סקירת אנימה - GOSICK

innocence

New member
סקירת אנימה - GOSICK

כי כבר פירסמתי את זה בפורום אנימה, אז למה לא גם פה?

סקירה קצרה של הסדרה שיצאה ב2011 ע"י סטודיו בונז.

העלילה: מספרת על קאזויה קוג'ו, תלמיד זר שעובר לארץ האירופאית המומצאת Sauville, בכדי ללמוד באקדמיה. התקופה היא ככל הנראה אירופה של לפני מלחמת העולם השנייה, אם כי קשה להבין זאת בפרקים הראשונים.
באקדמיה הוא פוגש את ויקטוריק (או כפי שנקרא ע"י היפנים, ויקטוריקה), נערה מוזרה אשר פחות או יותר חיה בקומה העליונה ביותר של הספריה המרשימה. ויקטוריק היא נערה מחוננת בדדוקציה ופיתרון חידות (שרלוק הולמס סטייל), אבל מה שבאמת בולט אצלה הוא הלבוש הויקטוריאני בו היא מתהדרת.
הסדרה מתחילה על פניו כנטולת עלילה אמיתית, כאשר כל כמה פרקים מוקדשים לפתרון תעלומה אחרת, אך בהמשך ניתן לראות כי העלילה בהדרגה לוקחת מקום חשוב בהרבה מזה של החידות והתעלומות הקטנות.

דמויות: עשויות היטב. שתי הדמויות הראשיות מתפתחות ברמה כזו או אחרת במהלך הסיפור, ולא נראה כי הפיתוח מאולץ, או פתאומי, אלא ממש הדרגתי, מה שמקל על החיבור אליהן.
עם זאת, היו כמה דמויות שלטעמי היו קצת מיותרות ולא הוסיפו עומק משמעותי או רציני לסדרה (אפרט בהמשך, כי אני לא רוצה לשים ספויילרים כאן), או כאלו שפשוט לא פותחו מספיק, וחבל.

האנימציה ועיצוב הדמויות: מאוד לטעמי:) מעבר לתלבושות היפות שהיו מלבישים את ויקטוריק, העיצוב עצמו היה נעים לעין ותואם את הדמויות, והאנימציה היתה זורמת.

מוזיקה: לא החלק האהוב עליי בסדרה, לפחות לא שירי הפתיחה והסיום. ישנו שיר פתיחה אחד, ו2 שירי סיום, כאשר השני היה בגדר בלתי נסבל מבחינתי, ולכן גם לא ראיתי את שיר הסיום עד הסוף מעולם.

האם הייתי ממליצה לראות את הסדרה?
כן. על אף הקצוות הלא קשורים בחלקם, הסדרה היתה מאוד מעניינת וזורמת, ויצא שביום אחד סיימתי כמעט 20 פרקים (וזה מאוד נדיר אצלי).

ציון כולל: 5\4.

(אנא סלחו לי אם הביקורת לא כתובה טוב, או שחסרים לי דברים, זו הפעם הראשונה:))

herouth

New member
נראה שהרווחנו מזה שאת חולה.

innocence

New member
נראה כך XD

וגם היום, כשאני כבר מרגישה יותר טוב, אני באמת מצליחה לעשות כל מה שהוא לא העבודות ושיעורי הבית שלי ._.

משהו בראש שלי פשוט לא רוצה שאני אספיק להכין את שתי העבודות האלו עד יום שני... לפחות משהו מועיל יוצא מזה :)

mishel s

New member
אני בדיוק סיימתי לראות את נמוררו מורי

סדרה, לא אנימה, שהמליץ לי יפני אחד כשהייתי ביפן.
באמת סדרה טובה!
מן משהו מסתורין/בלשי כזה שבאמת גרם לי לחשוב על איזה ארבע דמויות בתור ה"רוצחים הפוטנציאלים" אבל כל הזמן משך לכיוון אחר.
הזכיר לי קצת ברמת העניין את דת' נוט שאהבתי ממזמן (זה דווקא כן היה אנימה).

Nemureru Mori

innocence

New member
ואני בדיוק סיימתי להשיג אותה P:

לצערי עד שאני אתחיל לראות אותה (שלא לדבר על לסיים) ייקח זמן, כי יש עוד הרבה דברים שמחכים בסבלנות כבר הרבה זמן.

למעלה