סקיצה להערות

סקיצה להערות

שלום זוהר ושאר החברים
העליתי את הסקיצה בפורום "בונים בית", אך אשמח מאוד גם לחוות דעתך (ושל חברים נוספים פה)
אודה על כל הערה, הארה וגם ביקורת.

פרטים:
משפחה 3+2 (עם אופציה לעוד)
מושב בעמק חפר
בית שני בנחלה - בעורף הנחלה(יש רחוב גם בצד זה. אין קו בניין אחורי, ואין הגבלה של גינה אחורה)
בתים משני הצדדים (בנחלות הצמודות)
לאורך צדו השני של הרחוב יבנו בתי ההרחבה (חד משפחתיים, דו-קומתיים)
אין ממש נוף - עקרונית יש לכיוון דרום-מערב, אך יהיו מולנו בתים
רוחב החזית כ-25 מ'.
הבקשה היתה לבית חד-קומתי עם גג רעפים, כאשר בחזית יש מרפסת מקורה

רוב הפרטים שתראו היו לבקשתנו או כאילוצים, ביניהם:
- הסיבה העיקרית להעמדה באלכסון היא רוחות השמיים. בצורה זו המרפסת הקדמית(שחשובה לנו) והמטבח פונים לכיוון דרום וכך המרפסת תהיה מוצלת אחה"צ. אחרת השמש המערבית תכה במרפסת והיא תהיה לא שימושית.
- מרפסת מקורה בחזית (porch) - (ידוע שזה ייחשב כשטח שירות)
- חדר משפחה סגור (שיכול לשמש גם כחדר) עם יציאה לחצר/פטיו
- סלון ומטבח סגורים יחסית
-אמבטיית הורים מחולקת לחדרים
- מיקום החנייה (נסתר יחסית עם גישה ישירה ללא מדרגות) - ולכן רחבת הסיבוב
- שולחן עגול במטבח
- שירותי האורחים - ממוקמים כך שישרתו גם את המשפחה וגם את האורחים, והמבואה היא לבקשתנו, על אף שהכיור יוצא החוצה...
- אזור פינת העבודה משמש גם כחלל למדרגות עתידיות לחלל הגג בהרחבה עתידית
- הבליטה של חדר ההורים 2.5מ' דרומה נדרשת כדי להצל על המרפסת אחה"צ
- פ.האוכל צפופה, אך במידת הצורך מתאפשר סיבוב השולחן ב-90 והארכתו, וכן, אנחנו רוצים פ.אוכל בנוסף לשולחן במטבח
- הסיבה למפגש הקירות האלכסוני במסדרון היא דלת הממ"ד והרצון לחסוך שטח ברוחב המסדרון.

*** מיקום חלק מהחלונות שגוי - חלון גדול בחזית המטבח ובחדר השינה
*** סימון העצים אקראי (כמובן שלא יהיה עץ על הביוב )
*** מאוד נשמח לצמצם את המטראז'. זה ממש קריטי לנו (בגלל הצורך בקניית הזכויות מהמנהל מעל 160 מ"ר), אך לא נרצה לוותר על הנ"ל...

תודה מראש לכל המגיבים!
שלמה

חוות דעת על בית במושב בעמק חפר

שלום לך
לא סתם בתים לא מונחים במגרשים מלבניים בצורה אלכסונית (אלא אם מדובר בשטח גדול מאוד), יש לכך סיבה והיא שזה יוצר תכנון מאוד בזבזני בשטח ויוצר מגוון של בעיות שהיו נפתרות במידה והבית היה מונח במקביל ובניצב לגבולותיו. באופן אישי אני גם לא אוהבת את התכנון של הבית שגם הוא תכנון בעייתי. רשום בתכנית שהבית הוא בשטח של 191 מ"ר. במידה והמידה הזו נכונה, התכנון נותן תחושה שהבית יותר קטן.
אני חושבת שאתם צריכים לחשוב על הכל מחדש החל מאופן העמדת הבית במגרש וכלה בגודלם של חללי הבית ובאופן שבו הם מתוכננים זה ביחס לזה.
אני רק אציין כמה הערות בענין:
1- ציינת שהסיבה להעמדה האלכסונית היא כדי למנוע שמש מערבית ישירה על הפורץ'. אז קודם כל אפשר ליצור תכנון כזה שהיא לא תפנה לכיוון מערב אלא לכיוון דרום ודבר שני, מדוע שתרצו לשבת דווקא בה כאשר יש לכם שפע כזה של שטחים פתוחים סביב הבית כולל גינה עצומה ומוצלת יחסית שפונה לכיוון צפון? אם הפורץ' כל כך משמעותית עבורכם מדוע תכננתם רק את דלת הכניסה של הבית כמעבר היחיד הקושר בינו ובינה? עדיף היה ליצור פתח נוסף מכיוון המטבח (דלת או ויטרינה) שממנה תוכלו לעבור ישירות מהמטבח לפורץ' כדי לאכול בה, לשבת וכו'... ולא תצטרכו ליצור עיקוף דרך ארונות המטבח לשם כך.
2- אני לא מקנאה בתמרון שתצטרכו לעשות בכל פעם כדי לצאת מהחניה...עדיף למקם את החניות סמוך לגדר הבית ומקסימום הולכים קצת ברגל עד הבית.
3- כתוצאה מסיבוב הבית מתקבלים שטחי גינה לא הגיוניים ביחס לאופן השימוש העתידי שלהם. בפינה המערבית סמוך לחדר השינה של ההורים קיבלתם שטח גינה עצום בגודלו שאין לו בכלל קשר עם יתר חלקי הבית, למעט כאמור חדר השינה של ההורים. לעומת זאת דווקא סמוך לסלון בפינה המזרחית מתקבלת מן שארית גינה קטנה יחסית שהחניה צמודה אליה, בקיצור לא משהו שנראה בעל פוטנציאל להפוך להיות משהו משמעותי בהמשך. עלויות של גינה נאה בשטח שהבית שלכם עתיד להבנות עשויות להגיע למאות אלפי שקלים, לכן רצוי לחשוב היכן מותירים שטחי גינון נרחבים שישמשו אתכם במהלך חייכם בבית והיכן מותרים שטחי גינון צרים יותר, שעלויות ההקמה והתחזוקה שלהם נמוכות יותר במקומות שהם בעלי עדיפות משנית מבחינתכם.
4- לשאלתך איך מצמצמים את שטח הבית שיהיה קרוב יותר ל-160 מ"ר. מתכננים הכל רק יותר בקטן, משתדלים להמנע ממעברים מפותלים וארוכים, ויוצרים קשר בין פונקציות כך ששטח של פונקציה אחת משמש גם פונקציה אחרת. סתם דוגמא בקטנה שהכי "קפצה" לי: למה תכננתם מקלחון בגודל של 2.40/1.10? אתם מבינים את המשמעות של שטח כזה למקלחון? מקלחון מרווח מאוד הוא בגודל של 90/90 ומעלה אבל 1.10 על 2.40? מדוע לתכנן דבר כזה שתכלס אפשר לרחוץ בו סוס?
5- שאלה לי- מדוע אתם מתכננים אפשרות להרחבה עתידית? האם הבית כפי שהוא לא מספיק גדול עבורכם כפי שהוא כרגע?
בקיצור כמו שנאמר פה לפעמים- למחוק הכל ולהתחיל לתכנן מחדש....יש לי המון הערות כמעט על כל דבר בתכנית הזו ואני חושבת שבאמת אתם צריכים "לחשב מסלול מחדש".
בכל מקרה שתהיה שנה טובה ונהדרת

סקיצה מתוקנת

היי זוהר
גמר חתימה טובה ותודה על ההערות.
מצ"ב סקיצה מתוקנת בה שינינו בהתאם לחלק מההערות שלך ומהפורום השכן.
אדגיש שעל אף החסרונות (שבכל תכנית יהיו) אנו מרוצים מהתכנית ורוצים (בעזרתך) למזער את החסרונות.
זו תוצאה של יותר מחצי שנת עבודה עם אדריכלית רשויה ומנוסה בשיקלול בקשות/שגעונות שלנו. (ולא הססנו לשנות ולהפוך
)

הערות:
1) במטבח חסר חלון גדול לחזית.
2) סידור המקלחת בי.הורים הוא לבקשתנו (ראינו ואהבנו)

אשמח אם תתייחסי בין היתר לשאלות הבאות:
1) דלת הממ"ד - האם עדיף דלת הזזה לתוך נישה או דלת ציר שתפתח על גבי קיר ח.המשפחה (לתוך נישה)
2) רוחב המסדרון - האם 1מ' זה סביר או שדרוש יותר
3) האם הייתם ממליצים להאריך ולהרחיב במעט את חדר ההורים כדי לחליף את הארון בחדר ארונות של 2 ארונות מקבילים?(הזזת הבית צפ'-מז'/למעלה כדי לשמור על קו הבניין בחזית)
4) ארונות מטבח - האם המשורטט מספיק (בשר+חלב) או שעדיף להחליף את הדלת לחניה בעוד ארון?
5) דלת לחניה - האם נדרשת או שכניסה דרך הפורץ' מספיקה בהחלט?
6) אחסון - בגדול, האם נדרש תכנון של עוד שטחי אחסון?

תודה רבה ושנה טובה!
שלמה

למעלה