סקרון...

ק ש ר

New member
שוב טענות חסרות בסיס?

אם זכרוני אינו מטעה אותי... לא עשיתי פה שום הכללה על כל הרבנים. אם כבר, אז את הרב בן נון אני כ"כ מכבד...

nemet91

New member
אני לא מקווה, אני בטוח.

1. זה כן הופך את דבריהם לנכונים. רש"י (למשל) עושה את זה פעמים רבות, ואם לרש"י אתה לא מקשיב - אז אני לא מבין למה אני טורח בכלל לענות לך. 2. אתה מגוחך. (לא שאני רוצה לרדת עליך, פשוט זה מה שעולה ממה שאתה כותב)

ק ש ר

New member
רוצה לנהל שיחה רצינית?

אם כן, תכתוב מחדש את ההודעה שלך בצורה בוגרת ולא ברמה של ויכוח ילדותי. אם לא, לך למישהו אחר, אין לי כוח או ראש לילדים כרגע.

ק ש ר

New member
רוצה לנהל שיחה רצינית?

אם כן, תכתוב מחדש את ההודעה שלך בצורה בוגרת ולא ברמה של ויכוח ילדותי. אם לא, לך למישהו אחר, אין לי כוח או ראש לילדים כרגע.

nemet91

New member
האמת, לא...

בעיקר בגלל שאני מבין שאתה לא רציני כל כך.

ק ש ר

New member
כן אני בד"כ לא רציני

כשהחלק השני בשיחה עונה: "אתה מגוחך" בתגובה ל: הדברים שנאמרו מגוחכים". אני רציני בשיחה של מבוגרים, ולא בתת רמה של ילד.

ק ש ר

New member
טוב ה"דיון" איתך לא מוביל לשום מקום

לילה טוב, והתבגרות נעימה.

Dudidud

New member
...

1. היהדות לא נקבעת אך ורק ע"פ הכתוב בתורה או בתנ"ך. טענה שכזו היא קראית ביסודה ומשמשת את הרפורמים בימינו. ההלכה נפסקת ע"פ דבריהם של אנשים.. תנאים, אומראים גאונים.. רבנים וכדו', ולא על סמך הכתוב. יש תורה שבכתב ותורה שבע"פ. רוב הפרשנים באמת לא פוסקים הלכה בפירושיהם לתורה ואין לפירושיהם שום משמעות על ההלכה (יש את הרשב"א/ם והאב"ע שפירושיהם סותרים את ההלכה ואת הכתוב בתורה במקומות אחרים, כי הם מפרשים לכאורה ע"פ הפשט הכתוב). אבל לפסיקותיהם וכתביהם ההלכתיים כן יש משמעות על ההלכה. *חמש יחידות תלמוד לא עושות אותך "יודע יהדות", כמו שחמש יחידות בפיסיקה לא אומרות שאתה יודע פיסיקה. 2. לטומאה ביהדות כמעט ואין קשר לחטא. ולכן אין ברוב המקרים לטומאה השפעה על יכולתו לעסוק ב"ענייני דת". יותר מזה "אין אדם מושלם" והעובדה שאדם חוטא אינה פוסלת אותו (ברוב המקרים..) כל עוד הוא מודע לחטאו ומנסה להפסיק. אך אדם שחוטא במודע, ורואה בזה "אידיאל" לא יכול להחליט שום דבר לגבי עניין דתי כזה או אחר.

Continuum

New member
חח

קצת מצחיק להשוות בין פיזיקה (שהיא מדע) ליהדות. אבל זה מתאים לך, עם כל הניסיונות האלה להסביר בדרכים רציונאליות דברים שאתה אמור להאמין בהם גם בלי לדעת למה. אמור לי, אגב, מי בדיוק רואה "אידאל" בחטא?

Dudidud

New member
../images/Emo13.gif

זה טבעי לי, אני חי גם את זה וגם את זה. השוותי רק את "צבירת הידע", באופן עקרוני אין מה לשהוות בכלל- פיסיקה עוד אפשר ללמד בבי"ס, יהדות צריך לחיות בשביל לדעת. אין ביהדות להאמין בלי לדעת למה (לעשות אולי יש..), כל היהדות מבוססת על חקר (רציונאלי ברובו) של האמונה, והרבה "למה". לי באופן אישי מאוד קשה להאמין למשהו שאני לא יכול להסביר באופן רציונאלי (לא דברים שנוכחים במציאות אלא כאלה שנועדו להשפיע עליה). בהתאם לשרשור, הומו שבאמת גאה בהיותו כזה. אך מכיוון שאני לא באמת מאמין שיש יותר משניים- שלושה (בהגזמה כמובן.. (שלא יתנפלו עלי)) כאלה אוסיף- אנשים כמו אלה הכותבים באתר "חופש"- שמנסים לשכנע אנשים לפעול בניגוד להלכה היהודית בכל מיני אצטלות, כאילו מוכחות. וכדו' בחטא איני מתכוון לעשיית רע ערטילאי, אלא למעשים ספציפיים ידועים.

Continuum

New member
?

אמונה מעצם הגדרתה היא אי-רציונאלית.. לא תשכנע אותי אחרת. אם היית רוצה הסברים רציונאלים היית יכול לפנות (*גם*) למדע. דוסטוייבסקי הוכיח את זה יפה - נניח שמישהו רואה נס. הרציונאליסט יאמר "אוקיי, זו תופעה שעוד לא הצלחתי להסביר, אבל כמובן שיש לה הסבר הגיוני לחלוטין." ואילו המאמין יאמר "הו, הנה אלוהים עושה פה בלגן שוב." שניהם צודקים בפירוש שלהם למציאות (במובן שלא ניתן להתווכח עם אף אחד מהם) - אבל שניהם מפרשים אותה בצורה שונה לחלוטין. זה בגלל הנחות בסיס שונות. אלוהים והאמונה בו הם הנחת בסיס, שממנה יוצאים ומסבירים את המציאות. הטעות של רוב האנשים היא לחשוב שהם מנסים להסביר את המציאות ותוך כך מגיעים למסקנה שיש (או אין) אלוהים - כשבעצם הדברים הם בדיוק להיפך. הם קודם חושבים שיש (או אין) אלוהים, ואחר כך מגיעים למסקנה הזאת שוב ושוב בעזרת פירוש סובייקטיבי של המציאות. ולגבי הרשעים שלך - אותם אנשים באתר "חופש", ואותם הומואים שגאים בעצמם - הם לא חושבים שזה דבר רע. הם לא אנשים "רשעים". הם, במקרה הכי גרוע, מבולבלים. כמו רוצחים וכמו כל חוטא אחר. אין חוטא שהפך את החטא ל"אידאל" (כלומר יש, אבל זו סטייה ודבר מאוד מאוד לא נורמלי שאני לא רואה טעם להזכיר).

Dudidud

New member
...

אני מסכים שבחלק מן המקרים האמונה בבסיסה בנויה על הנחות אי-רציונאליות, אך משם והלאה הכל רציונאלי. (בניגוד לנצרות (הקתולית לפחות..) היהדות אינה מקבלת לתוכה סתירות לוגיות). אני מניח שיש אלוהים כמו שאני מניח שיש אהבה. לא מתוך ריק אלא מתוך התבוננות על המציאות. זה בדיוק מה שעושים בפיסיקה, מניחים הנחות/תאוריות על סמך התבוננות-ניסויים ואם הן מאומתות מס' מספיק של פעמים אף אחד לא מערער עליהם. ובכלל היהדות (בניגוד לנצרות שאני מניח שדוסטוייבסקי הכיר) מעדיפה את פעילותו התקינה של הטבע, ולהסביר את כל מה שקורה ככזה, על פני כל נס "על טבעי" לכאורה. --- הם לא רשעים. אם הם היו חושבים שזה דבר רע ועדיין עושים אותו מתוך רצון לעשות רע (ה"סטייה" שהזכרת..), אז הם היו רשעים. הם מבולבלים ולא מודעים ולכן היהדות מתייחסת אליהם בסלחנות. כשאתה כותב חטא את מתכוון למעשה רע (ככה לפחות זה נראה), וכאלה שיהפכו זאת לאידאל באמת אין. כשאני כותב חטא אני מתכוון למעשה שנוגד את ההלכה, ויש כאלה שיהפכו זאת לאידאל ולו מתוך שאינם רואים בזה שום פסול. אותם שהזכרתי לעיל אינם אנשים רעים, אך מבחינתי (מבחינת היהדות) צורת ההסתכלות שלהם על המציאות מעוותת מכדי שאסמוך עליהם בנוגע לדת.

Continuum

New member
..

" אני מניח שיש אלוהים כמו שאני מניח שיש אהבה. לא מתוך ריק אלא מתוך התבוננות על המציאות." אפשר להסביר את המציאות מצויין גם בלי אלוהים ==> אתה מעדיף להסביר אותה בעזרתו ==> מש"ל אתה מאמין לפני שאתה מסתכל על המציאות. ולגבי ההערה על היהדות - במידה ואין הסבר רציונאלי למקרה מסויים, וגם במידה והוא קיים - הרבה אנשים ישמחו לקרוא לזה נס או התערבות אלוהית. --- אוקיי, מסכים.

Dudidud

New member
נגיד את זה ככה

אני מניח את קיומו של אלוהים מכיון שכל הסבר אחר של המציאות הוא לא סביר הסתברותית. הרוב פועל ע"פ רגש, ושמח לספק לעצמו מימוש של האמונה. אבל רוב מה שקורה בימינו (אם קורה..) הוא כזה שאינו סביר אבל מובן ע"פ הטבע ככה שאין לו הסבר רציונאלי.

Continuum

New member
..

בנוגע ל"לא סביר הסתברותית", זה פשוט לא נכון ולא יכול להיות נכון. מכיוון שכבר היינו בדיון הזה, לא ניכנס לזה שוב. אבל אפילו אם יש אלוהים, אפילו אם הוא ברא את העולם, מה גורם לך לחשוב שאתה ובני אנוש כמוך יכולים לפרש כראוי את כוונתו לגביכם? למה נראה לך שלשים כיפה זה מה ש*אלוהים*, *היישות האינסופית שאין ביכולתך לתפוס את קצה האף שלה, אם הוא קיים בכלל*, רצה שתעשה? אפילו אם חכמים ממך וממני אמרו ככה, ולא משנה אילו פרשנים פירשו את התורה - האינטיליגנציה שלהם אפסית לעומת זו שהם מנסים לפענח. אפסית זהותית, במובן המתמטי. ככה שהם בטוח טועים באופן מוחלט לחלוטין מבחינה רציונאלית, ועם זאת אתה מאמין להם. תסלח לי -- אבל זו אמונה עיוורת.

Dudidud

New member
...

וגם אז היינו רחוקים מהסכמה. זה דיון אחר לגמרי.. אגיד בקצרה רק שהקיום גורר השפעה ויעד וזה גורר קשר כלשהו ומשם אפשר להמשיך..

למעלה