סקירת ספר: That's the Way God Planned It מאת

The Cavern

New member
סקירת ספר: That's the Way God Planned It מאת

Kevin Roach

הספר הזה הוא בעצם המשך של שני ספרים דומים: אחד ספר על ליברפול של ג'ון לנון (ראו סקירה שכתבתי עליו כאן) שכתב ביל הארי והשני ספר על ליברפול של פול מקרטני (ראו סקירה שכתבתי פה) מאת קווין רוץ/ שכתב את הספר הזה על ליברפול של ג'ורג' הריסון.

גילוי נאות: קווין רוץ' נמנה על ידידיי הליברפוליים שרכשתי במשך הנסיעות לעיר והוא כותב על הביטלס ועל ליברפול.

הספר מלווה בתמונות נדירות של מסמכים לגבי משפחתו של גורג' (החל מההרויםש ל הסבים שלו) ושלו עצמו במהלך חייו בליברפול עד לעזיבתו ללונדון עם יתר חביר הלהקה. הוא גם מעוטר בתמונות נדירות של המקומות שבהם בני משפחתו גרו, עבדו ובילו כולל ג'ורג' עצמו - וכמובן בתי הספר שבהם למד. יש בספר כתובות וכל מה שצריך חמי שרוצה לבקר במקומות האלה היום. מהבחינה הזו זה בדיוק הפורמט שמלווה את שני הספרים הקודמים.

בספר יש כמה גילויים בעיקר לגבי תחילת הקריירה של ג'ורג' כמוסיקאי חובבן בנערותו כולל הלהקות והאנשים שניגן איתם או שלמד מהם לנגן. זהו פרק שבדרך כלל מספור בריפרוף ברוב הספרים על הביטלס (המתמקדים יותר בג'ון עצמו). אני לא אגלה כאן כדי להשאיר עניין למי שבכל זאת רוצה ומעוניין לקרוא את הספר.

למעשה כל התחנות בחייו של ג'ורג' בליברפול - כולל מקומות שבהם עבד משום שאביו רצה שתהיה לו כבר עבודה "כמו שצריך" מרגע שעזב את לימודיו - ובמובן זה אפשר לומר שזה ספר חובה לכל מעריץ של ג'ורג' הריסון ובמיוחד לכל מעריץ של ג'ורג' הריסון שמתכוון לבקר בליברפול ולהתעמק בדמותו.

והייתי אומר יותר מזה: הספר הזה, כולל שני הספרים הקודמים, והספר של ידיד ליברפולי נוסף שלי, דייויד בדפורד (ספר שעליו כתבתי סקירה בעבר) הם חובה לכל מעריץ ביטלס וליברפול ובמיוחד אם הוא מתכוון לבקר בעיר הקודש של הביטלמניה. וכעת נותר להמתין שייצאו שני ספרים נוספים כדי להשלים את האוסף הזה: הספר השני שכתב דייויד בדפורד ושכבר נכתב ונמצא בימים אלה בדפוס ועתיד לצאת בדצמבר וספר בסגנון הזה לגבי ליברפול של רינגו שאינני יודע האם כתב התחיל להיכתב אבל אני יודע שקווין מתכנן אותו.

מומלץ!
 

john444

New member
לשם הספר יש קשר לבילי פרסטון?

לאלבום (והשיר) המופתי That's the Way God Planned It שג'ורג' ניגן בו בין היתר?
ידוע שהם היו חברים אבל אני לא רואה את הקשר בין השם לנושא הספר או לג'ורג'
 

Nectarrison

New member
אני מכירה את הספר על ג'ון ועל פול

ואת האחד על פול יש לי. אני מאוד מאוד אוהבת אותם- הם מאוד ברורים, מדוייקים, מעניינים וכמובן עוזרים מאוד בכל הנוגע לכתובות וטיולים בליברפול.

גבי על איזה ספר דיוויד עובד?
 
למעלה