סקראבס פרק 1

DivineComedy

New member
סקראבס פרק 1

ראיתי אתמול את הפרק הראשון של הסדרה (בפעם ה20) והגעתי לכמה מסקנות: 1. שלושת העונות האחרונות ממש ממש חלשות ביחס לעונה הראשונה, בפער יותר גדול ממה שחשבתי קודם. 2. איפה הרגש, העניין, הבדיחות. הכל הרבה יותר חלש. הסדרה הפכה להיות עייפה. 3. אני אוהב את JD הרבה יותר בעונה הראשונה. הרבה יותר רגש והרבה פחות over acting. 4. אני הרבה יותר אוהב את השרת בעונות האחרונות. סה"כ זאת חוויה הרבה יותר גדולה לראות את הפרקים הראשונים בפעם ה20 מאשר את העונה הנוכחית בפעם הראשונה :) למרות שיש לי הכל בDVD, עדיין מגניב שהתחילו לשדר הכל מהתחלה. ותודה לVOD.

Angelus

New member
../images/Emo45.gif

ג'יי.די הפך להדיוט גמור במהלך העונות.. ואני מקווה לראות שוני בעונה ה-8. אפשר לזהות את זה כבר בטון דיבור שלו במהלך העונות. הוא הפך לילדותי ומעיק עם בדיחות מטופשות. יש את סקראבס ב VOD?

DivineComedy

New member
Yes Max

אני הכי אוהב את האופציה לשים עונה שלמה להקלטה. זאת הדרך היחידה שאני בכלל רואה טלוויזיה בימינו. מפלטר את הCRAP (שזה 98% ממה שמשדרים היום)

steelwater

New member
הו, הנה אתה!

רק רציתי להגיד לך שאנחנו לומדים עכשיו את The Divine Comedy בשיעור יציורת מופת בספרות עולם באוניברסיטה, אני לומדת ספרות אנגלית וחינוך, וכשראיתי שאנחנו הולכים ללמוד את זה חשבתי עליך חחח! עכשיו אני סוף סוף יודעת מה זה.

DivineComedy

New member
אכן יצירת מופת!

ואני שמח שיש מקום\חוג בארץ שמלמדים אותו באופן רציני.

steelwater

New member
כמובן

ספרות אנגלית זה חוג מכובד ויש בו די הרבה סטודנטים ולוקחים את היצירה מאד ברצינות. לומדים אותה לא רק בספרות אנגלית, השיעור של יצירות מופת בספרות עולם הוא של כל החוגים לספרות. הבעיה היא שהמרצה מדבר מהר מידי ואי אפשר להבין מה הוא אומר, והמתרגל הוא המורה הכי משעמם בא\עולם, כך שאני לא הכי נהינת ממנה. אבל זו בהחלט יצירה טובה, מאד מקורית ומלאה במשמעויות נפלאות.

shaharory

New member
די מסכימה, ויש לי שאלה

מתי במהלך הסדרה ג'יי די התחיל להטות את הראש בהזיות שלו? כי בעונה הראשונה (פחות ב-3 פרקים הראשונים) הוא לא..

yakir2006

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

אין כמו העונה הראשונה אבל שם זה היה יותר דרמטי כזה.. ועם מסר שונה בכל פרק..

jess r

New member
וגם

בדיוק ראיתי את הפרק האחרון בעונה השביעית ו: א) מה, הם עושים צחוק? הקישקוש הזה של "תקשיבו למשהו ששמעתם ולא ייחסתם לו חשיבות" כבר היה בסידרה פעם, אם לא פעמיים-שלוש. זה חתיכת מיחזור. ב) זה היה אחד מהפיתרונות העלילתיים העלובים ביותר שנתקלתי בהם. כאילו, במקרה, לגמרי במקרה, שני המתמחים האלו דיברו על מחלת וילסון בדיוק כשבמקרה, היתה בבית החולים חולה שסבלה מזה ובמקרה, ג'י.די ואליוט הם רופאים כאלו גרועים שהם לא עלו על זה. זה לא שהמסר הוא "תקשיבו לאנשים שהם שוליים ובלה בלה" או משהו חביב וקיטשי בסיגנון - זה יותר "תקשיבו לכל מה שמסביבכם אפילו אם זה קשור אליכם ולא רלוונטי ולא הופנה אליכם והסיכוי שזה יעזור לכם בחיים הוא 0.000000001111 אלא אם כן אתם דמויות בתסריט חסר פואנטה". ג) ההקבלה ל"נסיכה הקסומה" לא הוסיפה דבר. אם כבר משתמשים באייקון תרבותי כזה אז צריכה להיות סיבה טובה לעשות את זה, ולא היתה להם סיבה. הסיפור על המתמחה לא היה קשור בשום אופן ל"נסיכה הקסומה". כאילו, כמה פאקינג קשה למצוא איזה סרט או סיפור אחר ולקשור אותם באופן יצירתי והגיוני במה שמתרחש בבית החולים? הפרק הזה הוא דוגמה מצויינת לעבודה מרושלת במיוחד. זה מה שקורה כשמותחים סידרה על פני יותר מידי עונות.

Roncha87

New member
אני דווקא מאוד אהבתי את הפרק

הוא הצחיק אותי מאוד והשילוב היה מאוד מגניב בעיניי. בכלל לא שמתי לב לכל הדברים האלה עד שציינת אותם פה.. אולי טוב לחיות בעיוורון קל לגבי דברים כאלה

Roncha87

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בהחלט בהחלט

העונות הראשונות כל כך מצוינות. ג'יידי הכי מעולה בעונה הראשונה. הוא כל כך אמיתי וחמוד. שמתי לב גם שהדיבור שלו במחשבות נהיה מטופש באיזשהו שלב בסדרה אבל מטופש ברמות של "אה אני אידיוט גמור אהה" וזה מעפן. בפרקים הראשונים של הסדרה הוא מקסים. כנ"ל לגבי אליוט, בהתחלה היא הרבה יותר חמודה, היום היא מעצבנת קצת.. בכללי, הסדרה באמת לא מה שהייתה פעם, אבל אני לא יודעת, אני לא חושבת שנכון להסתכל על זה ככה. אני נהנית לצפות בפרקים שיוצאים עכשיו בפני עצמם ולא לאורך 8 עונות. נכון שההתחלה מצוינת ושבאיזשהו שלב הסדרה התחילה להתדרדר (לדעתי אחרי העונה החמישית) אבל אני נהנית וכיף לי מהפרקים החדשים ומאוד נהניתי מהעונה השביעית בנוסף.

yetush

New member
לענין זה אני חולק..

אליוט בעונה הראשונה והשניה היתה מעצבנת ברמות ורכרוכית. רק בעונה ה-3 ואילך הפכו אותה לדמות מענינת ומקסימה. אה ואני מכור חדש לסקראבס. רק עכשיו התחלתי לצפות בסקראבס, רק במילואים האחרונים שלי גיליתי אותה. עכשיו אחרי מרתונים אני כבר בעונה 4.

Angelus

New member
ברוך הבא

אתה מתכוון לפרק בו היא עושה מהפך בעצמה? (קורעת את הפוסטר ואז מדביקה בחזרה?) זה פרק גדול.. אבל אני אוהב את אליוט של כל העונות. היא מצחיקה בטירוף.

למעלה