סקראבס: הפרוייקט

Ch3nf3l

New member
סקראבס: הפרוייקט

לא, לא משהו שנספיק עד המפגש. אולי לאחד בעוד שנה. בכל מקרה, הנה זה בא. מה דעתכם... שנכתוב פרק של סקראבס? צעד צעד. חושבים על שם וחושבים על עלילה, וכל אחד לוקח על עצמו חלק לסצינה. למאורעות בסצינה. ואחר כך לדיאלוגים ושאר הדברים. כולל פסקול לפרק (יעל תשמח). כמובן שאני אצטרך איזה מישהו/מישהי שיעזרו לי לנהל את מה שהולך פה, אבל יהיה מגניב. אפשר גם לעשות את זה בצורה שונה, פרק של סקראבס שבו אנחנו, חברי הפורום, הם הדמויות. בכל מקרה, מה דעתכם? יש לכם כוח לאמץ כמה תאים אפורים ומקוריות? בתור שלב ראשון, חושבים על שם לפרק ועלילה ביחד. אמורות להיות 3-4 עלילות במקביל, לדמויות מסויימות, אז יהיו לכם מגוון אפשרויות (ככה שבסוף נצטרך לקשר אותן תחת הנושא הכללי של הפרק).

Angelus

New member
../images/Emo45.gif

יש לך רעיון לעלילה? פרק מוסיקלי כבר היה, וגם -- אנחנו כשרוניים, אבל די קשה לחבר מילים באנגלית ושיתאימו עם מוסיקה.

Ch3nf3l

New member
חח מיוזיקל?

אולי נחסוך שטויות ונעשה פרק אילם?

Roncha87

New member
אחלה רעיון. אתה איש יצירתי ביותר.

אני אחשוב על משהו ברגע שהכאב ראש שלי יעלם.

hodown

New member
אשמח...

התאים שלי כל כך אפורים שכבר אי אפשר להבדיק בן הצבע שלהם לאבק...

hodown

New member
חחח את עושה צחוק עליי??

זה לא אני זו המקלדת בורר? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

Roncha87

New member
חחחחחחחחח!!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לכי לכי תלמדי לפסיכומטרי!!!
ואני לא שולחת לך הודעה כי אני הולכת לישון, בעצם אני כבר ישנה, אני פה מתוך שינה, סהרורית. פיטר פן ווונדי מייד יצטרפו, אל תחכי. [רמז- חיקוי של השטויות שיוצאות לי מתוך שינה]
ואני יכולה להמשיך עוד ועוד ועוד ועוד מלאנטלה. מיליונתאלפים. לילה טוב יקירה

mikmik000

New member
כמו שאמרתי לך במסנג'ר.. רעיון מעולה. :)

אני לא יצירתית [ובמיוחד לא בשעות האלה], אבל אני אנסה לחשוב על משהו.

creepy creep

New member
אוו רעיון נחמד ביותר../images/Emo13.gif

[מתי יש לך זמן לחשוב על כל הדברים האלו?] זה יהיה מגניב לעשות פרק כשאנחנו הדמויות.

Ch3nf3l

New member
שלב ראשון: רעיונות ../images/Emo62.gif

רגע רגע, לפני הכל... מישהו מוכן לקחת על עצמו את זה (חוץ ממני)? אני ממש גרוע בניהול של דברים, אני פשוט חשבתי להציע רעיון. ואם למישהו פה יש טיפה ידע בתסריטאות ובשלבים זה גם יעזור P: נתחיל במה שנראה הכי הגיוני... שרשור רעיונות. רעיון כללי לכל הפרק, לעלילה שלו, לא בהכרח עם סיכום יפה כמו שג'יי.די עושה. הרעיון, כמובן, כולל גם אם בא לכם שבמקום דמויות זה יהיה אנחנו, או שאנחנו נהיה הפציינטים. הרעיון שיש לי... ד"ר בוב קלסו מביא לסייקרד הארט תרופות חדשות ונסיונות, ומכיוון שהוא לא רוצה להסתכן בתביעה הוא מנסה אותן על חלק מהרופאים. וההשפעות? כל אחד בהתאם. (נגיד, ג'יי.די חושב על שטויות, והפנטזיות שלו נראות לו אמיתיות מדי פתאום. אליוט פתאום רגועה ולא לחוצה וטד חושב שהוא סופרמן [הוא גם ככה אוהב להיות על הגג] וקוקס? פשוט נשאר עצמו) My Drugs אמ, חולה מגיע למחלקה וג'יי.די נאלץ לטפל בו ומהר מגלה שיש לו נטיות מיניות כלפיו. (אני פשוט מת על בדיחות הומואים...) שרשרו הנה. אח"כ נצביע. (או איך שתרצו שזה יתנהל) כמו כן, אני חושב שאת תהליכי הכתיבה אפשר לעשות ב-2 צורות: או שעל כל סיפור עלילה יעבדו זוג אנשים, שנראה להם שיתמודדו עם הדמויות הכי טוב, ואח"כ פשוט נערוך הכל יחד בהתאם, או שנעבוד סצינה סצינה בשיחות ועידה במסנג'ר (אבל זה לא יגמר אף פעם חח).

creepy creep

New member
אם אתה כל כך רוצה בדיחות הומואים

אז אולי התרופות האלה יגרמו לטורק להימשך לג'יידי [כי מה, צריך להכניס גם אותו לעלילה]. בכל מקרה, אהבתי את הרעיון! אני מוכנה לעזור לך בניהול של זה, השאלה במה זה כרוך חחח.

mikmik000

New member
רעיון ענק XD

אני די מבינה בתסריטאות מבחינת המבנה, עריכה וכו', בגלל שאני במגמת תקשורת ובהתמחות של קולנוע. אני אשמח להשתלב בשלב של העריכה, ובעזרה כללית בארגון במה שתצטרך. כעקרון בנתיים אתה עובד נכון. השלב הראשון בעבודה על תסריט הוא להמציא שם לפרק\סרט, אח"כ להמציא מאפיינים כלליים ושמות לדמויות [כאן אין לנו בעיה, אבל צריך להחליט גם על שמות ומאפיינים כלליים לחולים בפרק], ואז לכתוב בכלליות כל קו עלילה. אח"כ עובדים על כל סיפור עלילה בנפרד, ולבסוף העורך מחליט איך לשלב את כל הסצינות והסיפורים ביחד. הרעיון שלך נשמע ממש מעולה, ונראה שכולם מרוצים ממנו, אז צריך עכשיו לפתח אותו קצת. כלומר, צריך להחליט מה יהיה הקו עלילה הספציפי של כל אחד מהדמויות [זאת אומרת, לא מספיק להגיד ג'יידי חושב על שטויות, אלא צריך להחליט פחות או יותר על איזה שטויות הוא חושב, ומה קורה עם הסיפור שלו, לפני שכותבים את הסיפור בצורת תסריט]. בגלל שאנחנו עושים תסריט קבוצתי, אולי כדאי שקודם נחלק את קווי העלילה בנינו, ואז כל צוות כותבים ימציא את הסיפור הכללי שלו, ויכתוב אותו פה כדי לראות שכולם חושבים בקו אחד, כדי שהתסריט יהיה אחיד. אחרי שסיימנו לכתוב את כל הסיפורים הכלליים, והכל קבוע, כל צוות יתפנה להתחיל ממש לכתוב את התסריט. תסריט נכתב בצורה הזו: *בראש העמוד כתובה מס' הסצינה, המיקום, והזמן הכללי ביום [ערב\בוקר\צהריים]. בגלל שאתם לא יודעים את מס' הסצינה, העורך\עורכים של התסריט ירשמו את זה. אבל בשביל לקבל תחושה כללית של מיקום וזמן, בראש העמ' צריך בכל מקרה לרשום את המיקום והזמן הכללי ביום. *הסצינה תמיד נפתחת בתיאורים [למשל: "ג'יידיי נכנס לבית החולים. הוא מתקדם לעבר המזדרון, כשהוא רואה את ג'ניטור.."]. התיאורים נכתבים בשפה פשוטה ובשורות ארוכות. *הדיבורים בסצינה רשומים בצורה כזו שבאופן בולט באמצע העמ' רשום שם הדמות, ומתחת השם שלה רשומות בשורות קצרות המילים שהדמות הזו צריכה להגיד. לדוגמא: ג'יידי נכנס לבית החולים. הוא מתקדם לעבר המזדרון כשהוא רואה את ג'ניטור עומד שם ונשען על המטאטא שלו. הוא צועד לעבר ג'ניטור ומחייך. ג'יידיי יום יפה היום, מה ג'ניטור? ג'ניטור כן, אנחנו עוד נראה אם הייה לך יום יפה.. אם הרעיון הוא ממש לעשות פרק באורך מלא, צריך לדעת שבד"כ סופרים כל דף בתסריט כדקה [אלא אם כן הוא כולל המון תאורים מסובכים, ואז יכול לקחת יותר זמן, אבל זה די מתקזז עם דפים קצרים יותר]. כלומר, אם רוצים לעשות פרק באורך מלא, צריכים ליהיות בערך 30 דפים. ולגבי תהליך הכתיבה, אני חושבת שיהיה יותר חכם לעבוד בצוותים ולערוך, כי לעבוד על סצינה סצינה יקח המווון זמן.

Ch3nf3l

New member
תודה לך.

עכשיו "הכל מואר". את יודעת גם לערוך ולשלב יחד? P:

למעלה