סקי לבד

el condor

New member
סקי לבד

הי,

אשתי ממש אבל ממש לא בקטע של שלג בעוד אני מת ללמוד. ניסיתי קצת ממש בקטנה והתלהבתי מזה בטירוף למרות הנפילות והפדיחות של המתחילים.

החלטתי לצאת לבד לשבוע סקי בחורף הבא. רציתי לשאול א' איזה אתר מומלץ למתחילים ולמישהו שמגיע לבד. לא קן אהבה לזוגות רומנטיים ולא אתר למשפחות. תנאי שטח שמתאימים למתחילים והדרכה טובה באנגלית. רק מערב אירופה בבקשה.

שאלה שניה, אם למישהו יש ניסיון, איך זה להיות לבד באתר סקי? לא קצת מדכא?

שאלה שלישית ואחרונה (בינתיים) האם בן אדם עם כושר ממוצע, לא ספורטאי אבל גם לא בטטה יכול לעמוד בשבוע של לימוד סקי אינטנסיבי או שכדאי לקחת פחות משבוע?

תודה מראש.

ibeenthere80

New member
לבד זה סבבה

מניסיון - סקי לבד זה סבבה לגמרי. עשיתי משהו כמו 4-5 עונות לבד ו4 עונות עם חברים,
כל צד והיתרונות שלוץ היתרון הגדול של לבד שאתה מהר מאד מתחבר לקבוצה (לי יצא בדר"כ של בריטים, סקוטים וכו') ומכיר אנשים.
אתר מצויין הוא כמובן ואל טורנס שמעבר להמון מרחב גלישה יש בו גם הדרכה לא רעה לטעמי. יש בו גם אזור של חנויות, מסעדות מעולות ומספיק דברים לעשות.
לדעתי אם אתה עם כושר סביר אין בעיה לעשות שבוע. פחות מזה לא כל כך אפקטיבי וגם רוב החבילות הן לשבוע. אם אתה מארגן לבד אפשרי אבל לא ממליץ.

מסכים, בעיקר שמדובר בלימוד ראשוני שהרוב עושים בקבוצה

בערב מן הסתם יוצאים לאיזה בר עם אוכל ושתייה וגם שם פוגשים אנשים.

לשואל המקורי:

לגבי אתר, כמעט בכל אתר בגודל בינוני ומעלה יש אזור לימוד עם מסלולים רחבים ומתונים. בקצב התקדמות סביר עד סוף השבוע רוב האנשים מגיעים גם למשהו טיפה יותר מאתגר, מה שנקרא "אדומים לייט". בצרפת יש יתרון שרוב האתרים נמצאים למעלה על ההר כך שיוצאים מהמלון על הסקי. באוסטריה מצד שני אמנם גרים למטה בכפר וחלק ההגעה אל המסלול וממנו חזרה למלון טיפה יותר מסובך, אבל מצד שני יש שם גם אוכלוסייה מקומית (מה שנקרא "אנשים אמיתיים") ויותר אפשרויות להעביר את הערבים. אישית הייתי הולך על אוסטריה אבל באמת שאתה לא יכול ליפול, לא עם זה ולא עם זה.
מסכים עם קודמי גם לגבי אורך החופשה. שבוע זה בד"כ 5 ימים נטו. ביום ההגעה תלך לשכור ציוד והוא לרוב אבוד אלא אם הגעת מאד מוקדם ואתה יודע בדיוק מה אתה עושה. עם מזל תגלוש משהו גם ביום העזיבה אבל זה לא מובטח. בפועל, עד שתבין מי נגד מי, כבר הלך לך חצי שבוע אז פחות משבוע פשוט חבל על הזמן. חוץ מזה, תתחיל לרוץ כמה חודשים לפני החופשה ותעשה תרגילי רגליים, סקווטים. אפילו סקווטים על פיתה שיווי משקל כדי שתפעיל גם את השרירים הצדדיים. גם בלי קשר לסקי, זה יעשה לך רק טוב.

marceloros

Member
מנהל
אתה גם מעדיף לבד?

אם לא יש אופציות כגון לחפש כאן שותף, להצטרף לנסיעת פורום, לפגוש סתם ישאלים בשטח או להבטיח לך חברה וישראלים באיזה קלאב מד מלא ישראלים + החברה מהקבוצת גלישה שלך.
עשיתי את כל האופציות גם בנסיעות לבד, וגם עם חברה.

לגבי כושר עשיתי באפס כושר, ועשיתי בכושר מלא.
זה הרבה הרבה הרבה יותר כיף להיות בכושר, אז אני ממליץ להתכונן, חוץ מזה נהנים גם באפס כושר ומסיימים בכיף רק עם יותר מנוחות.

natyh

New member
לי יש חגורה לבנה ...

בסקי מיים .

marceloros

Member
מנהל
כן, והתשובה לא משתנה

תמיד טענתי שמי שצריך הדרכה משתלם לו קלאב, שם זה כלול, ולומדים את היסודות לא רע.
היום אני נזהר לאור כל המתנגדים והתומכים בהדרכה פרטית וכו', שלא אצטרך שומר ראש ברחובות.

כן, כולכם תלכו למסלולים השחורים

והוא יבלה בקבוצת המתחילים עם כמה רוסים שלא מבינים כלום ממה שהמדריך אומר, שתי נשים בריטיות מאותגרות שיפרשו כבר ביום הראשון, ישראלית אחת ממודיעין ששמעה שהשנה סקי זה הכי הכי אין לעשות ועוד 3 מרחבי תבל שלא מבינים למה הם לא פונים למרות שהם עושים אווירון עם הידיים כמו המדריך.

אותכם הוא יראה רק בארוחת ערב איפה שתחליפו חוויות מי לקח את הסיבוב הכי מהר ואיך הדגם החדש של רוסינול שמשכירים השנה בסקימיום והוא ירגיש כמו דביל.

סורי, לא רואה את היתרון להיות בקבוצה הרבה יותר חזקה ממנו.

marceloros

Member
מנהל
מצטער

ככה נסענו עשיריה לפני 20 שנה לארק אקסטרים.
אני ב-1A שבוע סקי שני אחרי תורכיה.
נפתלי במתחילים.
ועוד 8 ברמות יותר גבוהות אין לי מושג.
היה מעולה.
&nbsp
נסיעת הפורום השנה הייתה לכבוד חגיגות ה-20..ודי דומה בערך, כל אחד בקבוצה שמתאימה לו.

marceloros

Member
מנהל
זהו, אתה יכול לצאת

בינינו סקי אתה גולש לבד, זה לא טיול שהולכים ביחד ומדברים.
אתה צודק יש הרבה כיף לגלוש בקבוצת חברים, ע"ע נסיעת הפורום יום אחרון למשל, אבל גם בלי זה נהנים.

o h a d d

New member
אני יכול להגיד לך שאני בכלל עושה סנובורד וכמעט כל היתר סקי

ונכון, נפגשנו בעיקר בערבים, אכלנו שתינו (חוץ ממרסלו וכל היתר) והרצנו דחקות סביב השולחן. אז חמה לא לסוע עם אחרים שהם לא בדיוק כמוך?
את הסקי עצמו את גם ככה עושה לבד ונפגש עם החבר'ה רק לדקה וחצי בצמתים: "לאן עכשיו? ימינה או שמאלה?...שמאלה....וווווןןןןן"
&nbsp
שנית, אין לי מושג למה אתה מזלזל החברה של קבוצת המתחילים, אני הייתי בקבוצה עם שני ברזילאים וארבע סינגפוריות (+אוקראינית כוסית סוף שלא ידעה מילה אנגלית) והיה ממש מעניין ומשעשע.

אולי רק לי יש טראומות מקבוצת המתחילים שלי

לא היינו בקלאב, נרשמנו ל"קורס" בקיצביהל שביום הראשון לא גלשנו בכלל, עשינו יום שלם העברות משקל מרגל לרגל עם מדריכה אוסטרית כוסית בת 70 שללא ספק למדה לגלוש (ולהדריך) בנוער ההיטלרי. לא ניהנתי ככה מאז שעשינו שמאל ימין שמאל במגרש בבה"ד 4. ואחרי היום השלישי כשכבר תפסתי את העניינים ורציתי להתחיל הממממ ... לגלוש, גרושתי שאז עדיין הייתה אשתי הטרייה והאוהבת התחננה שאני לא אשאיר אותה לבד עם פראו פרנקנשטיין כמו שהייתי קורא לה מאחורי הגב. ובערב כשהייתי מתקרב לקבוצה של גולשים מנוסים בפאב של המלון הייתי מרגיש כמו הילד שהתגנב למסיבה של הגדולים. אבל האמת על פראו פרנקנשטיין היא שעד היום סקי אני גולש יפה בעוד שסנובורד שלמדתי כמה שנים לפני זה עם אמריקאי סטלן מהתחת אני עדיין לא גולש טוב, גם אחרי 20 שנה.

ואגב, אני לא מסכים לגבי החברה על ההר. כשאתה גולש עם גולשים ברמה שלך אתה מבלה איתם הרבה יותר מבצמתים. מתכננים את היום ביחד, יורדים אותם מסלולים, עולים יחד בליפטים, מחליפים חוויות, מצלמים אחד את השני בגופרו וכו'. ככה היכרתי את אחד מחבריי הכי טובים היום. נפגשנו בסקי רום במלון במאיירהופן, גלשנו כל השבוע יחד (באותה חופשה הייתי על סנובורד) ושמרנו על קשר. הוא מנהל מערכות מידע בחברה גדולה.

natyh

New member
הכי נהנתי מההדרכה בצרפת אתר שטאל.

על העשר דקות הראשונות המדריך הצרפתי הכרזמטי העלה את מד המהירות בקבוצה לאלפיים קמ"ש לפני הצומת....
חיכו לפני הצומת? מה פתאום למה שיחכו ....
עכשיו לך תחפש את הקבוצה ...., אגב הבחור דיבר אנגלית רהוטה ...
למחרת אחרי שהסבירו לי כמה אני לא בסדר וכמה זמן חיפשו אותי ודאגו לי ....,( לא חיפשו לא דאגו אבל מי סופר...) עברתי קבוצה למדריכה הטובה בבית הספר וזיכו אותי על אותו יום.
זו איבדה בתורה כל יום משתתפת אחת ... צעקה חופשי ואי אפשר היה להבין ממנה כלום...
בצרפת אחלה הדרכה ....

בתוך שמונה ימי הדרכה בבקירה עליתי מקבוצה B לקבוצה D גם בגיל מאה לא הייתי מגיע לשם בצרפת...

אי אפשר להכליל

היו לי מדריכים טובים בצרפת ומדריכים גרועים באוסטריה. מדריכה איטלקיה צעירה ויפה בדולומיטים העיפה תוך שלושה שיעורים את הבן שלי מרך ברכיים מפחד מהצל של עצמו ללוחם שחורים קארבינג מדופלם וזוגתי מספרת ששבוע שלם בצרביניה עשו רק "פיצה" במסלול של הבי"ס ואף אחד מהקבוצה לא למד אפילו פניה כמו שצריך. אבל לא איבדו אף אחד. בספרד לא הייתי אבל אני מנחש שגם שם לא גידלו גזע של נפילים כל יכולים. הכל שאלה שאלה על מי אתה נופל.

marceloros

Member
מנהל
ואני עדיין אוהב את אחמט !

אשמתי שהלכתי ללמוד בזיל הזול, אבל גם נהניתי.

natyh

New member
לא מסכים

יש שטאנץ שבלונת הדרכה ובתוך השבלונה יש פיזור גאוסיאן אבל ...
הפיזור הוא מסביב למרכז מסוים!

מרכז זה שונה לפי הנורמות בין מדינה למדינה .
לא יודע איך ההדרכה בספרד ...מכיר את ההדרכה בקטלוניה .

למעלה