סקרנית...

lilach de

New member
סקרנית...

בת למעלה מארבעים, לפי הרופא כבר אין מה לעשות בנוגע לכניסה להיריון חוץ מטיפולי פוריות. אני בהחלט מבינה שיש סטטיסטיקות שמלמדות על הירידה באחוזי ההצלחה לכניסה להיריון בגילאים מתקדמים, אבל בתחושותי אני מרגישה שאני עוד יכולה ולפי הבדיקות הכל עובד כמו שעון אצלי ואצלו. האם זו טיפשות מוחלטת מצידי לא למהר ולרוץ לטיפולי פוריות אלא לנסות לבדוק כיוונים אחרים ולתת לגוף שלי בכל זאת צ'אנס להצליח לבדו? (את הבת הבכורה שלי ילדתי בגיל 39) לילה טוב

דינהלה1

New member
הי לילך, ברוכה הבאה לפורום

לדעתי אם הרופא שערך לך פרופיל הורמונאלי ויש לו את כל הנתונים הגיע למסקנה הזו כדאי לך לשקול לחיוב. ככל שמקדימים להרות יותר טוב לשלום העובר. מאחר והרית כבר יש סיכוי גבוה שלא תצטרכי הרבה טיפולים. שיהיה בהצלחה במה שלא תחליטי ואשמח אם תעדכני.

ממש לא טיפשות

והסטטיסטיקה לטובתך ולא נגדך. הרופא שלך אולי מבין ברפואה (אני מקווה) אבל לא בסטטיסטיקה והסתברות. תראי, כשאישה מגיעה לטיפולי פוריות הסיכוי שלה להכנס להריון באופן טבעי אף פעם לא עומד על 0%, כי ב- 0% אין גם שום טעם בטיפולי פוריות, טיפולי פוריות זה לא מחלקת חוללות ניסים ופלאות. אצל אישה שמגיעה לטיפולי פוריות הסיכוי לכניסה להריון באופן טבעי הוא נמוך, 20%, 17% 10% אפילו חד סיפרתי, כל מספר שהוא, אבל לא 0. גם לטיפולי פוריות יש סטטיטיקה של הצלחה וגם היא לא של 100%, אלא יותר בין 18% ל- 35% . לכן אנחנו אף פעם לא באמת יכולים לדעת מה "ניצח" אם מישהי הרתה במצב כזה, בזכות מה אישה באמת נכנסה להריון, מאד יכול להיות שגם ללא טיפולי פוריות היא עדיין הייתה נכנסת להריון בזכות אותם אחוזים בודדים של סיכוי שקיימים בכל מקרה, בין אם בטיפולים ובין אם באופן טבעי.טיפולי פוריות לא באמת מבטיחים שום דבר, הם לא באמת מעלים סיכויי כניסה להריון אם הסיכוי הטבעי הוא לא מאד נמוך.

דינהלה1

New member
חולקת עליך לגבי הפרשנות

(אני לא יודעת עד כמה נכונים הנתונים עצמם) כשהסיכוי להרות הוא כל כך נמוך זה יכול לקחת כמה שנים מה שמפחית את הסיכוי מגיל מסויים ומעלה ואז ניתן להגיע למצב שבו לא יהיה הריון בכלל או כשכבר יהיה הריון הוא לא יחזיק מעמד. אילו היה מדובר באישה צעירה יותר מן הסתם הרופא לא היה מציע לה ישר טיפולים אלא להמתין. עד כמה שזכור לי מתחת לגיל מסוים רופא אמור להמתין לפחות שנה למטופלת שאינה נכנסת להיריון עד שיציע לה טיפולי פוריות כדי לתת לה צ'אנס להרות באופן טבעי. כמובן שתלוי במקרה

קוקיקית

New member
סליחה שאני מתפרצת...

נכנסתי לפורום, קראתי ואני חייבת להגיב... אני בת 41. לפני חודש וחצי ילדתי את בתי הצעירה, הגדול בן 5. לפני הגדול עברתי הרבה טיפולי פוריות( 5 IVF) ואף קיבלתי המלצה לתרומת ביציות מכייון שהביציות שלי "זקנות". שני ההריונות שהביאו לי את הילדים (ועוד כמה הריונות שהסתיימו בהפלות) נוצרו בהזרעות ע"ב טיבעי ללא הורמונים באמצעות הביציות שלי ש"זקנות" כבר 7 שנים... אז אני במקומך הייתי מבקשת מהרופא הסבר מפורט יותר למה כך ממליץ והאם אכן זו הדרך היחידה. בהצלחה!

TaraSky

New member
41 זה לא 44

תלוי כמה אחרי 40 את כי בגיל הזה השעון הביולוגי מאוד משמעותי. אם כל הבדיקות תקינות אז כמובן שיש סיכוי להיכנס להיריון טבעי במיוחד כשזה לא הריון ראשון. אבל...הסיכוי להיריון תקין שיביא תינוק בריא הולך וקטן עם הגיל. אז בעצם זה יותר החלטה שלך.

למעלה