סקירה - T61
מפרט: מעבד – T7300. מסך - 14.1 מט, לא רחב. הארדיסק – 160 ג'יגה, 5400RPM. מערכת הפעלה – vista business. כרטיס מסך - NVIDIA Q NVS 140M. זיכרון - 2GB PC2-5300 667MHZ. סוללה – 6 תאים. תקשורת אלחוטית – Bluetooth ואינטל 3945. כונן אופטי- DVD dual layer. משקל – 2.2 ק"ג המחשב הוא customize שהוזמן מארה"ב מאתר חברת לנובו. בזמנו פרסמתי מאמר על התלאות שעברו עד שקיבלתי אותו... בכל אופן, לא הייתה לי התלבטות רבה בקשר למחשב אותו אני רוצה. לאחר ארבע וחצי שנים עם מחשב נייד של COMPAQ הגעתי להחלטה שאני רוצה מחשב נייד אמיתי. כזה שיוכל לצאת מהבית ולחזור שלם. הבעיה הייתה כמובן המחיר – 10,000 ₪ בארץ. שיטוטים ברשת הביאו אותי להחלטה שהחיסכון במחיר שווה את כאב הראש וחוסר הוודאות של הזמנת המחשב מחו"ל. ולאחר כחודשיים המחשב היה אצלי, בחצי מהמחיר שלו בארץ. כשבניתי אותו רציתי מחשב חזק שיוכל להיחשב תותח גם בעוד שנתיים-שלוש למרות השינויים התכופים בעולם התוכנה. רציתי מחשב שאני אוכל לגלוש בו באינטרנט, אני אוכל לעבוד איתו על אופיס, לראות סרטים, לתכנת ולשחק משחקים כבדים. בנוסף רציתי ניידות וכמובן, מראה חיצוני ופוזה
. הרבה נאמר על העיצוב של ה- thinkpads והרוב לרעה. אני חושב שהמחשב פשוט יפהפה והעיצוב המינימליסטי הוא גאוני. הפרט היחיד שהייתי עושה אחרת הוא הלוגו של ibm על גבי המארז שאינו מופיע בצבעים המוכרים של IBM, אלא בשחור שקשה לראות על גבי המארז השחור ממילא. שבוע לאחר שקיבלתי את המחשב הנייד התגלעו ביני ולבין ויסטה מחלוקות רבות. למרות שמאוד התרשמתי מהממשק ומחלק מהאפשרויות הנוספות שלה, בעיות כמו תקיעת מחשב ברגע שמנסים להתחבר לאינטרנט וסירוב מוחלט לאפשר לי לעשות stand by למחשב הביאו אותי להחלטה שדרכינו נפרדות. טלפון לתמיכה הטכנית של לנובו בארץ, וחבילת הדיסקים עם XP הגיע עד אליי הביתה מהונגריה (?). זה הזמן לציין שלא היה לי מושג שהאחריות תופסת בארץ, במיוחד שהתקשרתי פעמיים לפני שהמחשב הגיע ואמרו לי שלא. התחלתי בהתקנת XP ולאחר 4 שעות היה לי מחשב דנדש ותקין. השלב הבא היה חריטת עברית על המקלדת. שיטוט מהיר הביא אותי לפי-סי גרף, הקדם בבוקר באחד מימות השבוע. בתור מישהו שמאוד אוהב את המחשב שלו, הקשיתי רבות בשאלות לפני שהסכמתי להפקידו לשעה בידיהם של זרים. לשמחתי ראיתי שאני לא היחיד וכל הבאים בתור אחריי התנהגו אותו הדבר. 90 דקות לאחר מכן, היה לי מחשב ישראלי לחלוטין, מינוס 150 ₪, פלוס חריטה בירוק בהיר. לסיכום, המחשב הוא ת-ו-ת-ח. סוס עבודה, רובסטי מאוד. בטרייה שמספיקה לשלוש שעות עבודה, מקלדת נוחה בטירוף, לא מתחמם כלל וללא כל מיני גאדג'טים חסרי תועלת. עונה על כל הצרכים שלי. חסרון אפשרי הוא מיעוט ביציאות/כניסות – 3 USB וזהו פחות או יותר. עומר.
מפרט: מעבד – T7300. מסך - 14.1 מט, לא רחב. הארדיסק – 160 ג'יגה, 5400RPM. מערכת הפעלה – vista business. כרטיס מסך - NVIDIA Q NVS 140M. זיכרון - 2GB PC2-5300 667MHZ. סוללה – 6 תאים. תקשורת אלחוטית – Bluetooth ואינטל 3945. כונן אופטי- DVD dual layer. משקל – 2.2 ק"ג המחשב הוא customize שהוזמן מארה"ב מאתר חברת לנובו. בזמנו פרסמתי מאמר על התלאות שעברו עד שקיבלתי אותו... בכל אופן, לא הייתה לי התלבטות רבה בקשר למחשב אותו אני רוצה. לאחר ארבע וחצי שנים עם מחשב נייד של COMPAQ הגעתי להחלטה שאני רוצה מחשב נייד אמיתי. כזה שיוכל לצאת מהבית ולחזור שלם. הבעיה הייתה כמובן המחיר – 10,000 ₪ בארץ. שיטוטים ברשת הביאו אותי להחלטה שהחיסכון במחיר שווה את כאב הראש וחוסר הוודאות של הזמנת המחשב מחו"ל. ולאחר כחודשיים המחשב היה אצלי, בחצי מהמחיר שלו בארץ. כשבניתי אותו רציתי מחשב חזק שיוכל להיחשב תותח גם בעוד שנתיים-שלוש למרות השינויים התכופים בעולם התוכנה. רציתי מחשב שאני אוכל לגלוש בו באינטרנט, אני אוכל לעבוד איתו על אופיס, לראות סרטים, לתכנת ולשחק משחקים כבדים. בנוסף רציתי ניידות וכמובן, מראה חיצוני ופוזה