סקירת אלבום - QUATERMASS

LEATHER REBEL

New member
סקירת אלבום - QUATERMASS

לנגן "רוק מתקדם" בשלישיה בה אין גיטריסט, ולתת לקלידים להיות דומיננטיים, זו לא בדיוק שיטה שפותחה בלעדית ע"י אמרסון לייק ופלמר. כלומר, ל ELP אולי יש את זכות הראשונים (או אולי זה בעצם שייך ל"אטומיק רוסטר" באלבומם הראשון?), אבל שלישיית QUATERMASS - ג`ון גוסטפסון (שירה ובס), פיטר רובינסון (קלידים) ומיק אנדרווד (תופים ושירה) – פיתחה נישה נפרדת לפי אותו עיקרון, כמשתמע מהאלבום שלפנינו. זה פרוג-רוק שאמנם –בנוי- על הקטע של שלישיה –בנוסח- ELP, אבל בסאונד זה לא מזכיר את ELP ולא את קינג קרימזון ולא את ג`נסיס וגם לא את YES. רק בצליל של הקלידים זה עוד איכשהו מזכיר את דיפ פרפל... אם כי דיפ פרפל זה לא פרוג, כך שבסיכומו של דבר האלבום הזה הוא ייחודי בצליל שלו. רוצים לדעת את ההמשך? הקליקו כאן.
 

מורנא007

New member
תודה על המאמר, הערה

אנטרופיה הוא מדד לכמות אי הסדר ביקום. עם הזמן האנטרופיה הולכת וגדלה ולכן כנראה הוסיפו בסוף השיר הראשון אנטרופיה "תערובת רעשים לא ברורה" שממחישה את גידול אי הסדר עם הזמן. המאמר מעורר רצון לשמוע את האלבום.
 

חגי14

New member
אני מצטרף להמלצה , זה בהחלט אלבום

יפה וייחודי כי הוא איכשהו נמצא על התפר שבין הפרוג לרוק. למי שישמע את האלבום אני ממליץ לשים לב לקטע מספר 3 - POST WAR , SATURDAY ECHO - שיר בלוזי קורע בליווי קלידים. מומלץ.
 
למעלה