סקריפט יומי

סקריפט יומי

שלום שלום אנשים ואנשות. אני גילת'אנס, ואני פיית סקריפטים =) בכל מקרה, אני מחפש דרך לעשות סקריפט שירוץ כל שעה, בלי שאני אצטרך לגשת אליו בכל שעה יחידה. אין לי מושג איך אני עושה את זה... חשבתי על הרעיון הבא: בתחילת כל דף יש Include שבודק אם הסקריפט רץ כבר באותה השעה, ואם לא, הוא מריץ את הסקריפט. בעיות: א. המשתמש שנתקל בהרצת הסקריפט "יזכה" להעלאת דף איטית מאוד, אם היא תעלה בכלל - ואם הוא יפסיק את הדף, אז הסקריפט לא ירוץ במלואו, וזה עלול לגרום לבעיות. ב. יש להניח שיש שעות שבהם אף משתמש לא מתחבר - יש גם להניח שאולי יקרה ולא יתחברו לעיתים תכופות כמו שאני מקווה. במקרה כזה הסקריפט לא ירוץ, ולא יהיה טוף. למישהו יש רעיונות? בתודה, גילת'

kensaggy

New member
מממ...

כמובן שאם השרת שלך תומך ב Cron (aka Crontab or Cronjob) אז אתה יכול פעם בשעה להרציץ את הסקריפט דרך ה קרון. בהצלחה, חן.

shanor

New member
מממ...

או לחלופין אם אין לך אפשרות להריץ CRON, כתוב דף HTML פשוט עם פונקציית JS פשוטה של REFRESH (או אפילו בעזרת META TAG), ותריץ את הדף על המחשב שלך, ככה שפעם בשעה יעשה REFRESH לעצמו, וכדרך אגב יפעיל את הסקריפט שלך.... לא הדרך המוצלחת ביותר אבל כשאין ברירה או אפשרויות אחרות זה עובד. בהצלחה. שנאור.

nirdagan

New member
אפשר להריץ cron במחשב אחד

ושהוא יריץ סקריפט בשרת אינטרנט. למשל אפשר להשתמש במשימות מתוזמנות (או איך שקוראים לזה בחלונות) כדי להריץ סקריפט בשרת HTTP מרוחק.

תודה כולם

אבל מה זה cron? מצטער על הבורות.. איפה אני יכול להשיג? ואיך אני עושה את הדבר שהצעת, של להריץ פקודת HTTP דרך המחשב שלי? תודה רבה על העזרה שוב, גילת'

למעלה