינם על סדר היום-איכות הסביבה אאאאממממממממ, כשיש ים מלא מי שופכין,ארובות תעשייתיות ,בנייה על חופי הים,חוסר מודעות לנושא המיחזור,פיגור רציני בנושא הרכבות, העתיד לא נראה טוב. * ההשפעות של מדינות אחרות, על התרבות הישראלית-אני מקווה שנמשיך לאמץ את ה"אמריקניזציה" הפתוחה ,הליברלית, הסובלנית והשבעה. * הנוער, איך יראה ?-יגדל פה דור יותר רכושני,סקרן,בעל דיעות חדשניות ומטירני אני חושב שזה מצויין * הטכנולוגיה, תהפוך לעיקר חיינו, או נשאר כמו שאנו היום ? -הטכנולוגיה ללא ספק תהפוך למרכז חיינו

למעלה