סקסופוביה

queen helen

New member
אני חושבת שאנחנו חוזרים לשאלה הרגילה

ששואלים את כל החדשים - זה מפריע לך?
אם כן, אז לא משנה מה גרם לרתיעה, כדאי ולנסות לטפל בזה (אפילו אם רק כדי להשלים עם המצב), ואם התשובה שלילית, אז זה לא רלוונטי.

מזכיר לי איזה תכנית ראליטי ששמעתי עליה, שהכניסו מישהי שחרדה מג׳וקים לחדר שמלא בהם.
אז... מה יצא מזה? היא באמת נרפאה? ואם כן - מה זה רלוונטי לה (אלא אם זה הפריע לה ברמת התפקוד היומיומי)?

p019

New member
האם צריך לטפל בכל דבר?

במהלך החיים שלנו אנחנו נתקלים בארבה מעוד דברים שאנחנו צריכים להתמודד איתם.
כבני אדם יש לנו יכולת מדהימה לסבך את הראש שלנו עם טראומות. באמת שלא צריך ארבה, ולרוב אין לנו מושג מאיפה זה הגיעה.

אז באמת חשוב לטפל בהכל?
אני מסיכמה אם התפיסה הרובחת בפורום - אם זה מפריע לחיי היום יום - אז בהחלט כן, אם לא - אז זה צריך להיות בעדיפות נמוכה.
אם משעמם לכם ובא לכם לטפל בזה - כמובן שאתם מוזמנים - אבל אני חושבת שלכולנו (בלי קשר לנטיות מיניות) יש כל כך ארבה התגרים ברמה יומית.
אם לא נסים סדרי עדיפויות - לא נשרוד.

לי אישית יש טיעוב עמוק למשהו שנחשב לסטנדרט עבור כל בני האדם (כן, יותר ממין - תאמינו או לא). אני לא ייצין מה - כיוון שמעגיל אותי להגיד/לחתוב את השם.
לא, אני לא חושבת שזה סביר, אני גם לא חושבת שזה משנה.
זה לא מפריע לי לחיות.
אז אני מתעלמת וממשיכה הלאה.
מותר, תקין, ולרוב גם הכרחי לדרג ולמדר - גם אם אנשים אחרים שלא מבינים אותכם ינסו לשכנע אתכם אחרת.

לגמרי!

הקטע המצחיק שבעצם כולנו עושים את זה.
אבל אנחנו תמיד גיבורים על אחרים....

כלומר: אין אדם שאין לו איזה פחד הזוי, צורך כפייתי כלשהו, דפק מכל סוג שלא יהיה.
וכולנו מתעלמים מהרבה דברים.
חלקנו מתעלמים גם ממה שנחוץ ודורש טיפול... אבל אין ספק שישנם אין ספור דברים שאנחנו מתעלמים מהם ובצדק - כי אין להם שום משמעות לחיינו.
וגם מי מאיתנו שניגש לטיפול, עושה סדרי עדיפויות בלי להיות מודע לזה בכלל, בעצם זה שהוא בוחר לטפל ב-X ולא מייחס ל-Y.

בעניין השרשור כולו

אתחיל מתשובה קצרה לפותחת השרשור-
כמו שאדם הטרוסקסואל יכול להיות הומופוב אך לא חייב להיות, כך אדם א-מיני יכול להיות סקספוב אך ממש לא חייב להיות.

ליתר חברי הפורום-
לאחרונה הפורום נהיה מקום שלא נעים לבקר בו. לא חבל להפוך כל דיון שנפתח בפורום לשרשור מריבות והתנצחויות? לכל אחד דעות משלו, ולא תמיד ניתן לשנות אותן ולכן חבל לריב שוב ושוב על אותם דברים. יותר פשוט להסביר בברור למה מתכוונים ומשם להתחיל דיון פורה.
אם אדם שואל אתכם "מה זה סקספוביה" אז במקום להתחיל להתווכח איתו על מה כן נחשב יחסי מין ומה לא, אפשר לענות לו בנימוס למשל- "סקספוביה זה פחד/רתיעה מכל סוג של סקס- וגינלי, אנאלי ואורלי" כדי שגם אם הוא לא מסכים עם ההגדרה, לפחות יבין למה אתם מתכוונים וכך תהיה נקודת מוצא לדיון. במקום זה עד שהוא הבין למה כוונתכם (אם בכלל) העניינים כל כך התלהטו שהוא כבר לא היה מוכן להקשיב.
(באופן ספציפי, נראה לי שההגדרה הנ"ל היא ההגדרה שהיתה מקובלת על פותחת השרשור, כי שואלת ספציפית על א-מיניים כך שהיא מניחה שהם לא מעוניינים באף אחד מסוגי הסקס).

לסיכום-
אני בטוחה שלכולם היה נעים יותר אם הדיונים בפורום היו מתנהלים בטונים אחרים, גם אם התכנים היו אותם תכנים.

[ובנימה אופטמית זו, אני חוזרת לכוך שלי]

orald

New member
היה נחמד ורגוע יותר אם...

אנשים לא היו משחקים במשחקי הגדרה לשוניים לגבי מה זה מין ומה זה סדום ועמורה, קוראים לחברי הפורום סוטים, פחותי ערך ושוללים את זכויותיהם הבסיסיות כאנשים.

אני לא משחקת כשמדברים על לשלול ממני זכויות אדם בסיסיות, להגדיר אותי כחולת נפש ובסופו של דבר להעלים אותי מהרחוב ומעל פני האדמה.
כשאלייך יתייחסו כך את מוזמנת לא להגיב ולחכות עד שיסגרו אותך בגטו נחמד. כי אני? אני מתכוונת להילחם.

לא הבנתי. מה את רוצה שנעשה בדיוק?

אדם נכנס לפורום וטוען בשיא ה"תמימות" שהומוסקסואליות זו סטייה ומישום מה החברה מקבלת אותה.
אחרי שכולנו מתנפלים עליו (כי זה פורום שתומך בשיוויון זכויות ללא הבדל גזע, דת ומין, ופוסל בכל תוקף חוסר סובלנות ופגיעה באחרים רק בגלל שהם שונים), השירשור הופך להיות "לא נעים", כדברייך.

מה ציפית שיקרה? שנשתוק ובכך ניתן לגיטימציה לגישה גזענית ופוגענית שכזו?

k500

Active member
מנהל
אולי היא התכוונה לטון הדברים

לא, אין צורך לשתוק, אפשר להסביר דברים גם בלי לתקוף. בעבר חווינו כמה כניסות של חסרי הבנה ולעיתים תגובת הבהרה אחת הספיקה להם. כן, הפורום הוא בעל מנעד שיוויוני ותומך בסובלנות כלפי אחרים, אבל לפעמים כשצועקים גם לא שומעים את האחרים וגם לא שומעים אותנו כי הטונים של הדברים גבוהים יותר מהמסר שאנחנו רוצים להעביר גם אם אנחנו מאוד צודקים, מאוד יודעים ומאוד חכמים. אם נמשיך לצעוק, נאבד את הקול ובסוף נהיה חרשים.

orald

New member
הסבירו יפה.ואז קראו לנו סוטים חסרי זכויות אדם

k500

Active member
מנהל
קצת פרופורציות

אף אחד לא אמר שנשתוק לפגיעות ולתקיפות מבחוץ, אל תקחי את זה לכיוון הלא נכון. גם התקפה צריך לדעת לנהל ולא תמיד ההגנה הטובה ביותר היא התקפה כי בסופו של דבר יוצא מצב של loose-loose במקום win-win.
מאחר ואת נמצאת בפורום זמן מסוים ולא יודעת מה היה בשנים האחרונות, אני מציע לך להוריד הילוך, לא להגיע לסיטואציות של תקיפה כתשובה לדברים ובטח שלא להטחת העלבות אישיות, דבר שראינו בימים האחרונים בשירשורים נוספים ואני בטוח שאני מדבר בשם של עוד כמה, בייחוד אלה שנאלם (וגם נעלם) קולם לאחרונה וחבל.
אני בטוח ויודע שהכוונות שלך הן טובות ונכונות, אבל העניין הוא שמרוב שאת רוצה שכולם יהיו בסדר, שידעו את כל ההגדרות ושידעו מה עובר עלייך, יוצא שאת ממטירה עליהם קיטונות של אש יוקדת ולא תמיד את מצליחה להבהיר את עמדותייך. מה שקורה בעקבות זה, זה שאלה שרצו להגיד משהו, עכשיו מתבצרים בעמדות שלהם ובמקום שתשכנעי אותם בטעות שלהם, את נותנת להם סיבה להמשיך ולהרגיז אותך וככה יוצא שירשור מלא "ברכות" וטונים לא נעימים.
אם זה היה משהו חד פעמי, או בעקבות טרול אחד, מילא, אבל מדובר כאן בדבר עקבי ומתמשך.
אף אחד בפורום לא נגדך, אף אחד לא רוצה לפגוע בך ויש לך את הגיבוי המלא שלנו. אני יודע שאת מוצאת כאן אוזן קשבת ומשתתפת פעילה בשאר הדברים וזה מצוין.
אבל, אל תקחי את המקום המצומצם של טרולים בורים וחסרי ידע למרכז תשומת הלב. אנחנו יודעים לטפל בטרולים מצוין, אנחנו לא יורים בהם ישר, אנחנו קודם עושים להם "בווו" ומהפחד הם נבהלים וחוטפים התקף לב. חלק מתים על ההתחלה, חלק עוזבים אותנו.
לא כל משועמם חסר אינטיליגנציה שנכנס לפורום הוא תוקף ישיר נגדך או נגדנו. בהרבה מקרים מדובר בכאלה שמחפשים דו שיח עם אחרים כי החיים שלהם לא מעניינים מספיק ויש להם אפשרות לשוטט בפורומים. תמיד יהיו כאלה ותמיד נדע להדוף אותם בחוכמה ואם זה לא יעזור, יש אמצעים חמורים יותר שניתן להפעיל אותם אם נצטרך. כמו שלא הורגים זבוב עם טנק, ככה צריך לדעת איך לטפל במזיקים כאן.
תמיד מי שלא בקונצנזוס החברתי יסבול מעלבונות, הרבה עברו את זה, עוברים את זה ולצערי גם יעברו את זה. אנחנו לא נוכל לתקן את כל האנשים בעולם, אבל אנחנו עושים מאמץ כדי לשנות משהו. בשביל לעשות את כל זה, אנחנו צריכים להיות מאוחדים ומגובשים, נעים לעבר העתיד ופועלים למענו. לך יש ויכול להיות חלק בכל זה ונשמח אם תבחרי בדרך זו.

orald

New member
לא יזיק לחלק מנטל העבודה(והאשמה
).

למרות שגם אם היית מציעה לי משהו כזה, ואת לא, אני אברח בזעקות אימה. הספיק לי תפקיד ניהול אחד עם עבודת השיטור(
=
) והתיקון(להזיז שרשורים לתת הפורום המתאים כל הזמן) והפוליטיקה המגעילה שם.
עדיין, אחרי יותר מחמש שנים, יש לי טראומה מהנושא הכללי של הפורום(Dune) למרות שזו סדרת הספרים האהובה עלי, וקשה לי לדבר עליה בנינוחות עכשיו.

או בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה שניהול פורום זו עבודה קשה וכפויית טובה.

למעלה