סקיצה למשחק

Blue Beetle

New member
סקיצה למשחק

בשלב מסוים שמתי לב שאני מתחיל מחדש שוב ושוב את הפרוייקט בגלל תכנון לקוי, לא משנה כמה פרטני אני מתכנן אותו. לכן החלטתי לקחת שבוע וליצור דמו / "סקיצה" ב- C#. כמובן זו רק סקיצה: אז הגרפיקה נראית זוועה, המשחקיות לא חלקה, יש כמה באגים ידועים וחסרים פיצ'רים מהגרסה הנורמלית. הוספתי את הסקיצה +4 שלבים לדוגמה /dl.dropbox.com/u/64087935/mc.zip target=_blank rel=nofollow>כאן. שלושת הראשונים מהווים הדגמה לרכיבים של המשחק והם מאד קלים. הרביעי כבר קשוח. שמו לב שבגלל הבאגים לעתים נדירות קורה שאי אפשר לסיים שלב. בגדול החוקים הם: נעים עם חיצי המקשים. רווח משחרר ירייה או פותח/סוגר דלת אם נמצאים בסמוך אליה. בכל זמן נתון רק קליע אחד שלך יהיה באוויר, ירי נוסף מעלים את הקליע שכבר באוויר (בנוסף לשחרור הירייה החדשה) לחיצה על C משחררת עוגיה. בצד ימין רשומות המטרות שלך (כמה מכל פריט / מפלצת עליך לאסוף). כדי לאסוף מפלצת עליך להמם אותן קודם על ידי ירי (חלקן קשוחות מאחרות). חלק מהמפלצות מתחילות את חייהן כביצים וצריך לחכות עד שיבקעו. יש כל מיני עצמים שתוכל לקחת ונותנים יתרון במשחק. אשמח לשמוע דעות על הקונספט..

Brusi

New member
האמת היא שהקוסנפט לא מקורי כל כך

משחק ממבט על, צריך זריזות ידיים וקצת יריות... מה לדעתך יתן למשחק שלך יתרון יחסי?

Brusi

New member
הבנתי,

אם ככה אז הוא נחמד, המפלצות חמודות :) השלב הרביעי באמת יותר קשה מהאחרים. השליטה היתה קצת קשה, אבל זה בטח ישתפר בגירסה האמיתית. בהצלחה בהמשך :)

Blue Beetle

New member
תיקוני באגים וכמה שינויים

http://dl.dropbox.com/u/64087935/mc.zip כל הבאגים הידועים תוקנו. כבונוס הקוד יותר אלגנטי. הורדתי את האפשרות להפיל עוגיות כדי לפיתוי מפלצות. אני עדיין אוהב אותה אבל מסתבר שלא משתמשים בה כל כך, אז חזרתי לתכנון המקורי של שימוש בחיצים וברווח בלבד. כדי לאפשר שליטה חלקה יותר, השחקן גם מתקדם בכל פעם שהוא מסתובב (אז לא צריך ללחוץ פעמיים). המחיר היא שאי אפשר לפנות במקום. אני עכשיו שוקל האם לבנות את זה ב- java מהיסוד או להמשיך עם זה כתרגיל C++ כמו שתכננתי בהתחלה..

גבר נראה לי שאתה עוד בשלב שאתה לומד

מה בכלל נכון בשבילך ככלי במה כדאי להשתמש ואייך. עצתי, תפסיק לחשוב על זה כמשחק שהולך לצאת ברמה כלשהי, ופשוט תשתעשע איתו כמה שאתה יכול, אל תיקח אותו כרגע כל כך ברצינות. תן לו ללמד אותך כמה שיותר. אם בסופו של דבר תהיה מרוצה ממנו ותרצה להוציא אותו מחדש, קרוב לודאי שבכל מקרה תכתוב מחדש חלקים נרחבים מהקוד, ואולי תעשה את זה אפילו בסביבה שונה. ובכל מקרה זה יהיה הרבה יותר יעיל ואלגנטי, ויקח הרבה פחות זמן ממה שלוקח לך עכשיו.

Blue Beetle

New member
זה אכן תהליך למידה

לאו דווקא לבניית משחקים, אלא לאיך בונים מערכת בקנה מידה ריציני. הלקח הראשון הוא על המגבלות של תכנון מראש והיתרונות של ספרינטים. העניין הוא, שאם (בפוטנציה) אנשים אחרים מלווים את התהליך, בייחוד כאלו שמבינים עניין, הלמידה פורייה יותר. ובאותו עניין האם שווה לטרוח להוציא גם את הקוד? מישהו יטרח להסתכל עליו?

Brusi

New member
רק על חלקים קצרים וספציפים

שאתה מחפש פידבק ספציפי עליהם. אחרת גם אם יקראו, לא כל כך ידעו מה להגיב (אם להיות ריאלי)

התכנון מראש הוא לא מוגבל כל כך

אבל הוא הרבה פעמים תלוי בניסיון שלך. כלומר אם יש לך כבר ניסיון לא רע בסביבה ובתכנות, אז התכנון מראש יכול להועיל המון.

Blue Beetle

New member
שאלה עתידית לגבי אנימציה

העולם של המשחק בנוי ממשבצות. איך אני משלב אנימציה חלקה מבלי לפגוע בלוגיקה של המשבצות?

למעלה