סקיצה ראשונית

aviatawil

New member
סקיצה ראשונית

שלום,

נשמח לקבל את חוות תעדכם על הסקיצה המצורפת.
(יש 2 תמונות של התוכניות לכל קומה מקרוב ומרחוק) הבית פונה לכיוון צפון, כלומר הכניסה והכביש הם לכיוון דרום.

תודה רבה!

גלמיש1

New member
שלום לכם.

קודם כל ממבט ראשון מדובר בתכנית מסודרת ונאה.
ועכשיו למקצה התהיות : האם מספק אתכם שיש לכם חצר/גינה עיקרית ברוחב 4 מ. ?
לטעמי התכנית שמתפרסת על כל שטח הבניה המותר - מותירה מהמגרש רק שטחי שאריות.
והשאלה הנשאלת - אם ממילא אתם בונים קומה שניה, ומקדישים את מרכז הבית למדרגות - למה לא להעלות למעלה כמה חדרים כדי להקטין את התכסית של הבית ולהגדיל את החצר?
&nbsp
ושאלה נוספת - למה הבית פונה צפונה? שם נמצא הנוף שלכם? פרטיות?

לתכנית הבית:
נתחיל מהתחלה - הכניסה למגרש צמודה לחניות - לא כניסה מוצלחת לדעתי.
הכניסה לבית עוברת בעצם דרך הסלון. האם זה מתאים לכם? האם לא עדיף להפנות את הכניסה שמאלה ולהיכנס קרוב למרכז הבית? אפשר לייצר שם הפרדה לכיוון איזור החדרים ע"י קיר או ע"י המדרגות. לטעמי זאת תהיה הגעה יותר נכונה לבית. ייצר מרחק מקוצר מהכניסה אל המטבח ובעצם אל שאר הבית. ולא יעביר את כל הילדים וגדודי חבריהם בתוך הסלון.
גם המדרגות בעצם עולות מתוך הסלון. האם זה מוצלח?
אם אני אומרת את הדברים בצורת שאלה - זה כי הנושאים הללו הם באמת ענין של העדפה ובחירה אישית.
&nbsp
דלת כניסה כפולת כנפיים - זה רק בשביל הרושם. בסוף משתמשים רק בכנף אחת ואז יוצא שיש לכם דלת ממש קטנה. ממליצה לעשות במקום זה דלת אחת רחבה - ולחסוך בדרך הרבה כסף.
&nbsp
שרותי האורחים - החלון שלהם פונה למבואת הכניסה - זה ממש לא נחמד. כדאי לחשוב איך לעשות את זה ידידותי לכל הצדדים - אולי לעשות חלון קבוע גבוה לטובת אור, ואת האוורור לעשות מאולץ ו/או ע"י סקיילייט נפתח.
הזזת הכניסה כמוצע למעלה תפתור גם את הבעיה הזאת (השרותים יוכלו להיות במקום הכניסה, עם חלון לחצר הצידית.
&nbsp
מטבח - מרחק של 104 סמ. בין השיש לאי - בפרט שיושבים לידו - ממש לא מספיק. אפשר להצר את האי ל 80 סמ. ולקצר ל 2 מ. אורך כדי לקבל מעברים נוחים מסביב.
&nbsp
החדרים - דלת הממד לא תאושר כך כי יש חלון בחדר מולה.
כביסה+אמבט - מיקום ח.האמבט לא מוצלח היות שהוא נצפה מלב החלל הציבורי. הייתי מחפשת דרך להפריד בין החדרים במסדרון קצר (לגנוב קצת מפה וקצת משם) לטובת יציאה/כניסה ישירה מבחוץ, שלא דרך חדר שרות.
מעבר אחורי כזה נעשה בד"כ מאד שימושי בבית , כשהוא מקשר מהחניה פנימה. לא כדאי שזה יעבור בתוך הכביסה.
אם יהיה שם מסדרונצ'יק יהיה אפשר להיכנס ממנו לח.האמבט באופן מוסתר.
&nbsp
קומה ב - קודם כל החלל הכפול הזה מיותר בעיני. לא רואה מה זה יתן לכם למעט בעיות של אקוסטיקה, חימום וקירור של הסלון. זה נראה כמו פטנט יוקרתי ומגניב - אבל מייצר המון בעיות שאח"כ צריך להילחם בהן. אתם אוהבים תקרה גבוהה ? תעשו שם כזאת בגובה 350-400 מר. זה ממש מספיק.
בנוסף - יש מצב שברשות יחשיבו את זה כשתי קומות, כי הם יודעים שאנשים סוגרים את ה"חור" אחר כך ומייצרים לעצמם עוד שטח מגורים.
&nbsp
למי מיועד החדר למעלה? אתם תשנו שם כשכל ילדיכם למטה? כשאתם לא מגישים, לא שומעים ולא רואים? האם מתאים לכם? אני לא הייתי יכולה לישון ככה כל עוד יש לי ילדים קטנים.
חדר ההורים פה ענק, וחדר התינוק - צינוק. הייתי משנה קצת פרופורציות. מניחה שהתינוק לא ירד למטה ברגע שהוא בן שנה....כלומר יגור שם כמה שנים טובות.
&nbsp
לדעתי בכלל הקונספט הזה של הורים במגדל השן והילדים בקומה אחרת, ועוד בקומת הכניסה - לא טוב. מציעה לכם לשקול שנית. אם תעלו למעלה (לפחות) עוד חדר ילדים - כבר יעזור מאד בפתרון טוב יותר לק"ק ויפנה מרחב חוץ מוצלח יותר בחצר העיקרית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

aviatawil

New member
תשובות והבהרות מודגשות באדום- נשמח לשמוע הצעות לשיפור

קודם כל ממבט ראשון מדובר בתכנית מסודרת ונאה.
ועכשיו למקצה התהיות : האם מספק אתכם שיש לכם חצר/גינה עיקרית ברוחב 4 מ. ?
לטעמי התכנית שמתפרסת על כל שטח הבניה המותר - מותירה מהמגרש רק שטחי שאריות.
והשאלה הנשאלת - אם ממילא אתם בונים קומה שניה, ומקדישים את מרכז הבית למדרגות - למה לא להעלות למעלה כמה חדרים כדי להקטין את התכסית של הבית ולהגדיל את החצר? רצינו בהתחלה שכל הבית יהיה בקומה אחת (כולל יחידת ההורים) בסופו של דבר החלטנו להעלות את יחידת ההורים למעלה מתוך מחשבה שזה יתן פרטיות ושקט וגם יהיה יותר נח כשהילדים יגדלו וירצו להיות עם חברים בבית זה לא יהווה הפרעה מבחינתנו. כן חשוב לנו שלא יהיו חלקים "מנותקים" מהחלק המרכזי של הבית (סלון מטבח פינת משפחה) ולכן לא העלנו חדרי ילדים למעלה אפילו שזה מגיע על חשבון השטח של הגינה.
4 וחצי מטר בממוצע זה אכן לא מאוד גדול לגינה עיקרית בגלל שלא רצינו להעלות חדרי ילדים למעלה התפשרנו על גודל הגינה.

ושאלה נוספת - למה הבית פונה צפונה? שם נמצא הנוף שלכם? פרטיות?
מכיוון צפון יש וואדי יפה עם חורש טבעי, זה כיוון הנוף

לתכנית הבית:
נתחיל מהתחלה - הכניסה למגרש צמודה לחניות - לא כניסה מוצלחת לדעתי.
הכניסה לבית עוברת בעצם דרך הסלון. האם זה מתאים לכם? האם לא עדיף להפנות את הכניסה שמאלה ולהיכנס קרוב למרכז הבית? אפשר לייצר שם הפרדה לכיוון איזור החדרים ע"י קיר או ע"י המדרגות. לטעמי זאת תהיה הגעה יותר נכונה לבית. ייצר מרחק מקוצר מהכניסה אל המטבח ובעצם אל שאר הבית. ולא יעביר את כל הילדים וגדודי חבריהם בתוך הסלון.
גם המדרגות בעצם עולות מתוך הסלון. האם זה מוצלח?
אם אני אומרת את הדברים בצורת שאלה - זה כי הנושאים הללו הם באמת ענין של העדפה ובחירה אישית. הכניסה למגרש מהצד כי הרחוב בשיפוע חד ורצינו שיהיו כמה שפחות מדרות בכניסה למגרש גם ככה יש בערך 8-9 מדרות לא רצינו להגיע ל 15 מדרגות. בנוסף, פינת המשפחה מאוד חשובה לנו, בשאיפה שביום יום שם יהיה כל הבלאגן משחקים וכו' גם שם תהיה הטלוויזיה, לא בסלון. אם הכניסה תהיה מהאמצע זה יהיה בעייתי עם פינת המשפחה

דלת כניסה כפולת כנפיים - זה רק בשביל הרושם. בסוף משתמשים רק בכנף אחת ואז יוצא שיש לכם דלת ממש קטנה. ממליצה לעשות במקום זה דלת אחת רחבה - ולחסוך בדרך הרבה כסף. כרגע האדריכל שרטט את זה כדלת כפולת כנפיים, עוד לא הגענו לרזולוציה הזו בתכנון זו ממש סקיצה ראשונה. נקח את הערתך לתשומת לבנו.

שרותי האורחים - החלון שלהם פונה למבואת הכניסה - זה ממש לא נחמד. כדאי לחשוב איך לעשות את זה ידידותי לכל הצדדים - אולי לעשות חלון קבוע גבוה לטובת אור, ואת האוורור לעשות מאולץ ו/או ע"י סקיילייט נפתח.
הזזת הכניסה כמוצע למעלה תפתור גם את הבעיה הזאת (השרותים יוכלו להיות במקום הכניסה, עם חלון לחצר הצידית.
יודעים שזו נקודה בעייתית וחושבים על פתרון יצירתי. סתם שאלה לגבי הסקיילייט, מה עושים כשיש גשם וכו'? איך מאוררים?

מטבח - מרחק של 104 סמ. בין השיש לאי - בפרט שיושבים לידו - ממש לא מספיק. אפשר להצר את האי ל 80 סמ. ולקצר ל 2 מ. אורך כדי לקבל מעברים נוחים מסביב. את האי אנחנו רוצים ארוך שיהיו בו הרבה מקומות ישיבה כי זה יהיה שולחן האוכל העיקרי במהלך השבוע. לגבי הרוחב אנחנו אכן נצר אותו או שבכלל נזיז את האי ממרכז המטבח לכיוון הכניסה למטבח לרוחב וכך נרווח את החלל של המטבח

כביסה+אמבט - מיקום ח.האמבט לא מוצלח היות שהוא נצפה מלב החלל הציבורי. הייתי מחפשת דרך להפריד בין החדרים במסדרון קצר (לגנוב קצת מפה וקצת משם) לטובת יציאה/כניסה ישירה מבחוץ, שלא דרך חדר שרות.
מעבר אחורי כזה נעשה בד"כ מאד שימושי בבית , כשהוא מקשר מהחניה פנימה. לא כדאי שזה יעבור בתוך הכביסה.
אם יהיה שם מסדרונצ'יק יהיה אפשר להיכנס ממנו לח.האמבט באופן מוסתר. את מתכוונת לעשות כניסה בין הח.שרות לאמבטיה? למה לא מספיקה הכניסה דרך הח.שירות? אנחנו כנראה נוסיף חצי קיר בין פ.המשפחה לחלל הציבורי כי אנחנו רוצים שיהיה קשר מסויים בין החלל הציבורי לפ.המשפחה ולא לסגור לגמרי. זה גם ימנע את זה שרואים את המקלחת מהחלל הציבורי.

קומה ב - קודם כל החלל הכפול הזה מיותר בעיני. לא רואה מה זה יתן לכם למעט בעיות של אקוסטיקה, חימום וקירור של הסלון. זה נראה כמו פטנט יוקרתי ומגניב - אבל מייצר המון בעיות שאח"כ צריך להילחם בהן. אתם אוהבים תקרה גבוהה ? תעשו שם כזאת בגובה 350-400 מר. זה ממש מספיק.
בנוסף - יש מצב שברשות יחשיבו את זה כשתי קומות, כי הם יודעים שאנשים סוגרים את ה"חור" אחר כך ומייצרים לעצמם עוד שטח מגורים.
החלל הכפול תוכנן ל 2 מטרות, הראשונה ליופי והשנייה כדי שתהייה גלריה מהקומה העליונה ויהי קשר בין הקומות ושלא יהיה ניתוק מוחלט

למי מיועד החדר למעלה? אתם תשנו שם כשכל ילדיכם למטה? כשאתם לא מגישים, לא שומעים ולא רואים? האם מתאים לכם? אני לא הייתי יכולה לישון ככה כל עוד יש לי ילדים קטנים.
חדר ההורים פה ענק, וחדר התינוק - צינוק. הייתי משנה קצת פרופורציות. מניחה שהתינוק לא ירד למטה ברגע שהוא בן שנה....כלומר יגור שם כמה שנים טובות.
כשהחלטנו שאנחנו מעלים את יחידת ההורים לקומה השניה חששנו מהגיל שבין חצי שנה (עד גיל חצי שנה גם ככה התינוק ישן בחדר ההורים) לשנתיים שזה גיל שקמים הרבה בלילה וחששנו מהניתוק בין הקומות, לכן תוכנן חדר התינוק שיהיה בו מקום מספיק למיטת תינוק ושידה ולא שום דבר מעבר לזה כל המשחקים וכו' יהיו למטה.

לדעתי בכלל הקונספט הזה של הורים במגדל השן והילדים בקומה אחרת, ועוד בקומת הכניסה - לא טוב. מציעה לכם לשקול שנית. אם תעלו למעלה (לפחות) עוד חדר ילדים - כבר יעזור מאד בפתרון טוב יותר לק"ק ויפנה מרחב חוץ מוצלח יותר בחצר העיקרית. נשקול זאת שנית, למרות שכמו שכתבתי למעלה רצינו שכל מרכז הבית יהיה למטה ולא יהיה איזה חדר ילדים שמנותק למעלה. באופיינו אנחנו מגיעים לחדר השינה מאוחר בלילה ורוב שעות הערות נמצאים בחלל הציבורי ובפינת המשפחה לכן פחות קריטי לנו שיחידת ההורים תהיה למעלה וגם יהיו פרטיות ושקט כשהילדים יגדלו.

נשמח מאוד להערות והצעות לשיפור
תודה!

אין לכם גינה

גינה אפקטיבית, זו שנמצאת מול הסלון, זו שנהנים לראות אותה ולבלות בה- אין לכם.
פשוט אין.
אני מסתכלת על זה בעין מקצועית ובמחשבה של "מה אני יכולה להפיק מזה" וזה לא מעורר בי שום דבר. שום חשק, שום יצירתיות. כלום.
&nbsp
כן, יש לכם רצועות גינון צדדיות,
כנראה בגלל ביוב ברובן אסור יהיה לשתול עצים, אולי רק שיחים.
&nbsp
שביל הכניסה ממוקם לא נכון, מתוכנן לא נכון. אני הייתי מרחיקה אותו קצת מהחניה ומהמבנה, מאפשרת כניסה להולכי רגל במנותק מהמכוניות, כולל ריצוף אחר לכל שביל הולכי הרגל וריצוף אחר לחניה. הייתי גם מאפשרת גינון משני צדדיו. לפחות זה... ובלי הערוגה המלבנית המוזרה הזו. (למחוק אותה ומהר!)
&nbsp
&nbsp
לדעתי, על מגרש כזה צריך לבנות דו קומתי,
שבו בקומת קרקע חדרים ציבוריים, פלוס חדר אחד לאורחים (ממ"ד?)
ובקומה השניה כל חדרי השינה.
זה נותן קשר בין ההורים לילדים, ניתוק של חדרי השינה מהרעש בחלל הציבורי, בניה הרבה יותר זולה,
וגם גינה ראויה לשמה במקום העציץ שיש לכם כרגע.
&nbsp

עוד הערה לגבי מדרגות הפנים

מדרגות משולשות הן לא תקניות ומסוכנות.
במקום זה פשוט לתכנן גרם מספריים. הכי פשוט, הכי יפה, הכי נוח. בלי שום תחכומים.
&nbsp

גלמיש1

New member
לדעתי יש לכם הרבה חשיבה לעשות ....

- רצינו בהתחלה שכל הבית יהיה בקומה אחת (כולל יחידת ההורים) בסופו של דבר החלטנו להעלות את יחידת ההורים למעלה מתוך מחשבה שזה יתן פרטיות ושקט וגם יהיה יותר נח כשהילדים יגדלו....
ומה עד שהם יגדלו ???! הם יהיו מנותקים לגמרי מההורים שלהם? או שאתם תידחסו לחדר למטה לעשור הקרוב?
לגבי לא הגיוני בעיני. ובתור אמא למבוגרת ו2 מתבגרות - אני יכולה להגיד לך שגם בגיל 15 הילדים לא בהכרח רוצים להיות ממש בקומה נפרדת מההורים.

4 וחצי מטר בממוצע זה אכן לא מאוד גדול לגינה עיקרית בגלל שלא רצינו להעלות חדרי ילדים למעלה התפשרנו על גודל הגינה.
אז שוב - לדעתי זו טעות גדולה.
אני באמת חושבת שהקונספט שלכם שגוי - מה זה משנה איך התחלתם? שרציתם בית בקומה אחת? עכשיו כבר יש לכם מדרגות, ויש קומה שניה. אז אם כבר בונים קומה שניה - למה לא להעלות לשם את חדרי הילדים? מה בכלל היתרון שהם יהיו למטה? להם זה ממש לא מזיז לעלות ולרדת במדרגות 20 פעם ביום.
אם כבר - הייתי עושה עבורכם הכנה לחדר הורים בקומת הקרקע. כשהילדים יגדלו וכולם ירצו פרטיות - תוכלו אתם לגור למטה, בכיף, בלי לטפס במדרגות.

- הכניסה למגרש צמודה לחניות ....הכניסה למגרש מהצד כי הרחוב בשיפוע חד ורצינו שיהיו כמה שפחות מדרות בכניסה למגרש גם ככה יש בערך 8-9 מדרות לא רצינו להגיע ל 15 מדרגות.
עכשיו בכלל לא הבנתי - איפה המדרגות? לא רואים שום מדרגה, לא בשביל ולא במגרש. אם הכביש יורד בשיפוע תלול הרי שבאיזור החניות כבר יש הפרש ניכר בין הרחוב לחניה - אז איך יעלו לחניה? ואם החניה מונמכת - איך יעברו ממנה לבית?
בקיצור - תכנית הפיתוח לא מראה את הנושא הזה - ויש לעדכן אותה מבחינת גבהים, שיפועים, מדרגות חוץ וכו.
וחזרה לענין הכניסה - לא אמרתי לרגע לא להיכנס מהצד. מה שכיוונתי אליו שאין סיבה להיכנס דוקא בצמוד לחניה. אפשר להתרחק ממנה ולהשאיר מקום לקצת צמחיה שתייצר כניסה הרבה יותר מזמינה לבית בתוך אוירת גינה פורחת.

- הכניסה לבית עוברת בעצם דרך הסלון.... האם לא עדיף להפנות את הכניסה שמאלה ולהיכנס קרוב למרכז הבית? אפשר לייצר שם הפרדה לכיוון איזור החדרים ע"י קיר או ע"י המדרגות....גם המדרגות בעצם עולות מתוך הסלון. האם זה מוצלח?
פינת המשפחה מאוד חשובה לנו, בשאיפה שביום יום שם יהיה כל הבלאגן משחקים וכו' גם שם תהיה הטלוויזיה, לא בסלון. אם הכניסה תהיה מהאמצע זה יהיה בעייתי עם פינת המשפחה...
א. המדרגות פה הן בעצם צינור מקשר בין חדרי השינה השונים (בין חדרי הילדים וחדר ההורים) ולכן לא צריכות להיות בלב החלל הציבורי דוקא.
ב. פינת המשפחה שלכם כרגע לא ממש מוצלחת היות שהיא לא באמת פינה. היא בעצם המעבר הראשי בבית - דרכה מגיעים לכל החדרים. לשבת מתחת למדרגה ולצפות בטלויזיה שמעבר למעבר - לא בטוחה שזה יהיה נעים כשכל הזמן עוברים לך באמצע.
מה שהצעתי לא מבטל את פ.המשפחה, אלא משנה את הסידור שם. הכוונה שהכניסה תהיה בצד הקרוב לסלון+פ.אוכל - אבל ככה זה יהיה ממרכז הבית. המדרגות יהיו מעבר לכניסה לכיוון החדרים (כנראה בתצורה אחרת). ככה גם הכניסה לבית לא דרך הסלון וכנ"ל גם העליה למדרגות. ואילו המדרגות יהוו אלמנט הפרדה בין הפרטי לציבורי. כמובן שאפשר תמיד גם לבנות קיר/חצי קיר/רהיט או על אלמנט מפריד אחר.

שרותי האורחים - מציעה לחשוב על הפתרון שהצעתי קודם.
-שאלה לגבי הסקיילייט, מה עושים כשיש גשם וכו'? איך מאוררים?
יש סוגים רבים של סקיילייט וצריך להתאים למקום. אפשר (עם תכנון פרט נכון) לעשות סקיילייט שגם כשהוא פתוח לא נכנס גשם הביתה. אפשר להתקין כזה שנפתח ונסגר חשמלית/ידנית. אפשר סקיילייט קבוע שמכניס רק אור, ואת האוורור לעשות מאולץ (וונטה). וכן הלאה.
כדי להרגיע - גרתי בארה"ב בבית בו ח.הרחצה מאוורר ע"י סקיילייט. זה סיפק המון אור טבעי, אוורור מצויין (החלון התרומם אנכיתככה שקיבל 4 גיווני רוח) ולא היתה שום בעיה של גשם.

מטבח -
את האי אנחנו רוצים ארוך שיהיו בו הרבה מקומות ישיבה כי זה יהיה שולחן האוכל העיקרי במהלך השבוע. לגבי הרוחב אנחנו אכן נצר אותו או שבכלל נזיז את האי ממרכז המטבח לכיוון הכניסה למטבח לרוחב וכך נרווח את החלל של המטבח

אז לא הבנתי - תוציאו את האי ותצמידו ליד המטבח......רגע - זה לא שולחן האוכל שלכם שבדיוק עכשיו ממוקם כך? אז בשביל מה צריך שניים כאלו זה לצד זה?

???לא התיחסת

-כביסה+אמבט - את מתכוונת לעשות כניסה בין הח.שרות לאמבטיה? למה לא מספיקה הכניסה דרך הח.שירות?
מספיקה. אם מתאים לכם שיכנסו הביתה ( הילדים, החברים שלהם, אתם בשובכם מהסופר עם כל הסלים, השכנים והדודים וכו) דרך חדר כביסה.
(מכירה בית עם מצב דומה - בסופו של דבר כולם נכנסים דרך הדלת האחורית (ח.כביסה) דרך כל הבלגאן, ועם כל החול בנעליים, ובעלת הבית מתעצבנת כל פעם מחדש....)
לכן לדעתי יהיה טוב יותר לייצר שם מסדרון קצרצר שיחבר את החוץ אל חלל המרכזי ולא דרך אף חדר.

-אנחנו כנראה נוסיף חצי קיר בין פ.המשפחה לחלל הציבורי כי אנחנו רוצים שיהיה קשר מסויים בין החלל הציבורי לפ.המשפחה ולא לסגור לגמרי. זה גם ימנע את זה שרואים את המקלחת מהחלל הציבורי.

איפה יהיה הקיר הזה? כי חצי קיר כזה יסתיר בקושי חלק מהפתח אלא אם תצרו מאד את המעבר.

קומה ב - החלל הכפול תוכנן ל 2 מטרות, הראשונה ליופי והשנייה כדי שתהייה גלריה מהקומה העליונה ויהי קשר בין הקומות ושלא יהיה ניתוק מוחלט.

ליופי - לדעתי זה לא יהיה ממש מורגש בשטח. אנשים לא הולכים או יושבים עם הראש מוטה למעלה. וגם אם כן - אז כמו שכתבתי הגבהה של 1 מ. תיתן את האפקט, בלי כל הצרות הנילוות.
לצורך גלריה - בשביל מה? מי ישתמש בגלריה כשכל החדרים למטה? לא בונים סתם מקום אם הוא לא קשור ומחובר לכלום. צריך להבין למה זה אמור להועיל.
בנוסף - כאמור , יש מצב שתצטרכו לשלם על השטח הזה (הן למינהל/לרשות והן ארנונה) כשטח כפול בגלל הגובה הכפול. האם שווה לכם?

-חדר ההורים -
כשהחלטנו שאנחנו מעלים את יחידת ההורים לקומה השניה חששנו מהגיל שבין חצי שנה (עד גיל חצי שנה גם ככה התינוק ישן בחדר ההורים) לשנתיים שזה גיל שקמים הרבה בלילה וחששנו מהניתוק בין הקומות, לכן תוכנן חדר התינוק שיהיה בו מקום מספיק למיטת תינוק ושידה ולא שום דבר מעבר לזה כל המשחקים וכו' יהיו למטה.

ומה יהיה בגיל שנתיים? תורידו את התינוק לישון למטה, רחוק ממכם?!!!

aviatawil

New member
המדרגות מחניה עדיין לא משורטטות הם יהיו מימין לחניה ככל

שנזוז עם המדרגות יותר שמאלה (מהחניה) לכיוון אמצע המגרש יהיו לנו יותר מדרגות בכניסה למגרש. לכן רצינו את המדרגות כמה שיותר בצד הימני של המגרש ולא במרכז המגרש. ולכן הפתרון של הכניסה במרכז הבית נראה לנו פחות טוב כרגע.
מה שחשבנו לעשות בפינת המשפחה להזיז את המדרגות לצד השני שלה (שהטלויזיה תהיה מתחת למדרגות) כך יהיה יותר נעים לשבת וגם המדרגות לא יהיו במרכז הבית.
מה דעתכם?
נשמח לשמוע הצעות אחרות לפ.המשפחה בהנחה שהכניסה נשארת פחות או יותר כמו שהיא עכשיו, דרך הסלון.
וכמובן שנשמח לשמוע אם יש לכם פתרונות יצירתיים יותר לכניסה לבית.
תודה!

גלמיש1

New member
כל ההסבר הזה היה מיותר לו המדרגות היו משורטטות.

הפרשי גבהים במגרש זה לא רק מדרגות במקום אחד - ואני לא רואה שום התיחסות לזה בתכנית. אתם צריכים לחזור למתכנן ולבקש תכנית מלאה כולל גבהים ומדרגות.
בכל מקרה - לא הצעתי להזיז את המדרגות שמאלה (כי הבנתי את ענין הגבהים מדברייך קודם) אלא הצעתי להזיז ימינה, אפילו בחצי מטר. זה ירגיש אחרת, לא ללכת צמוד למכונית, ויאפשר שתילת קצת צמחיה.

aviatawil

New member
כמו שכתבתי זו סקיצה ממש ראשונית, נבקש סקיצה עם הפרשי הגבהים

ונעלה לכאן ונשמח לשמוע את דעתך אחרי תיקונים.
תודה רבה!

גלמיש1

New member
בקשו מהאדריכל שיכין חתכים - בעיקר בממשק של הרחוב עם המגרש

(חתכים צפון-דרום)ובפרט כאלו שעוברים בתוך החניה.
אני לא יודעת כמה תלול הרחוב, יש לודא שאין בעיה עם החניות (עליה מהרחוב לחניה) וצריך להבין מה קורה בין החניה (שכנראה תצטרך להיות במפלס נמוך מהבית) לבין המגרש והבית. ואיך נכנסים לכניסה האחורית ?
&nbsp

Tammy52

New member
תודה על ההסבר

אני מבינה כעת שיתרון של גרם כזה הוא שהוא לוקח הרבה פחות מקום

aviatawil

New member
מה הגודל גינה שהיית אומרת שסביר שיהיה בהתחשב בזה שגודל

המגרש הוא 430 מ"ר?
* לגבי השביל כניסה- השיקול לעשות אותו שם זה כדי שיהיו כמה שפחות מדרגות בכניסה למגרש. אם מזיזים אותו נקבל הרבה מדרגות.

* למיטב הבנתי יש אפשרות לגינון משני צידי השביל- תקני אותי אם אני טועה...
מה התכוונת למחוק את הערוגה הזו? הערוגה הזו זה הגינון המדובר לא?

*בנוגע להעצעתך להעלות את כל חדרי השניה למעלה- בבית יהיו ילדים-נוער ב 20 שנים הקרובות, רצינו שהחדרים, פינת המשפחה, סלון ומטבח יהיו באותו אזור בבית ולא מנותקים. שלא יהיה מצב שהילדים שקועים למעלה כל הזמן ואין שום קשר ומושג מה הולך שם.
נשמח לשמוע את דעתך...

תגובה

גודל גינה אפקטיבית (להבדיל משטח כל הגינון) הוא כ 50 מ"ר לפחות. גודל מדשאה מינימאלי הוא 30 מ"ר, וצריך עוד רצועות גינון מסביב, כי לא עושים דשא מקיר לקיר. גם אם לא עושים מדשאה, זה השטח שמאפשר מרחב.

לגבי שביל הכניסה – אתה טועה. הוא לא מתוכנן טוב, ועד כמה שאני רואה בכלל לא משורטטות שם מדרגות... לו היו משורטטות, כולל מיקום נקודות גובה לאורך השביל, אז היית רואה כמה שלקוי התכנון הזה של חיבור השביל והחניה...
לגבי גינון משני הצדדים – אתה שוב טועה.
הכוונה לפסי גינון משני הצדדים, לא מלבן קטן בפינה. מאד לא נעים ללכת צמוד לקיר הבית.
הערוגה – למחוק. כך לא מתכננים. זו טעות עיצובית, תכנונית, ואולי אפילו בעיה בניקוז. קטנה מידי כדי לשתול בה עץ צמוד לבית, וגם נוצרה "אמבטיה" מוקפת בטון.
לגבי החלוקה לקומות – כמובן שהאידיאלי הוא בית גדול ושטוח על מגרש 3 דונם
אבל אם זה לא אפשרי, אז אפשר בהחלט לחיות בדו קומתי באופן שתארתי: קומה ציבורית וקומת חדרי שינה.
ב18 שנים האחרונות גידלתי ילדים, החל מגיל לידה, בבית דו קומתי, שבו יש קומה ציבורית וקומת חדרי שינה. לדעתי זה הפתרון הטוב ביותר.
כאשר הם היו ממש תינוקות, בשעות היום כאשר ההורים או המטפלת בסלון/מטבח, אז היתה עריסה לשינה בממ"ד בקומת הקרקע, וגם לול בפינת האוכל. בלילה הם ישנו בחדר שלהם שצמוד לחדר שינה הורים בקומה השניה.
בעיקרון, ילדים קטנים תמיד יהיו איפה שההורים, ולא משנה איפה החדר שלהם. כלומר, ילדים צעירים מסתובבים בסלון, במטבח... גם אם תתן להם חדר פרטי ענקי ומאובזר, הם יציירו לידך, ישחקו לידך. ככה זה.
ילד בגיל 5 כבר לא זקוק להשגחה צמודה, ואני לא מבינה מה כל כך נורא שהוא ישחק לבד בחדרו עם דלת פתוחה, כאשר ההורה בקומת הקרקע עם אזניים כרויות.
כאשר הילדים גדלים ומגיעים לגיל ההתבגרות, הם זקוקים לפרטיות וסוגרים את הדלת. אני לא רואה בכך שום דבר פסול. אצלנו דופקים על דלתות לפני שנכנסים.
על אחת כמה וכמה אם יש בני/בנות זוג, בגיל ההתבגרות או מעבר לו. פרטיות היא הכרח וערך עליון.
חדר ילדים אידיאלי בעיני הוא כזה שמאפשר לחיות בו גם כבוגרים. כלומר, שאפשר בעתיד להכניס אליו מיטה וחצי ברווחה, ואפילו מיטה זוגית. העלאת החדרים לקומה שניה תאפשר לכם להגדיל את כל חדרי השינה.

בקומת הקרקע הייתי עושה שירותים נגישים עם פתח רחב כולל מקלחון, עבור האורחים הקשישים או המוגבלים, הייתי גם מתכננת שטח עתידי לתוספת מעלית קטנה בתוך הבית, למקרה של בעיית נגישות כלשהי. למעשה, חוסר של שני אלה הוא הבעיה הכי גדולה בבית שלי כרגע (חמותי הקשישה מוגבלת, ולא יכולה לישון אצלנו).
המדרגות הפנימיות בין הקומות מעולם לא הפריעו לי, כיום למרות שאני בבית ועובדת במשרד ביתי, אני יורדת בהן פעם אחת בבוקר, ועולה בהן פעם אחת בערב. כשהילדים היו קטנים הייתי עולה קצת יותר, אבל ממש לא נורא... לא לפחד ממדרגות.
לכביסה עושים פיר, או שתולים בקומה השניה. לפעוטות שמים שער זמני כדי שלא ירדו לבד.
העלאת החדרים למעלה תוסיף לכם חדר, למעשה זה יהיה החדר הכי גדול בבית! החדר החיצוני, הגינה, כרגע לא קיים אצלכם. כרגע אין מה לשבת בגינה, אין מה לעשות בה. היא מורכבת ממעברים, שבילי צד, אזור שירות בחזית (??!) ומשטח ישיבה גדול שהוא לגמרי שווה ערך למרפסת בקומה 7.
אם מבנה קומת הקרקע ישתנה, אז הגינה האפקטיבית תגדל, ותרוויחו שטח שבו הילדים יוכלו לשחק (אולי גם מדשאה, שאי אפשר לבצע עכשיו) ולהנות מעצם המגורים בבית ולא בדירה.
זו דעתי

aviatawil

New member
לפי החישוב שלי יש בחלק הקדמי 80 מ"ר, זו טעות חישוב שלי?

* בחלק שבין הקו האדום מקדימה לקצה המגרש (4.3 רוחב, ו 19 מ' אורך)
נותן שטח סביב ה 80 מ"ר איפה אני טועה איפה שהוא בחישוב?
אכן המדרגות עדיין לא מופיעות בתוכנית ואולי לכן אני לא רואה את הבעייתיות בשביל הזה.
* אשמח אם תוכלי להסביר יותר או לשרטט איך יראה שביל שמתוכנן נכון.

תודה רבה!

גלמיש1

New member
בהמשך לדברים של מיכל - ולתגובתך

קודם כל - מה שאני חוזרת ואומרת פה :
אדריכלות זה לא מתימטיקה!!!
(לקח לי הרבה זמן לגרום לבן זוגי (מתמטיקאי) להבין את זה. היום הוא לגמרי מבין)
&nbsp
נניח שאני אומרת לכם שיש לי סלון בגודל 25 מ"ר - זה יפה, נכון? סלון מכובד ומרווח.
אבל אם אומר לכם שרוחבו 2.5 מ ואורכו 10 מ. - עדיין תחשבו שזה שטח סלון מצויין?
ןאם אומר לכם שהשטח הזה הוא בצורת ר מה אז? ואם אומר לכם שזה 25 מ. בריבוע - אבל ללא חלונות, זה עדיין יהיה סלון טוב?
בקיצור - אתם רואים שהמספרים לא מלמדים אותנו הרבה על איכות החלל. יש עוד פרמטרים רבים ושונים שמצטרפים יחד כדי לייצר חלל טוב. או גרוע.
&nbsp
הרבה אנשים טועים בעת שהם עושים חישובים לגודל הגינה שלהם. נניח - אם המגרש 500 מ"ר , והמבנה בתכסית של 200 מ"ר הרי נשאר לנו 300 מ"ר גינה, זה המון!!!
אז זהו - שלגמרי לא. זה כלום! ה 300 מ"ר הללו מתחלקים ל4 רצועות. נאכלים ע"י חניות, פילרים, שבילי כניסה, רחבות ישיבה וכו. יש בהם שוחות ביוב שלא מאפשרות שתילה. ומה שנשאר זה מלבן וחצי של גינה אפקטיבית. שום מקום שהילדים יכולים לרוץ ולשחק בו חיי-שרה. שום מקום שאפשר לגדל קצת עצים, מדשאה קטנה וכו. מה שרואים בסוף זה רחבת ישיבה גדולה מוקפת באדניות של אמנון ותמר, או שיחי מורן. או במילים אחרות - הלך האפקט של בית בכפר - ובמקום זה קיבלנו דירה עם מרפסת גדולה, אבל על הקרקע.
&nbsp
לגבי החלוקה לקומות –
כמו מיכל ב 20 שנים האחרונות גידלתי ילדים, מלידה ועד גיל 20, בבית דו קומתי שבו קומה ציבורית וקומת שינה. גם לדעתי זה פתרון מצויין.
כשבנותי היו קטנות הן בילו בח.המשפחה בקומת הקרקע, ליד המטבח והסלון. גם המשחקים שלהן היו שם, וככה היה להן מרחב משחק גדול ומוגן.
אחר כך הילדים נמצאים למטה לעשות שיעורי בית בפינת האוכל , ליד ההורים. אבל גם מבלים לפעמים בחדרם - לקרוא, לשחק, לארח חברים וכו.
בגיל ההתבגרות המאוחר ענין הפרטיות עולה ואז סוגרים דלת. אפשר גם לחלק את הקומה של חדרי השינה לשני איזורים - הורים וילדים. למשל משני צידי הקומה. ואז יש יותר פרטיות לשני הצדדים.
&nbsp
הפתרון שלנו לעתיד הוא ביצירת חדר גדול /יחידת הורים עתידית בקומת הקרקע. כרגע זה משמש ח.עבודה, אבל בעתיד כש נתבגר עוד קצת...נוכל לעבור לגור בו ללא צורך בשימוש במדרגות.
&nbsp
העלאת החדרים למעלה תשנה באופן מהותי את מרחב החיים שלכם. לא רק לטובת הבילוי/ישיבה/משחק בחוץ - אלא גם לטובת תחושת המרחב בתוך הבית שמושפעת מאד ממה שמממשיך אותו בחוץ. נוף הגינה, המרחב הירוק שנצפה מבפנים.
כל ההבדל בין תחושה של מבנה עירוני, עם גינות תחומות וישיבה מול חומות, לבין תחושת מרחב. עם תחושה של טבע וצמחיה.
&nbsp

גינה אפקטיבית

זה לא הגינה בחזית שעוברים דרכה, אומרים לה "הי" ואחרי שניה "ביי".
גם לא הרצועות בצד, שמשמשות אך ורק למעבר מהחזית לצד האחורי.
זו הגינה שרואים מהסלון, שמקיפה את רחבת הישיבה שלכם. זו שנמצאים בה רוב הזמן.
&nbsp
זו לא נוסחה מתמטית, ולא רק המטראג' חשוב אלא גם צורת השטח חשובה. שטח שמחולק ל5 משולשים קטנים אינו אפקטיבי גם אם הוא 80 מ"ר בסך הכל. רצועה צרה ברוחב של מטר וחצי אינה יכולה להיות אפקטיבית גם אם היא ארוכה.

סוף-סוף אני מוצא כאן תכנית כלבבי [בוודאי במה שנוגע להעמדת

החללים הציבוריים כולם לכיוון הגינה העיקרית (הערה: במקומות שם תכננתי - באזורים יקרים פחות או יותר סביב תל-אביב - נדיר היה שתכנון כזה אפשרי, כי רוחב הבית היה קטן בהרבה מהנדרש לכך. אני מקבל את הרושם שרוב התכניות המובאות לפורום הזה הן מאזורי "ספר", על מגרשים יחסית גדולים, ובדרך כלל יחידה אחת על המגרש. במצב כזה - עצוב לי לראות שוב ושוב תכניות בהן המטבח ממוקם רחוק מהמרפסת של חדר המגורים ומהגינה העיקרית)].
*
שביעות רצוני במבט הראשון על התכנית נמוגה, כאשר ...
ראיתי את הכניסה לבית.

איום בעיני [ישר לחדר המגורים. גם מיקומה לצד שביל הכניסה (ולא בהמשכו) המביא לזיגזג הליכה (שמאלה וימינה) - לא מוצלח].
את התכנון הזה מצאתי כיצד לתקן - ראו בסקיצה המצורפת.

למעלה