סקרים זמניים

סקרים זמניים

הסקרים לאחרונה מנבאים עליה יפה למפלגת העבודה ולקדימה, שתי מפלגות שנכנסו לדרך חדשה לאחרונה, ובאופן טבעי מושכות הרבה תשומת לב וזה מתבטע כמובן בפופולאריות שלהן, שבאה בעיקר על חשבון מפלגות של "חידשו" לאחרונה כמו הליכוד ושינוי. לטווח קצת יותר ארוך אני מניח שכמו במערכות קודמות המומנטום הזה יעצר מתישהו, יהיה משקל לתקציבים וכאן יהיה יתרון לליכוד ולשינוי, לליכוד יהיה גם יתרון בכך שכמו תמיד ברגע ההצבעה יהיו רבים ש"יחזרו הביתה" ויצביעו מחל באופן אמוציונלי, השאלה היא מה יקרה עם מצביעי שינוי שאצלם אין דפוסי הצבעה מסורתיים.

טל הטיפוס ממטולה טוען שזה

"מתבטע", כדבריו בפופלאריות שלהן. לאחר מכן, הבחור רץ לתפישה הפטרנליסטית-גזענית של אדום צוואר טיפוסי "הבחירות האמוציונליות של בוחרי הליכוד". השאלה היותר מענינת מבחינת שינוי היא האם היא תצליח לשמר את קהל המצביעים האמוציונלי לא פחות שלה ובדרך אולי חלק מהעדר האמוציונלי ממפלגת העבודה שלא מקבל את מרותו של החבר מרצ-פרצ אוסלו . נראה, שזה אחד מקרשי ההצלה הבטוחים ביותר כדי להישרד בכנסת.

kgjghy

New member
הסקרים מצביעים על *מ ג מ ה*

המגמה היא התרסקות הליכוד ושינוי. קשה לראות מה יסובב את הגלגל באופן משמעותי עד לבחירות. היום, בסקר של קול ישראל, ירדה שינוי לשפל חדש של 4 מנדטים, ומרצ עוברת אותה. מי שטוען שמדובר בתופעה רגעית או חולפת הוא כמו טובע הנאחז בקש.

מערכת הבחירות אפילו לא החלה רשמית

אני מעריך שתהיה ירידה אבל ודאי לא לאיזור ה 4 מנדטים. 8-10 נראה לי ריאלי יותר, כמו שניבאו הסקרים רק לפני שבועיים-שלושה.

ronen1981

New member
לדעתי.

אם שינוי תצא בהסברה שהיא לאחר הבחירות תמליץ על שרון לראשות הממשלה ותלך על קמפיין שמסביר שכעת עליו להצביע שינוי כדי להכריע על הרכב הקואליציה של שרון ,היא תקבל מעל 9 מנדטים.

ואיך בדיוק הצהרה כזו תסביר את השלט

שינוי - שלטון החוק? אבל אם אתם חושבים שזה מה שיעזור לכם לא להתרסק, לכו על זה.

ronen1981

New member
איך זה סוטר את שלטון החוק?

הרי הליך שכזה ניתן לביצוע ע"פ החוק. חוץ מזה מי דיבר על מניעת התרסקות אני לא אמרתי \או סברתי שהליך שכזה יתרום למניעת ההתרסקות שלטעמי אחד המרכיבים הדומיננטיים בה הם לפיד ופורז על המידניות שניהלו. אבל מה שכן לפחות ככה שינו יתשיג עוד הישג ראוי לשמו וזה מה שחשוב ולא כמה מנדטים יהיו לשינוי מצידי שלשינוי יהיו 2 מנדטים אבל בתמורה תממש את כל המצע שלה משנת 99 במלואו.

ronen1981

New member
טעות בשרשור.

חשבתי שמדובר בשרשור של קידום ברית הזוגיות בתמורה לתמיכה בביבי. מכל מקרה מסכים אני שמהלך שכזה לא מתאים עם הסלוגן המדובר ,אבל בוא נדבר דוגרי מישהו חושב ששינוי לא תשב עם שרון בממשלה אם יתאפשר להקים ממשלה ללא החרדים תוך קידום המצע ,ברור שלא אז מה בדיוק הטעם בסלוגן הזה כשברור שהדרך היחידה הראלית לעמוד בו זה לבחור באופוזיציה בכנסת הבאה. הבעיה היא בעם שבוחר ונותן ע"פ הסקרים לשרון כ35 מנדטיים ,זו הסיבה המרכזית לכך שלדעתי שינוי היתה צריכה להעמיד מועמד נקי כפיים בראשה שמתאים להתמודדות על ראשות הממשלה .

../images/Emo41.gif התחזית הפוליטית../images/Emo41.gif

התחזית הפוליטית הצפויה היא כמו תחזית מזג האויר בחודש אוגוסט יהיה חם - ובלי שינוי

FuxPavel

New member
וואי תודה על המידע!

כבר חשבתי לקחת מחר מטריה איתי...

למעלה