סקי בזול בסוף מרץ

jonilev1

New member
סקי בזול בסוף מרץ

אני ושלושה חברים (בני עשרים) מעוניינים לטוס השנה לחופשת סקי. אנחנו יכולים לטוס רק לקראת סוף מרץ (מה27). אנחנו טסים פעם ראשונה ולכן חשבנו לטוס לבולגריה, בגלל המחיר. מצאנו טיסות בזול לתחילת אפריל, ואנחנו רוצים להרכיב חבילה בעצמנו. השאלות שלנו:
א. האם רלוונטי השנה סקי בתחילת אפריל או סוף מרץ בבולגריה (בנסקו)?
ב. אנחנו מתכננים להזמין טיסה של איזיג'ט, ולקחת דירה דרך airbnb. מה אתם אומרים? הטיסה היא שישי עד שישי (אנחנו דתיים), כאשר התכנון הוא שבת בסופיה ואז ראשון עד חמישי לעשות סקי.
ג. חבילת סקי - כדאי לנו לשכור ציוד, מדריך ולקנות סקי פס במקום? איפה? דרך BG-TOURS יעלה לנו 210 יורו לאדם לחמישה ימים. להרכיב לבד במקום יהיה יותר זול, נכון?
ד. אם בולגריה לא רלוונטי, איפה כדאי ויחסית זול?

תודה לכל העוזרים!

בנסקו

הייתי בבנסקו באמצע ינואר, לגבי השלג בסוף מרץ אין לי מוסג. נסעתי דרך bg טורס. אירן נתנה שרות טוב. לגבי ציוד הציוד שקיבלנו היה באיכות בינונית. ניראה לי שעדיף לשכור במקום. לגבי הדרכה רצוי מאד לקחת הדרכה בטח אם אתם מתחילים הייתי לוקח 4 שעות ביום. סקי פס אניקיבלתי במסגרת החבילה.המחירים של הציוד בסוף מרץ יהיו זולים. המלונות לא יקרים ויש סאונות וג'קוזים שמשחררים את השרירים. יש הרבה מקומות לבלות בערב תלוי מה אתם מחפשים

Arnon Ayal

New member
לא הייתי לוקח סיכון כזה

כרגע המצב בבנסקו לא משהו, תחזית לעוד חודש שווה בערך כמו קריאה בקפה/ נומרולוגיה / אסטרולוגיה וכו' ובכל מקרה זה כבר בקצה העונה בכל אירופה.
אבל זה אני, וכל אחד עם השיקולים שלו.

sgebay

New member
פעם ראשונה בסוף מרץ

אם הבנתי נכון אתם יכולים רק בסוף מרץ וזו הפעם הראשונה שאתם עושים סקי.
בסוף מרץ בולגריה לא רלוונטית. כנ"ל רוב האתרים הנמוכים אלא אם יהיה לכם מזל לא נורמלי מבחינת שלג ומזג אויר.
מה שאני מציע לכם:
1. אל תטוסו ב-27 למרץ זו חופשת הפסחא הנוצרית הכל יעלה כפוך
2. טוסו שבוע אחרי תחילת אפריל לואל טורנס או לטין. בשניהם מבחר גדול של דירות וכבני 20 בוודאי לא יפריע לכם לגור בקופסא של של 16 מ"ר כל עוד המחיר מתאים. אפשרות נוספת זה צ'רביניה באיטליה אך שם קשה למצוא דירות.
3. את הכסף שתחסכו תשקיעו בהדרכה. לדעתי מדריך פרטי לחמישה בקרים יעלה לכם כמו הדרכה קבוצתית.
באפריל אין בעיה להשיג בצרפת דירה שאיננה שבת-שבת. לחלופין מציע שתדברו עם עופר מד"ר סקי שיש לו ניסיון רב עם דתיים...
בהצלחה

jonilev1

New member
בולגריה במרץ

תודה!
בולגריה, סביב ה13 במרץ כן רלוונטית?
אם לא נטוס לואל טורנס או טין כמו שהצעת, זה פשוט יותר יקר...

natyh

New member
יהיה פשוט חם בכל האזורים שציינת .

למה כי מערב אירופה תתקרר , כבר מתקררת ,התקררות במערב אירופה גוררת התחממות במזרחה , וכשכבר תגיע מערכת מז"א היא תביא גשם .

marceloros

Member
מנהל
תפסתי אותך על חם !

אין שלג בבנסקו עצמה, אבל למעלה המצב מעולה כיום !
קריאה בקפה אמרנו?

natyh

New member
לא לא תפסת .

6.5 מעלות זה לא קר במיוחד לאתר סקי .
וכך יהיה גם מחר ומחרתיים .... , בקירה לוגמא -5 מעלות היום אז 11 מעלות לטובת בנסקו ...אני מעדיף סקי מים בתל אביב ...

לא חשוב תמשיך לנסות ...

marceloros

Member
מנהל
בידיוק זה חם! שם תפסתי אותך

ברצינות 6 מעלות בבנסקו לעומת 18, זה ממש קר.
כי למעלה באתר ראיתי מינוס קטן והררררבה שלג טרי על העצים, לא רע, לא חייבים לגלוש עד לעיירה.
גם בחרמון לא גולשים עד קרית שמונה, וגם בגן סאקר לא גולשים עד עיר דוד.

jonilev1

New member
מקומות נוספים במזרח אירופה

מה לגבי סלובקיה (דונובלי), צ'כיה (שפינדרלוב מלין) ופולין (זאקופנה), בסוף מרץ?

sgebay

New member
תפסיקו לחשוב כסף ותשקיעו טיפה במחקר

בסוף מרץ צריך אתר גבוה. האם האתרים שמניתם עונים להגדרה?
נראה לי שתמצאו לבד את התשובה אם תשקיעו טיפה זמן בקריאה בפורום הזה ובפורום למטייל וכמובן בכל יתר האינטרנט.
די ברור מהשאלה שאתם לחוצים בכסף. זה בסדר, כולנו היינו ככה בגיל 20. אבל הטעות הכי גדולה זה בגלל כסף ללכת למקום הלא נכון. עדיף לא ללכת כלל.

natyh

New member
תודה על האמון במדע איש יקר ...
הנה תחזית עבורך לבאנסקו

קריאה בקפה כפי שאמרת ...

אז לסוף מרץ תחילת אפריל אז הרבה אבל הרבה מאד גשם והצפות בבאנסקו ....
גלישת בוץ במיטבה ...
בדוק בבקשה את התחזית הקפה אצל אילן עלי ...

Arnon Ayal

New member
תשמע... תראה...

לא התכוונתי... דברי הוצאו מהקשרם...
ברור שמודלים יכולים להגיד בגדול ובסבירות כלשהי איך יהיה אבל זה מאוד בגדול.
להגיד שבעוד יותר מחודש, באתר שהוא מראש בעייתי (נמוך) ובסוף עונה, בשבוע ספציפי יהיה או לא יהיה שלג - זה לא רציני.

ברור שאתה בחרת באפשרות הקלה
אין שלג!

natyh

New member
נא לא להוציא את דברי מההקשר ...

כתבתי גשם לא שלג ....
לא דיברתי על שלג דיברתי על התחממות , באפריל בדרך כלל מתחמם מהר מאד באירופה , אפשר לעקוב סטטיסטית מאז תחילת המדידות .
בהמשך ידוע גם מהו מסלול הסופות העלתי מעקב מענין בקב המטאורולוגיה בפייסבוק המוכיח קשר בין מערכת בספרד ושלושה ימים אחריה רוח מזרחית חזקה בחיפה .
מסלול הסופה נקבע לפי הטופוגרפיה הרים המעקב מראה היכן עוברת הסופות עונה מסוימת .
המסלול המוגדר הוא בעל סבירות די גבוהה .
מאחר ובשנת אל ניניו הצטבר הרבה אויר קר בצפון ומאחר ואל ניניו נחלש במרץ האויר הזה יורד למע אירופה , התיאוריה פוגעת עד עכשיו בול .
התקררות במע אירופה גוררת התחממות במזרחה .
זו לא אפשרות קלה זוהי המציאות והחוקיות , יהיה גשם כי כך היה גם ב 2013 2014 2015 בתחילת אפריל ודפוס ההתנהגות השנה דומה .
איטליה אגב קיבלה המון שלג עכשיו ועוד לא נגמר .
רוצה להאמין במדע תאמין ,לא רוצה אל תאמין ....עבורי המדע עבד יופי ...חופשה נהדרת בבקירה הכי טובה עד עכשיו באחת השנים הפחות טובות ...

לא נראה מעשי

השלג בבנסקו היה על הפנים רוב העונה וצריך נס כדי שיהיו תנאי גלישה בסוף מרץ תחילת אפריל (אתר נמוך וכו').
לא בטוח שלהרכיב חבילה לבד יהיה יותר זול, בטח לא לפעם הראשונה. צריך לדעת "מי נגד מי".

למעלה