סקי וסנובורד

dorherz123

New member
סקי וסנובורד

אני נוסע אם חבר לחופשת סקי בבנסקו החבר מנוסה לאחר 5 חופשות הוא גולש סקי די טוב ואני צריך להחליט אם סקי או סנובורד
כמובן שהחבר ממליץ לי סקי כי זה מה שהוא עושה
אבל ביפנים ממש בוער בי סנובורד אבל אני חושש מכמה דברים

1.
נושא המעליות / רכבלים אני לא יודע איך אני יסתדר אם הסנובורד בכל המעליות הרגילות ובימיוחד במעליות הכפתור והטיבאר הרי המעליות הללו בנויות לסקי האם זה מאד קשה ? חשוב לציין שבנסקו הוא אתר אם לא מאת מעליות לא רגילות
גונדולה אחת
7 מעליות רגילות
ו 6 מעליות כפתור / טיבאר

2.
נושא הלמידה כניראה שאני אלך לשיעורים אולי אפילו פרטיים לא ברור עדיין ( אפשר להמליץ אל איזה סוג ללכת ) האם לומדים בסדר סנובורד וכל הנפילות וכו לא כל כך זה לא כל כך מיאש ?

בסך הכל לפי מה שראיתי באתרים אילו בנסקו הוא אתר די טוב למתחילים וגם למתחילי סנובורד
http://www.snowman.co.il/%D7%94%D7%A...A8%D7%99%D7%94

http://ski.lametayel.co.il/%D7%90%D7...A1%D7%A7%D7%95

https://www.skideal.co.il/%D7%A1%D7%...A%D7%A8-Bansko

אשמח לכל ההמלצות על החופשה עצמה אל סקי וסנובורד חשוב גם על האתר עצמו ועל טיפים וכמובן לעזור לי ליבחור סקי או סנובורד
תודה רבה מראש לעונים

o h a d d

New member
בחיים לא שמעתי על מישו שהסתבך בטי-באר/כפתור עם סנובורד

חוץ מאיזה אחד מיוטיוב ועוד אחד ועוד איזה מאה שראיתי במסלולי המתחילים
.

ועכשיו ברצינות
אכן מעליות כפתור (טי באר גם אבל פחות) הם אחד החלקים היותר טריקיים בסנו בורד. שלא תבין לא נכון, גם בסקי זה לא ממש קל, בחופשה האחרונה שלי הייתה בחורה (שהתחילה ללמוד סקי) שהייתה על סף יאוש לאחר המפגש הראשון שלה עם מעלית המשיכה.
גם אם אתה לומד סקי ובמיוחד סנובורד, כדאי לבחור אתר עם מעליות מסוע או לפחות חבל למתחילים.
לי זה הלך ביחסית קלות, הדוגמאות בסירטון הן קיצוניות אבל בהחלט קורות. שים לב שהבעיה של החבר'ה בסרטון היא חוסר ביטחון (שזו בעיה מספר אחת בכל ספורט חדש), הם נופלים עוד לפני שהם בכלל מתחילים לנסות לגלוש.
מה שתמיד אומרים על סקי וסנובורד, ומנסיון שלי בשנהם זה גם נכון- בסנובורד ההתחלה הרבה יותר מתסכלת אבל ההתקדמות הרבה יותר מהירה.
בסקי תמיד ניתן לפסק רגליים מה שיתן לך יציבות גבוה. עצירה וסיבוב זה שילוב של כמה תנועות בו זמנית ומדריך יכול בקלות להסביר לך שלב אחרי שלב אחרי שלב את ההליך....גם שלבצע זה כבר יותר מסובך.
בסנובורד הרבה יותר קשה למדריך להסביר מה צריך לעשות, אני לא אומר שאין דרך להסביר, אבל זה מין שליטה עדינה בשיווי משקל, ברגע שתופסים אותה מתקדמים מאוד מהר אבל עד אז....אתה על הפרצוף לא מעט......

אחרי כל זה, בסופו של דבר זו החופשה שלך, שניהם כיף וזו לא החלטה הרת גורל כמו לקחת משכתנתא. עשה מה שנראה לך נכון.

אגב, אם יש משהו שאני חושב שהוא לא נכון לעשות, זה לנסות אחד מהם זמן קצר ואם זה לא הולך אז לעבור. שנהים לא ממש הולכים בהתחלה.

o h a d d

New member
חחחחחחח....מצחיקים אותי הסרטונים האלה כל פעם מחדש

תסתכל על הצד החיובי....אפילו הם הצליחו לאחר חמש דקת

I Gabe

New member
גם אני תמיד הסתבכתי איתם עד שהמדריך בצרפת לימד אותי

בגדול צריך להתגבר על הנטייה לנסות לשבת עליו. אחרי זה זה רק עניין של זוויות אבל זה כבר קל. חוצמזה אני רואה יותר ויותר J ברים לסנובורדיסטים. בעיקר בצרפת.

natyh

New member
לא חייבים!

לנסוע לסקי כדי ליפול בטי באר ....
אפשר גם ליפול בסקי מיים בלי לנסוע רחוק .
יתרונות :
נופלים קרוב .
נופלים למיים .
לא צריך לטוס .
ממליץ !

air junkie

New member
סדר בבלגאן

1. לא ייצא לך להשתמש בטי בר בבנסקו אלא אם ממש תתעקש
2. באזור הלמידה בבנסקו יש מסוע שזה כמו מדרגות נעות בקניון אבל לא.
3. אם תבחר להתיאש אז תתיאש ואותו הדבר גם לכיוון ההפוך. המוח האנושי הוא מכונה מופלאה :)
4. תבחר סנובורד

dorherz123

New member
סדר בבלגן

&nbsp
&nbsp
1.אם חבר שלי נניח יורד לעיר במסלול 1 אני יוכל אחרי כמה ימים לרדת איתו ( המסלול לא מתון מידי? ) ?
&nbsp
2.האם יש שם מספיק מעליות רגילות? ואיך מיסתדרים איתם ?
&nbsp
3.האם המסלולים מתאימים גם לסנובורד?
&nbsp
4. האם אני יוכל ליגלוש קצת עם חבר שלי בסוף החופשה ? או שסקי לא יכול ליגלוש עם סנובורד ?
&nbsp
5.ובכלל עם יש לך עוד טיפים אני ישמח

&nbsp
&nbsp

natyh

New member
לו סקי וסנובורד יכלו לגלוש יחד .

אז לא היו באתרים מסלולים ורכבלים נפרדים : לסקי סנובורד נשים וגברים.
ולפי חוק השבת החדש המסלולים יהיו סגורים בשבת ...ולכן כדאי לך לנסוע בשבוע שבו השבת לא נכללת ...

air junkie

New member
פתרונים

1. גולש מתחיל ממוצע לומד לחבר סיבובים בממוצע תוך שלושה ימים אז בתאוריה אחרי שלושה ימים תוכל לרדת את המסלול לעיירה. בפרקטיקה זה יותר מורכב. בגדול אתה תיפול לא מעט והוא יצטרך לחכות לך לא מעט. החיובי הוא שככל שתגלוש את המסלול הזה יותר אתה תשתפר ותעשה אותו טוב יותר.
&nbsp
2. יש מספיק מעליות רגילות. בעקרון אם לא תתנהג אליהן בצורה פוגענית או מזלזלת אני מאמין שתסתדרו מצויין :)
&nbsp
3. המסלולים מתאימים מאוד לסנובורד.
&nbsp
4. אתם תוכלו לגלוש ביחד אבל הוא יצטרך להתחשב בך לא מעט.
&nbsp
5. מגן תחת תקנה לפני שאתה שובר את עצם הזנב ולא אחרי.

אני חושב ששלושה ימים זה זמן לגולש מוכשר, לא לממוצע

אני סקפטי לגבי היעילות של המגנים האלה במניעת פציעה.

air junkie

New member
יותר לכיוון חיבור סיבובים הכי בסיסי ובשיעור פרטי.

כמובן תלוי בגיל, כושר, רצון ללמוד, גודל הקבוצה ועוד משתנים..
כשמלמדים סנובורד אדם ממוצע שמגיע עם כושר כלשהוא וקואורדינציה קיימת, אחרי שלושה ימים הוא מבין מנטלית ופיזית מה הוא אמור לעשות. גולש שיפסיק ללמוד בשלב הזה יצליח לגלוש אבל יהיו חסרים לו כמה מרכיבים שיעזרו להתקדמות בהמשך.
לגבי מגן, בנפילות של לימוד שהן נפילות תכופות ולא במהירות גבוהה זה מאוד עוזר. לא מדבר על קיקרים של 30 פיט..

בדרך כלל לפני שלומדים לחבר סיבובים, לומדים נדנדה

או "שזירת פרחים". עם הפנים למורד גולשים ימינה ושמאלה. שלב חשוב, מקווה שלא התחילו לדלג עליו בקורסים.

אני למדתי לבד ועם חבר (זה קל, אני אלמד אותך צ'יק צ'ק אמר ונעלם באופק). רעיון מטומטם לגמרי, לא ממליץ על זה. הניסיון האישי שלי לכן לא כל כך משקף אבל מה ששמעתי מאחרים זה שרק לקראת סוף החופשה מצליחים לגלוש קצת ולפנות. וזה מכאלה בכושר טוב, קואורדינציה טובה וכל היתר.

skiforce

New member
אני שמעתי שקוראים לנדנדה falling leaf

מסתובב ביוטיוב איזה וידיאו עם מגוון תרגילים שהחניכים בקורס מדריכי סקי צריכים לשלוט בהם, וזה אחד מהם. אחפש את הלינק, הוא שמור אצלי איפשהו. יש שם תרגילים הרבהה יותר קשים!

פעם הייתה לי פנטזיה להיות מדריך סקי, או לפחות לעבור את הקורס ולקבל תעודה שאוכל לנפנף בה. מאז התפכחתי והבנתי שאין לי סיכוי... אבל מותר לחלום!

נכון, עוד אחד השמות

אפילו היום, כשאני לוקח בורד חדש, אני מתחיל בזה ללמוד את האיזון שלו.

לגבי מדריך סקי (או סנובורד, לא הבנתי) לא מבין מה כל כך אטרקטיבי בזה. עבודה עונתית, שכר גרוע, תלמידים מעצבנים. אני מקווה שלשנינו ברור ההבדל בין תחביב למקצוע.

air junkie

New member
אכן falling leaf

ולפני זה יש side slipping. לפני זה לומדים לגלוש עם רגל אחת מחוברת ולעצור ולפני זה לומדים רק skating עם רגל אחת מחוברת.
בכל כלל יש יוצאים מהכלל ושוב תלוי בגודל הקבוצה, בגיל התלמיד (אנשים בוגרים נוטים להקשיב פחות להוראות וליישם אותן מאשר ילדים) ועוד.
מבין כל התלמידים שעברו אצלי נתקלתי גם באנשים שאחרי שבוע לא הצליחו לעבור את שלב ה falling leaf אבל זה לא מעיד על הכלל.
&nbsp
הדרכת סנובורד היא לא רק הפעולה הטכנית של להסביר לאנשים איך לגלוש לפי אבני בניה מוגדרות מראש. כל בן אדם אפשר להדריך וכל בן אדם יכול להשתפר עוד ועוד. גם המדריך :)
מדריך טוב הוא כמו רופא טוב - מזהה סימפטומים ובעיות ויודע בעצה או תרגיל יחיד לפתור את כל הסמפטומים בלי הצורך להרוג סמפטום סמפטום עד שמעלימים את כולם.
ברוב האיגודים כיום, אם דיברת לא נכון בבחינה או לא לפי מטודולוגיית האיגוד, זה לא משנה כמה טוב אתה גולש או יודע להסביר את עצמך, אתה פשוט לא תעבור את המבחן ולא תקבל תעודה.
מדריך טוב יודע להקשיב ולדבר עם התלמידים על הרכבל כי בסופו של דבר כולנו בני אדם ולרוב, ללמוד סנובורד זה רק עוד תרוץ כדי לתקשר עם אנשים.
מדריך טוב יודע מתי לדחוף את התלמיד עוד קצת קדימה ומתי כדאי לתת לו לנוח.
מדריך טוב יודע בתוך קבוצה של תלמידים לזהות למי הולך טוב יותר ולמי טוב פחות בתוך השלב הספציפי שנלמד ויודע לאתגר כל תלמיד כך שאף אחד לא משתעמם.
הדרכה, כלשהיא, לאו דווקא סנובורד היא מקצוע כמו כל מקצוע ומקצוע מדהים לדעתי וכמו בכל מקצוע יש את הבינוניים שהם הרוב שהולכים לעבודה כי זה מה שהם יודעים לעשות ויש את אלו שבאמת אוהבים את זה ומנסים תמיד ללמוד כמה שיותר. כמובן שהוא לא מתאים למי שחושב שתלמיד זה משהו מעצבן או שככל שיש לך יותר כסף אתה יותר מאושר. בשאר השנה, אגב, אפשר להדריך ספורט קיץ ולהנות לא פחות :)

o h a d d

New member
שמע

אחרי כמה ימים כבר לא תהיה לך בעיה עם מעליות רגילות וטי באר, אם יש מסוע לימים הראשונים-זה מצויין.

סקי וסנובורד יגלשו יחד......אפשרי אלא אם כן מצאת את עצמך במעוז ה-KKK

natyh

New member
סליחה ?

עוד מעט תטען שאתה בעד להתפלל עם נשים בכותל ....

למעלה