סקירה נרחבת של הדראפט

Krit123

Well-known member
לא לבעלי לב חלש או לאנשים שמכבדים את הזמן שלהם.

*Year of the Giant - לא פחות מ-18 שחקנים בגובה 9'6 ומעלה נבחרו שלשום. במידה ומורידים את הרף ל-8'6 המספר עולה ל-26.

*הקשר הישראלי - שני שחקנים שנבחרו שלשום אומנו בעונה החולפת על ידי דן שמיר באוסטרליה. הבולט בניהם הוא במקרה אחד האהובים עליי - אוסמן דיינג שנבחר על ידי הת'אנדר במקום ה-11. צריך לומר שהקבוצה חוותה עונה כושלת למדי (בעקבות מגבלות קורונה) שהסתיימה בפיטורים של דן. תמיד הקשר הישראלי צריך להיות מבאס

*58 בחירות במקום 60 - מיאמי ומילווקי נקנסו בבחירת סיבוב שני בגין עבירות tampering. ההיט במקרה של לאורי, הבאקס בעסקת בוגדן הידועה לשמצה

*החמישייה הפותחת של דיוק נבחרה כולה בדראפט

מערב

ת'אנדר
2. צ'ט הולמגרן - הליגה לא מוכנה לצמד פוקוצ'טסקי. תחילה ימונה לשר ההגנה, בהמשך ינסו לברר כיצד לשחק דרכו. בדומה לשרוכים בצלמו, במידה וילמד לתפור פלואטרים/חצי מרחק מהשורט רול הוא יהיה כמעט בלתי עציר, יהווה מטרה ענקית באמצע.
11. אוסמן דיינג - אני מאוד אוהב אותו אבל ת'כלס הוא boom or bust. התחיל את העונה על הפרצוף, צבר ביטחון עם הזמן. 10'6 שמסוגל להשאיר את הכדרור נמוך + לייצר לאחרים, חובב סטפבאק שעדיין נמנע לעיתים ממגע. הגנתית הוא מזיז יפה את הרגליים, זקוק לfine tuning כמובן. הפוטנציאל סופר גבוה אך הקרקע עשויה להישמט תחתיו.
12. ג'יילן וויליאמס - פייבוריט נוסף, מוביל כדור עם סייז שחזותית נותן וייב של KPJ, מאוד פלואידי. שילוב של 39% מחוץ לקשת ביחד עם יחס גובה-מוטת כנף חריג (2'7 על 6'6) הפכו אותו למטרה קלה עבור הת'אנדר. הוא לא מצטיין בלעבור בין חסימות אך הוא לא מוותר על המהלך, המאמץ והכלים שם.
34. ג'יילין וויליאמס (לא טעות) - אהבו אותו כל כך שלקחו אותו פעמיים. בהצלחה לצוות השידור. סנטר מומחה בסחיטת צ'ארג'ס, מוסר טוב ביחס לגובה, לא מנסה לעשות יותר מדי. קבוצות ששונאות גבוהים עפות על שחקנים כאלו
|
סיכום: הפכו לקבוצה הצעירה המעניינת בליגה מבחינתי. פרויקט פסיכי. קשה לי להאמין שהם ינסו להתחרות, השאלה היא עד כמה יצליחו להפסיד? החשש שלי נוגע לכך שהסקילסט של דיינג/ג'יילן טיפה מתייתר בהינתן ריבוי היוצרים.

יוסטון
3. ג'בארי סמית - חבל שסיים ברוקטס, התאמה כמעט מושלמת ואני לא בעדם.
17. טארי איסון - מוזר להשוות שחקן לבעל חיים, אבל הדמיון שלו (חזותית וסגנונית כאחד) לצבוע ממלך האריות הוא פשוט הזוי. פורוורד ורסטילי שמפעיל לחץ על הכדור בלהקה, עט על קווי מסירה וחוסם זריקות כאילו היו טרף קל. הלכתי רחוק מדי, אפשר היה להסתפק בפחות. הוא גם מאוד מזכיר את בראיין רנדל ממכבי תל אביב בזמנו, קצת מוגבל בהתקפה אך בהחלט מסוגל להוריד כדור לרצפה ולתקוף את הסל. אני פחות מאמין בקליעה שלו ועושה רושם שהמשמעת/הבנת המשחק פחות שם לעת עתה. תחילה ישמש כתעודת ביטוח לגרובה.

קינגס
4. קיגן מורי - נו בשביל מה קפצתם מיקום? לא ניצלו את ההזדמנות. אולי בעצם מדובר בתוצר לוואי נוסף של הבחירה במיצ'ל? דחקה אותם להטריד את הליבורטון ועכשיו נמנעו מלקחת גארד כדי לא למצוא עצמם באותה סיטואציה. ההתנהלות שלהם מול ג'יידן אייבי סופר מוזרה, פרוספקט מחשמל עם תקרה גבוהה, אפילו לא הגיע אליהם לאימון אישי. הלכו על מורי שהוא מניה בטוחה עם פחות High end talent (מבוגר מהאחרים). כל תוצאה בין קוזמה/טובי/האריסון ברנס תהיה הגיונית כאן, אולי סיאקם אם נפרגן. ב-Redraft שנים מעכשיו, מורי יהיה מדורג גבוה יותר מהמיקום שאני הענקתי לו, פשוט כי אני מתעדף אפסייד. השאלה היא האם הערך המיידי שלו יסייע להם לסיים בצורת פלייאוף היסטורית, או שמא ימשיכו לשקוע בבינוניות, ברוח המהלכים שביצעו לאחרונה.

פורטלנד
7. שיידון שארפ - הפרנצ'ייז שמנסה להתחרות (ממש) עכשיו לקח את סימן השאלה הכי גדול בדראפט. שארפ לא שיחק דקה העונה, אין אומדן אמין לרמתו.
הנטייה היא לחשוב ששילוב הכולל: אתלטיות חריגה + ווינגספן + Self creation פשוט לא יכולה להיכשל בליגה. עד כמה היא תצליח? זו שאלת מיליון הדולר (מותאם לאינפלציה) שתלויה באלפי משתנים. אני לחלוטין תומך בבחירה שלו בטווח 5-10. במינימום יהפוך לטרייד צ'יפ נשחק (בתור פרוספקט צעיר), במקסימום נפלת על כוכב עולה.
56. ג'ברי וולקר - מסוג השחקנים שדיים מחפש - פורוורד עבה שמחליף בהגנה, רמת סקיל ראויה בהחלט בתור התחלה, צעיר ביחס לסופמור.

פליקנס
8. דייסון דניאלס - גארד אוסטרלי גבוה ששיחק בג'י ליג. פוטנציאל הגנתי גבוה, מוסר טוב עם פלואטר מוזר בארסנל, סוחט השוואות לדריק וויט, רק בסביבות ה-8'6. הקליעה היא החולשה המרכזית, יזדקק לה על מנת להתפתח כיוצר פיקאנדרול.
41. אי ג'יי לידל - לא מבין איך הוא נפל. 3-4 מוצק עם נתונים אתלטיים מפתיעים ויופי של אינסטינקטים בהגנה. הזוי שמישהו לא הרים אותו.
52. קרלו מטקוביץ' - טימייט של יוביץ', סנטר אתלטי בן 21, שומר את הפיקאנדרול לא רע.
|
סיכום: העדיפו להתמקד ברכז במקום בסנטר, בונים מקבץ של פורוורדים הגנתיים. אולי יהיה מהלך נוסף בקנה.

ספרס
9. ג'רמי סוהאן - בשעה טובה הספרס הנחיתו PF אמיתי. סוהאן רכב על המומנטום של סקוטי בארנס, פורוורד הגנתי ורסטילי. לי הוא מתיישב על השבלונה של ג'רמי גרנט האמת. קיימת תשתית של כישרון אך יש לו כברת דרך לעשות.
20. מלאקי ברנהאם - קיבלו אותו בValue אדיר. גארד עם שחרור זריקה נקי שנסק בשליש האחרון של העונה. אתלט לא רע עם handle סבבה, השתפר בהגנה. יופי של נקודת פתיחה לגארד צעיר, יכולים להיות מבסוטים.
25. בלייק ווסלי - עוד גארד פרשמן, מזכיר במבנה ובסגנון את בונס היילנד, רק בגרסה השומרת ונטולת הטווח. מאוד תחרותי, לא ראיתי אותו מחייך. הצפיפות בקו האחורי גואה, סביר להניח שהבחירה תציב בפניהם התלבטות. בגדול, הייתי מעדיף להרים כאן שחקן קו קדמי ולסגור את הפינה.

גריזליס
19. ג'ייק לארבייה - סוג של פוינט פורוורד חכם לאללה עם יסודות בריאים. בקולג' הסגנון שלו הזכיר לי את בלייק של דטרויט, רק עם גרסת האתלטיות של ברוקלין. פוטנציאל קאץ' & שוט מעולה, מוסר טוב עם שליטה מספקת בכדור. הגנתית הוא מתמקם יפה ויודע להשתמש בגוף אך לדעתי הוא יבחן במונחי פלייאוף. אני פחות מתלהב ממנו אבל מדובר בבחירת ממפיס קלאסית, הוא יספק תרומה חיובית.
23. דיוויד רודי - אחד השחקנים המעניינים בדראפט, כרגיל ממפיס עושים מה בראש שלהם. מבנה של שחקן פוטבול לכל דבר, בנוי כמו מכונת כביסה. תפקד כסוג של זאיון לעניים, הפגין מגוון של יכולות. מעדיף לתקוף מהפוסט ולהתגלגל החוצה לשלשות. אתלט ונייד ממה שהמבנה מציע, מסוגל לעמוד על שלו בהגנה (מועמד לסמול בול 5), אבל קשה לאמוד איך יתמודד מול שחקני קו אחורי בווליום.
38. קנדי צ'נדלר - מבחינת כישרון הוא ללא ספק עשוי מחומר של רכז פותח עתידי, הבעיה היא המיימדים שלו (הכי נמוך בדראפט). אתלט טוב עם מוטת כנף ארוכה שמאזנת את החששות, חוטף לא מעט וטס במגרש הפתוח, אבל נקודת הפתיחה שלו בהגנה היא מתאגרת. נכון לעכשיו הוא לא עובר מספיק טוב בין חסימות, צפוי להיבחן מול כל חילוף (אם לא ישירות אז בריבאונד) והוא עדיין מרחק באמפ סולידי מלצאת מהפריים. לא יפתיע אותי אם יהפוך לפלוס אמנם. גם בצד השני הוא לא בדיוק מסתדר עם מגע, כמעט כל סיומת היא high archer קשה.
47. וינס וויליאמס - D&3 ווינג, יש משהו מאוד מסורבל בסגנון שלו (המון איבודים) אבל הוא מוסר טוב ותיאורטית עונה על צרכים מודרניים. הוא גם מנוסה יחסית, כמו שהם אוהבים.
|
סיכום: יש דבר כזה יותר מדי רוקיז? לא ברור אם הם מנסים להתחרות על אליפות או על תואר הסגל הצעיר בליגה. לארבייה אמור להחליף את סלואו-מו, צ'נדלר את טיוס ג'ונס, וויליאמס כשמור ורסטילי ממלטון(?), ודיוויד רודי הוא הווילד קארד.

דנבר
21. כריסטיאן בראון - 3&D ווינג, מעין הכלאה בין דיבנצ'נזו לפאט קנתון. לא מרגש, אולי היה זמין בבחירה ה-30, אבל יכל להתאים כמו כפפה.
30. פייטון ווטסון - סוג של סטארט אובר עם ג'רמי גרנט - פורוורד דקיק ואתלטי שהיה מתחת לכל ביקורת בעונת הפרשמן שלו, פרויקט עתידי. פינישר נוראי מתחת לסל, אבל וואלה הפגין יכולת פרימטר, בפרט אחוזי עונשין סבירים.
46. יסמאל קמאגטה - סנטר היפראקטיבי ששיחק בפריז, מתנהל על המגרש כאילו הוא פסע מהרעלת קופאין. סוג של סקנדל או פסטיבל, או שיעשה צעדים מגוחכים על רגל ציר, או שידפוק איזה מוב שלא ציפית ממנו. חייב להשתפר כפינישר, הוא יעיל בעיקר above the rim. אם מישהו ילמד אותו להתמקם בהגנה ולקחת אוויר, הוא יהיה מפחיד, כי אין הרבה סנטרים 11'6 שזזים כמוהו. אולי יוכל לחלוק את הפרקט עם יוקיץ' ביום מן הימים.
|
סיכום: העיקר שלא לקחנו גארד התקפי שלא שומר במסווה של BPA עאלק. הטרייד עם אוקייסי התברר כחרפה, אבל ת'אמת? אני לא מסוג האוהדים שלחוצים למכור נכסים בשביל לשפר סיכויים, אני אוהב בנייה אורגנית. לפעמים הטריילר והציפייה לסרט/סדרה עדיפים על הסרט עצמו, תהליך הבנייה תמיד מעניין, אז 3 רוקיז בא לי בטוב.

מינסוטה
22. וולקר קסלר - סנטר ששבר שלל שיאי חסימות, כולל הופעות של טריפל-דאבל. מסוג השחקנים שיוצרים מעטה מבלבל של כישרון, קשה להסביר. לדוגמה, הוא מרים שלשה למשחק והטאץ' שלו לא רע, אבל לאורך שנתיים הוא עדיין לא חצה את רף ה-60% מהקו (חרפה במונחים מודרניים).
26. וונדל מור - עוד שחקן שהיה מתקבל בברכה בדנבר. וונדל הוא שחקן כדורסל בעידן של אדונים ומשרתים, יודע לעשות הכל. הcalling card הוא ההגנה, ווינגספן מרשים, אם כי הוא כן מתקשה לעבור בין חסימות ולא הכי זריז באופן כללי. הקליעה עשתה קפיצה, מהותי שתהיה לכך המשכיות, יכל ללכת לכאן ולכאן.
29. טיי טיי וושינגטון - Value מעולה. מזכיר קצת את דילו האמת, רק בגרסה השומרת. רכז שמרגיש את המשחק, לא אתלט גדול אך יודע לאן הוא רוצה להגיע (יעיל מחצי מרחק). עשוי להשלים את קאט ובעיקר את אנט בצורה מושלמת למעשה, לא showoff שמתברבר עם הכדור, לרוב מחווט לבצע את המהלך הנכון. על פניו, מאוד אהבתי את הכיוון. הוא חכם בהגנה וטוב בslap down בצבע.
44. ג'וש מיינוט - ווינג דקיק ואתלט אדיר, תשתית מבטיחה בהגנה. יש לו reaction time חריג ואורך לחסום זריקות. בהתקפה ישנו מימד של שלומיאליות, טיפה stiff, קשה לי להעריך למה הוא יתפתח, אבל לפחות אחוזי הקליעה מהעונשין סבירים.
50. מתאו ספאניולו - לא ראיתי, לא יודע.
|
סיכום: -A. לא פחות מחמישה רוקיז, טים קונלי בא לעבוד. רק הבחירה בקסלר עומדת בסימן שאלה מסוים - על פניו עונה על צורך ממשי, אבל אני לא חושב שלקו קדמי שלו לצד קאט יש footspeed ברמה הנדרשת ויש להם אחלה בקאפ. הייתי מעדיף לשדרג את ואנרדבילט (כמו שמנסים לעשות עם מיינוט) או לבחור בסנטר קליל יותר, אם כבר.

Krit123

Well-known member
לייקרס
35. מקס כריסטי - שחקן כנף raw למדי שמזכיר הכלאה בין לאנדרי שאמט למיקל ברידג'ס. זקוק לליטוש בכל האלמנטים, פוטנציאל to play skinny בהגנה אך יאלץ להתחזק כדי להתמודד עם פיזיות ולשמור על מגוון שחקנים. הקליעה היא הטיקט המרכזי, האחוזים הנמוכים צפויים להתיישר כלפי מעלה. יש הרבה עבודה לפניו, מוזר מאוד שהלכו על סוג של פרויקט למרות שהיו אופציות לתרומה מיידית על הלוח! אולי הם נואשים להעביר את ראס ולכן כיוונו לאפסייד שישמש כקלף מיקוח תוך חצי עונה. הימור לא פשוט בכלל.

דאלאס
37. ג'יידן הארדי - גארד סקורר ששיחק בג'י ליג. בפתיחת העונה נחשב לבחירת לוטרי ובסופו של דבר צלל לסיבוב השני. למרות שאני תמיד בעד להמר על אפסייד בבחירות מאוחרות, אני לא בטוח שמדובר בfit מוצלח במיוחד. סוג של תעודת ביטוח לעזיבה של ברונסון?
UDFA: מרקוס בינגהאם - סנטר ארוך ונייד, אין שום סיבה שלא יהפוך לפחות לאחד המחליפים הטובים בעמדה, חוץ מהעובדה שכנראה חסרים לו כמה ברגים. בוא נראה מה לוקה יצליח לחלץ ממנו, אם בכלל נגיע לשם.

קליפרס
43. מוסה דיאבטה - פורוורד אתלט ותזזיתי עם משחק מעט מגושם. קשה לא להיות בעדו כי הוא נלחם כמו חולה רוח, אבל יש לו ידיים נוראיות (בקושי מצליח לתפוס כדור בגלגול לסל) והוא זקוק להמון ליטוש. על הנייר הוא זריז מספיק על מנת לכסות המון מרחק ולשמור על מספר עמדות, בפועל הוא נמצא במקום הלא נכון בזמן הלא נכון מרבית הזמן. הקליפרס הוכיחו יכולת פיתוח בשנים האחרונות, אז יש לפאנבייס סיבה להתלהב מהבחירה.

גולדן סטייט
28. פטריק בולדווין ג'וניור - קלעי גבוה שסחט השוואות ל-MPJ. נחשב לפרוספקט מוביל, בחר ללכת לשחק אצל אבא שלו במכללה קטנה יחסית, הפגין יכולת חלשה להפליא ביחס לתחרות וצפה במנייה שלו צוללת. הוא אתלט לא משהו (וכפועל יוצא שחקן הגנה חלש) עם פוטנציאל התקפי מהותי. לא בשל לשחק on the ball לעת עתה, מתקשה להתגבר על השומר שלו. עם זאת, יש לו יסודות של בריאים והוא מוסר לא רע. הגיע למקום הנכון, יופי של אפסייד סווינג.
46. ראיין רולינס - אחד מהפייבוריטים שלי הצטרף לכוחות הרעש, אז אין מנוס מלשנוא אותו. קומבו גארד פיתולי עם עבודת רגליים נקייה, נע כמו מכחול למצבי קליעה לעיתים. קצת עצלן בהגנה וטרם פיתח איום מחוץ לקשת.
55. גאי סנטוס - לא שמעתי, לא מכיר.
|
סיכום: הווריורס משחקים עם house money, יש להם את כל הסיבות בעולם להמר על אפסייד.

Krit123

Well-known member
מזרח

אורלנדו
1. פאולו בנקרו - חיפשו אופציה ראשונה בהתקפה כאמור. עשו הפוך ממה ששידרו עד לרגע הבחירה. מסוגלים כעת להעמיד הרכבים מאסיביים בעלי ריווח גבולי, מסקרן לראות איך יתמודדו בהגנה.
32. קיילב יוסטון - נתן עונה נוראית שריסקה לו את הביטחון, אבל יש לו סייז/פוטנציאל קליעה/IQ לא רע, תמיד צריך כאלו. אתלט בינוני לאללה.

פיסטונס
5. ג'יידן אייבי - גארד חתולי שנע במהירות האור במגרש הפתוח, אתלט נדיר עם היילייט ריל מטורף. קיים סיכוי שיהיה השחקן הכי טוב בדראפט. אמנם הוא שומר נאיבי, אך מסוגל להתחדד לכדי פלוס ממשי בהגנה. אין לו חסרונות בולטים לטעמי.
13. ג'יילן דורן - סנטר צעיר עם אפסייד שאנשים השוו לבייב דוויט הווארד או דאנדרה אייטון. אתלט נייד שהפגין יכולת לשמור בגובה החסימה, אם כי בחילופים הוא לא תמיד shify מספיק על מנת להשאיר גארדים מולו. יש לו נטייה לחפש בלוק מלהיב ולהיות ראש קטן בהגנה, אולי ניתן לייחס את זה לגיל. משחק ההתקפה עדיין מבוסס על כוח פיזי חריג וצפוי להתפתח בהמשך. התקרה שלו די גבוהה בשני צדי המגרש, אך יש לא מעט מכשולים בדרך.
36. גבריאלה פרוסידה - שארפשוטר איטלקי עם ניתור מרשים בהינתן תנופה (ווינג). למרות שיש לו קצת sauce מהכדרור ויכולת מסירה, הוא מחפש בעיקר מבטים משלוש. הגנתית הוא מפעיל לחץ על הכדור שלא לצורך ומאפשר לאנשים לעבור אותו.
|
סיכום: על הנייר, הצלחה אדירה. הנפילה מחוץ לטופ 4 התבררה כחסרת משמעות תודות לקינגס, לכן היה להם מהלך אקטיבי בקנה להרים גם את דורן. עמדות 1-2-5 נעולות, הסגל מתחיל לקבל צורה.

פייסרס
6. בנדיקט מת'ורין - השמות יצאו משליטה. ווינג אתלטי לאללה עם attitude שמסוגל לקלוע ביציאה מחסימות. קיים הבדל בין איך שהכוח המתפרץ מתבטא off the catch לבין הכדרור החי, יש בו משהו מעט מכני והשליטה בכדור עדיין לא שם, מעניין אם הריווח בליגה יקל עליו משמעותית.
31. אנדרו נמבהארד - can't miss. רכז חכם ומוסר מחונן עם סייז טוב, יודע לנווט סביב חסימות (בשני צדי המגרש) ודי שיפר את הקליעה. מבוגר בהשוואה לאחרים (22) לכן ההערכה שלי כלפיו לא התבטאה במיקום גבוה בדירוג. בוודאות יהיה אחד מהמחליפים הטובים בליגה לעמדה או לחלופין רכז פותח ממוצע ומטה.
48. קנדל בראון - עוד פרוספקט שפלירטט עם הטופ 10 בשלב מסוים, פורוורד דמוי אארון גורדון - הבטחה הטמונה באתלטיות חריגה (ניתור מדהים). Value נהדר במעמקי הסיבוב השני.
UDFA - טווין בראון - פייבוריט שלי, ממשיכים במוטיב הקליעה. גארד מבוגר (24) שמתאמץ בשני צדי המגרש, חבל שדנבר לא הרימו אותו.

וושינגטון
10. ג'וני דיוויס - two way קומבו גארד עם יכולת קליעה משובחת ושם בנאלי, חובב מיד ריינג'. מצטיין בלעבור בין חסימות, עבודת רגליים נקייה. מאמין שיצליח להגדיל את הטווח בהמשך. בסתר ליבי אני חושב שהוא מסוגל להיות טוב יותר מ3-4 שחקנים שנבחרו לפניו, אבל בואו נצטט אותי רק אם צדקתי.
54. יאניק נזוסה - נזוסה אמור היה להיות בחירת טופ 10, עונה מחפירה בספרד ריסקה לו את המנייה. לפתע הוא נראה כמו טווינר ללא אופק עמדתי, דקיק מדי על מנת לתפקד כ-5 אך לא חוצה את רף הסקיל הנדרש ל-4. הפוטנציאל ההגנתי שלו עדיין בשמיים (והוא מאוד צעיר), אני אוהב בחירות low risk-high reward מהסוג הזה.

קליבלנד
14. אוצ'יי אבג'י - SF עם סנגון דומה למאליק ביזלי. מתנהל במהירות אחת ואין לו feel מדהים, אך מדובר באתלט נפלא שבמרוצת השנים למד להשתמש בנתונים הפיזיים (בן 22) והפגין שיפור חד בקליעה, אפילו בתנועה/יציאה מחסימות. במידה ויהפוך לשומר יותר אמין הוא יספק לקאבס בדיוק מה שהם צריכים - 3&D מנוסה שיספק ריווח ויהיה סופר דינמי במעבר.
39. קאליפה דיופ - למה סנטר נוסף למען השם? אם דיופ היה קלעי עונשין טוב הייתי מאוד מתלהב ממנו (אם כי נוח לו לזרוק מטווח 15-17, אין לי הסבר לתופעה), נייד להפליא ביחס לframe וכבר השתפשף ביורוקאפ. אבל מה הצורך שלהם בסנטר לא הבנתי
46. אייזיה מובלי - כצפוי, אוון קיבל את אח שלו. שיתפו פעולה במכללות (תחת האבא), אייזיה הוא פורוורד ארוך גמלוני אך די מגוון, שומר טוב, כבר לא נון שוטר מוחלט. העובדה שהם מסוגלים לשתף פעולה על המגרש הופכת את הבחירה בדיופ למבלבלת בהרבה
56. לוק טאברס - לא השאיר עלי רושם מיוחד, אין לי מה לומר כאן
|
סיכום: תחושה שהיה ניתן להפיק יותר מ-4 בחירות, בעיקר בבחינת התאמה.

שארלוט
15. מארק וויליאמס - הצורך הנואש ברים פרוטקטור הוביל אותם לעבר אביר הורטיקליטי. מארק מתנשא לגובה של 1'7, מוטת כנף של 6'7, עם standing reach של 9'9!! שני בהיסטוריה רק לטאקו פול. מיותר לציין שהוא אתלט אשר מהווה איום לוב, אך קיים סיכוי לא מבוטל שיחמוק ממסגרת הרים ראנר. קלע ב-72% מהקו, יש לו עבודת רגליים סבירה. האמת היא שאם היה נמוך באינץ'-שתיים הייתי רוכש יותר מניות, הליגה שמה דגש רציני על ניידות ולא כזו שמרשימה בעיקר ביחס לסייז.
40. ברייס מקגוונס - אם לא מצאתם דקות לג'יימס בוקנייט, אז למה לא להביא עוד אחד? Value מעולה בטווח הנוכחי בכל אופן. אין לי הסבר למה, אבל אני בעד מקגוונס. הוא לא שומר, לא מוסר, מעיף זריקות משוגעות, אבל הוא אתלט פלואידי מלהיב לאללה עם ערימות של כישרון. עשוי להתברר כגניבה היסטרית או להיפלט מהליגה תוך שנתיים-שלוש. חייב להתחזק פיזית, אני בוחר להאמין בו.
|
סיכום: העבירו את הבחירה ה-13 לדטרויט בתמורה לבחירה העלובה שהפיסטונס קיבלו עבור גרנט. עדיף היה פשוט להישאר עם ג'יילן דורן shrugg.

אטלנטה
16. איי ג'יי גריפין - עם כל הרעש והצלצולים בסוף סיימו עם שארפשוטר שלא בדיוק שומר. גריפין מוכשר אך חווה פציעות שפגעו לו באתלטיות, בעצם מידת ההצלחה שלו תלויה ביכולת להשתקם. יש לו סגנון herky jerky עם הכדור שניתן להפוך לנשק, אבל האמת שאני לא מאוד מחזיק ממנו. העלייה שלו לזריקה מעט מוזרה - אבל הכל נכנס. בטווח הנוכחי הוא Value יפה, בתור מי שדורג בטופ 10 של לא מעט פרשנים.
51. טייריס מרטין - יופי של פיק אפ. פרוספקט מבוגר ובשל (SF) אשר מסוגל לתרום באספקטים שונים, עושה קצת מכל דבר.
|
סיכום: אני מניח שימתינו לפתיחת חלון ההעבורת בשביל להתחיל להשתגע.

בולס
18. דיילן טרי - רציתי אותו בדנבר. גארד גבוה, פצצת אנרגיה. פוטנציאל לשמור על מספר עמדות ולסתום חורים/לשמש כמוביל כדור בהתקפה. אולר שוויצרי שהוא glue guy, מעין נקודת האמצע בין שני שחקנים שכבר יש להם - לונזו ודוסונמו. למרות שאני פחות מאמין בקליעה אני לחלוטין מאמין במוסר העבודה שלו ובנכונות להשתפר. אהיה סופר מופתע אם לא יהפוך לשחקן פרודוקטיבי.

באקס
24. מרג'ון בווצ'אמפ - SF עם נגיעות self creation, שומר מעולה באמצעות הנתונים הפיזיים (אתלטיות/מוטת כנף). נכון לעכשיו הוא לא קלעי אמין (בלשון המעטה) אך לא מן הנמנע שיתפתח לאחד. פיק אפ קצת מוזר לאור העובדה הזאת, בדיעבד היו פרוספקטים עם פרופיל דומה שמסוגלים לאיים מחוץ לקשת. כנראה שהם בונים על האפסייד. היה מתקבל בדנבר בברכה.

מיאמי
27. ניקולה יוביץ' - שלא יסובב את הגב למרקיף מוריס. פוינט פורוורד גבוה שמתהדר בקליעה ויכולת מסירה, לא אתלט גדול, לא פיזי במיוחד (אם כי הוא כן ייקח גארדים נמוכים לפוסט) והרגליים משתרכות אחת בשנייה בהגנה. בהיט ינסו לסדר לו סולם גנבים עד לתקרה. שווה לשאול איך תראה גרסת הרול פלייר שלו, מסקרן.

טורונטו
33. כריסטיאן קולוקו - אחלה Value שבעולם. סוף סוף הביאו סנטר שמסוגל לעלות על המגלשה, חורג ממגבלות הגובה המקובלות (11'6). הוא קליל רגליים עם מבנה צנום, שוט בלוקר מעולה שמסוגל לשמור את הפיקאנדרול בדרכים שונות ואף לבצע חילוף. הדאונסייד הוא בעיית העבירות התמידית, הוא מחפש לחסום וגארדים הולכים לו לגוף, סנטרים עבי בשר דוחקים אותו לעמדה עמוקה. מבוגר יחסית (22), קלעי עונשין טוב (70%) שנכנס לענף בגיל מאוחר וממשיך להשתפר. וואלה מעניין מאוד מה הם יצליחו לחלץ ממנו.

ניקס
42. טרבור קילס - שחקן בסגנון של דורט, שומר פחות טוב מן הסתם אבל עם נקודת פתיחה יפה בהתקפה.
סיכום: הניקס בחרו בדיינג ומיד העבירו אותו לת'אנדר תמורת 3 בחירות סיבוב ראשון. קשה להגיד לא להצעה כזו, בידיעה שהם מנסים לפנות מקום בתקרה להחתמה כלשהי.

פילדלפיה
העבירו את הבחירה לממפיס, כן הספיקו להרים שני שחקנים שלא נבחרו: ג'וליאן צ'מפאני - עשוי להיות הגניבה של הדראפט, ואמינו מוחמד - שחקן דמוי ברוס בראון. יופי של מהלכים, אני אוהב עירנות מהסוג הזה, מכיוון ששניהם בקלות יכלו להיבחר בסיבוב השני.

Rapgamer

Well-known member
סחתין על הסיכום. אהבתי את ההטרלה עם הציון למינסוטה. תיקון קטן- העברנו הלאה את הבחירה ה29 בדראפט, טייטיי הזה ביוסטון להבנתי.

לגבי הסייז של השחקנים- מבחינתי עוד אינדיקטור לכך שרמת הסקיל עולה. סייז אי אפשר ללמד, נשמע שיש לא מעט חבר'ה גבוהים עם יכולות כדורסל מגוונות.

Krit123

Well-known member
סחתין על הסיכום. אהבתי את ההטרלה עם הציון למינסוטה. תיקון קטן- העברנו הלאה את הבחירה ה29 בדראפט, טייטיי הזה ביוסטון להבנתי.

לגבי הסייז של השחקנים- מבחינתי עוד אינדיקטור לכך שרמת הסקיל עולה. סייז אי אפשר ללמד, נשמע שיש לא מעט חבר'ה גבוהים עם יכולות כדורסל מגוונות.
סעמק, ממפיס ויוסטון שיגעו אותי הטריידים באותו האזור. טייטיי היה הבחירה הכי מוצלחת שלכם ביחס למיקום אז אני נאלץ להוריד את דירוג האשראי. יתאים יפה לצד ג'יילן גרין.

רמת הסקיל הממוצעת בהחלט עולה, גבוהים עדיין 'שנתיים מאחור' לתחושתי. מעניין לראות איך הדרישות של כל עידן מעצבות את הנוף מחדש.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מעולה!!!

אני חושב שמכל הבחירות שהיו ולא היו, הדבר הכי מעניין זה המהלך של הניקס ולא פחות, הצד השני של אוקלהומה שוויתרה על שלוש בחירות בשביל שחקן מיידי שהם כנראה ממש ממש מאמינים בו.
יהיה מעיין לראות איך הדבר הזה יתפתח.

למעלה