סקירה: The Beatles and Me עורך Dean Johnson

The Cavern

New member
סקירה: The Beatles and Me עורך Dean Johnson

המון ספרים נכתבו על הביטלס וכל אחד תוקף את הנושא מזוית אחרת: הסטוריה שלהם, השירים שלהם, התקלים שלהם, הסרטים שלהם, הביוגרפיה של כל אחד מהם, הסיפור של הלקה בפרקים שונים של תולדותיה, הזוית של מישהו שהיה קשור אליה ועוד. הספר הזה תוקף זוית שונה ומקורית: הזוית של המעריצים ולא סתם מעריצים אלא ברי המזל שבינהם - אלה שזכו לפגו אותם!

ואכן דין ג'ונסהון קיבץ כאן כ-70 סיפורם של מעריצים זכו לפגוש מישהו מארבעת המופלאים ו לראות את הביטלס בהופעה וגם כ-40 תמוותשטרם נראו של מעריצים צילמו אותם. אני בעצמי זוכר את הקריה שלו בפייסבוק לפני כשנתיים-שלוש ב הוא מבקש מאנשים שיצא להם לראות אותם לכתוב לו לספר לו את הסיפורים שלהם. אפילו הפגישות של ידידי ריצ'ארד פורטר עם פול מקרטני כול התמוו שצילם אותו מופיעות כאן (וגם תמונה שצילם את ג'ורג' הריסון).

אם זאת, יש כאן מעט אכזבה משום שהביצוע פחות מוצל מרעיון מאחורי קונספט של הספר. האכזבהנובעת מך שבסופו של דבר הסיפורים די חוזרים על עצמם וגם התמונות מופיעות בשחור-לבן (למרות חלקן אני מכיר כמו של ריצ'ארד והן צבעונות) ובהדפסה לא איכותית במיוחד.

הספר מחולק לפי תקופות - כלומר סיפורים של מעריצים שפגשו אותם לפני שנהיו מפורסמים (עד 1963), סיפורים של מעריצם שפגשו אותם בתקופת הביטלס (בין 1963 ל-1970) ומעריצים שפגשו אותם אחרי פירוק להקה (מ-1973 ועד 2013).

בכל זאת יש כאן כמ סיפורים מעניינים ומפתיעים כמו הביקור של ג'ורג' הריסון עם אוליביה בליברפול והפגישה האקראית עם מעריץ (לא אספר כדי לא לגלות למ שמתכוון לקרוא את ספר) ועוד סיפורים מעניינים אחרים.

יש גם צילומים של חתימות שמעריצם קיבלו כולל תשובות שהביטלס שלחו למכתבים של מערצים. הכי הרבהיש סיפורים על פול אב הכי מרגשים הם הסיפורם על ג'ורג' שכנראה היה תמיד נגש למעריצים.

בסך הכל ספר טוב ומעניין ובעיקר מעורר הברה מאד קינאה. אני רק מצטער שלא נעניתי לאות קריאה בפייסבוק ולא סיפרתי על הפגישה שלי עם פול מקרטני בלונדון .
 
למעלה