סקררררררר

Ibiza1800

New member
סקררררררר

אחרי כמה שיעורים בערך קלטתם את כל הקטע של הקלאץ וההילוכים?

DoubleD

New member
הממממ...

חחחח.. טוב לדעת שזה לא רק אני :) אני שיעור 3 ועדיין מתרגלת.. אבל הילוכים זה לא בעיה, אפשר לעשות תירגול בעיניים עצומות בחנייה ומתרגלים..
-תקנו אותי אם אני טועה: כשאני מחזיקה את האוטו עם הקלאץ' והברקס וברצוני להתחיל נסיעה, אני שמה הילוך ראשון *שמה קצת גז ואז מורידה מהקלאץ' לאט* ? או להיפך ? כי בנסיעה שמתי לב שהפקודה היא *קודם להוריד את הקלאץ' לאט ואז בהדרגה מהירה לשים גז* ...
צריך לעשות מגרש עם מסגרת גומי ותוך 3 שעות אני לומדת מהטעויות שלי:)

Calvin Booth

New member
קודם על לוחצים על הגז ממש בעדינות..

ואז מתחילים להרים את הקלאץ' לאט לאט. זה בשביל הגלישה, ההתחלה העדינה של הנסיעה. נ.ב. למה דווקא דאבל די?

עו מר 5

New member
אותי דווקא לימדו

להחזיק את הברקס, ולהרים לאט את הקלאץ, ברגע שהרכב מתחיל לרעוד להרביץ על הגז...

pfiters

New member
הבהרה

יכול להיות שאם אתה לא "מרביץ בגז" ההתחלה תהיה נורמאלית במיוחד אם זה מנוע בנזין אבל במנוע דיזל הוצאה של הקלאץ' עד לרעידה ואז "הרבצה בגז" תקפיץ אותו קדימה

התשובה שלי היא:

בערך בים ה10 ל-15. מה שאני עכשיו...עכשיו כמעט הכל ברור לי בהילוכים ובקלאץ'. אולי יש עדיין כמה דברים שאני לא ממש זוכר או ממש בטוח בהם אבל בשביל זה יש מורה להזכיר וללמד אותך.

זה לא היה קשה כ"כ

בשיעור השני הוא הכניס לי את נושא הקלאץ' אחרי שבשיעור הראשון עשיתי הכול חוץ מהקלאץ' ז"א שהעברתי הילוכים אבל הוא לחץ על הקלאץ'

mc bige

New member
אני עכשיו שיעור 2 ואפשר להגיד

שדיי קלטתי את העניין..... עשיתי כבר זינוק בעלייה ואת הגלישה ואת כל השטיות זה לא ממש קשה ת'אמת... אם אתה בא בפוקוס לשיעור הראשון ויש לך מורה שמסביר טוב אז אתה קולט מהר

mc bige

New member
לא יודע אם זה היה מכוון עכשיו

אבל היינו ברמזור וכאילו הייתי בעלייה....אז היה צריך לעשות את הזינוק בעלייה אז המורה עשה לי..... ובהמשך עצרנו באיזה רחוב שיש שם עלייה ולא הפרענו לאף אחד... אז הוא לימד אותי איך לעשות את זה... רגל על הקלאץ עד הסוף ועל הבלם גם שהאוטו לא ידרדר עוזרים קצת את הקלאץ' עד שתיבת ההילוכים מתחילה לרעוד ואז מחליפים מהר את הרגל מהבלם לדלק.... לא בעיה כל כך

למעלה