סקיצה די סופית

esr124

New member
סקיצה די סופית

לאחר שהעלנו את הסקיצה הראשונית בעבר, אני מעוניין בחוות דעת נוספת לאחר מקצה שיפורים. המגרש:

esr124

New member
קומה ראשונה

בשלב א' אנו בונים קומה אחת של 150 מטר.

esr124

New member
הבית תוכנן עם אופציה להרחבה של קומה נוספת.

כרגע אנחנו, זוג צעיר ללא ילדים. הבית תוכנן בצורה כזאת שאם וכאשר נחליט לבנות את הקומה השניה, חדר המדרגות יבנה כמו בשירטוט המצורף. בעת בניית הקומה השניה יש אופציה לניתוק 2 החדרים בקומה הראשונה ליחידה נפרדת, או להשאיר אותם ללא שינוי כחדר הורים בקומה הראשונה וחדר עבודה.

esr124

New member
הערה חשובה לפיטנגו היקרה

העצים בגינה, מוקמו ללא מחשבה (עדיין), זה לא יראה כך במציאות.

פיטנגו4

New member
אני אף פעם

לא מעירה על מיקום עצים אלא על הפרופרוצית גודל שלהם. האדריכל (לאו דוקא שלך) לוקח בלוק אוטוקד של עץ, מקטין אותו איך שמתחשק לו לגודל של שיח ממוצע, ונותן ללקוח הרגשה שגויה שברצועה צרה של 2 מטר אפשר לשתול 3 עצים, בעוד אי אפשר לשתול שם אפילו לא עץ אחד. עצים שותלים לפי הגודל שלהם כבוגרים ולא לפי השתיל מהמשתלה, שזה מה שמשורטט
. קוטר נכון הוא 4 מטרים לעץ קטן, למי שתוהה - לימון ומנגו אינם עצים קטנים ודרוש קוטר גדול יותר . לשאר הערותי מקודם אני רואה שלא התייחסתם בכלל, לכן אני נמנעת מלהעיר אותן שוב. אני מציעה שתבדוק עם מהנדס האינסטלציה אם אכן מותר למקם את תאי הביוב כפי שזה משורטט כרגע. עד כמה שידוע לי מחויב מטר וחצי מרחק מקיר הבית, ובנוסף אי אפשר אלכסון כזה מוזר כמו מכיור המטבח. זה יוסיף עוד תא לדעתי(הלא מוסמכת בכלל). מכיוון שזה לא המקצוע שלי, אז שיבדוק מי שמומחה לתחום.. בהצלחה

פיטנגו4

New member
הרהור אישי

(לא רק על התוכנית הזו, אלא בכללי) "נלבישך שלמת בטון ומלט" לא התכוונו לרמה של ביגוד איראני... כתוב גם "ונפרוש לך מרבדי גנים" הלואי וועדות לא יאשרו מגרשים שאחוז כל כך גבוה משטחם מכוסה בטון בלי להשאיר שטח חלחול. מה שטוב באירופה ואמריקה עדיין לא הגיע לארץ הקודש, לצערי, זה חבל מאד שלא מחייבים התיחסות מינימאלית לסביבה, וגם לא מלמדים אדריכלים להתיחס לכך, לא פחות משהם מתיחסים לצורניות. הכי קל זה לישר מגרש בלי להתחשב בטופוגרפיה מסביב, להרים קירות תמך של 5 מטרים היישר מול הנוף, ולשפוך בטון מקיר לקיר. חבל. אפילו מכעיס - כי זו בכיה לדורות.

פיטנגו4

New member
הסבר

אני בודאי לא נגד קירות תמך בצורה גורפת השאלה היא איזה גובה קיר, האם בכלל מישהו חשב מה ניתוק כזה עושה לסביבה - לרחוב, לנוף. האם אפשר היה לתכנן אחרת, הן בתוכנית האב - דוגמאות: הורדת כל ה 00 של הרחוב, קירות מדורגים או מסלעות והן בתוכנית של המגרש: בניה במפלסים מדורגים בהתאם לטופוגרפיה במקום חפירות לעומקים עצומים. דוגמה מצויינת יש בתוכנית של calia שבה תוכנית קומת קרקע מתאימה את עצמה לקרקע במקום שהקרקע תתאים את עצמה לתוכנית. יישוב שלם בגליל- מעלה צביה- תוכנן תוך פגיעה מינימאלית בנוף(המדהים). התוצאה מדברת בעד עצמה. אז למה אי אפשר לעשות את זה מחויב בכל יישוב וישוב? למה בכניסה לישוב שלי יש קיר תמך מאיים ענקי בגובה של 12 מטר לפחות? ולמה הוא לא מדורג? ולמה מצופה באבן תעשיתית שלא מתאימה לסביבה? כי לא חשבו ואישרו... אחרי הבניה הודיעו בעיתונות המקומית שזו היתה טעות, והנושא יטופל (אני סקפטית, אבל אשרי המאמין) התיקון כמובן על חשבון הארנונה של כולנו...

eranshap

New member
את צודקת כמובן, אבל...

להתאים התוכניות לקרקע כפי שציינת זה אכן הדבר "הנכון", אך יכול לעלות לא מעט, בייחוד אם המתכננים השונים לא מסבירים לך את מלוא המשמעויות אצלנו זו ההנחייה שנתנו למתכנן, הכל בוצע לשביעות רצוננו, הבית והמגרש משתלבים יפה (עוד לא הבאנו אדריכל נוף... חבל שאת לא עובדת באזור
), אבל שילמנו דרך האוזניים על האינסטלציה שתאפשר זאת. הגבהת הבית והחצר במטר היו בדיעבד זולים בהרבה.

נחלולית

New member
ממש אוהבת...

תכנון פונקיונלי והגיוני. כן הייתי בודקת - להגדיל חלון בחדר השינה של ההורים (בקיר שיש בו יציאה של הדלת) וכן - האם ניתן לקרב מסתור כביסה למזווה. בהצלחה!

esr124

New member
מסתור כביסה

זה לא יהיה המיקום שלו, זו דרישה של הרשות המקומית.

לא זוכרת אם הגבתי או לא לתוכנית הראשונה

אבל ממה שאני רואה כאן הדבר הראשון שקפץ לי לעיניים זה האיזור המרוצף בגינה אין קשר בינו לבין הבית תחשבו על להוציא קפה על להעביר את אוכל החוצה, אולי אפילו לראות טלויזיה תוך כדי קשר עם מה שנעשה באיזור הזה, הוא ממש מנותק מהבית ונמצא באיזור מאוד צר בגינה הדבר השני שקפץ לי זה המרחק ממכונת הכביסה לאיזור התלייה

esr124

New member
לא בדיוק הבנתי את כוונתך

יש שני איזורי אירוח מרוצפים: אחד בצמוד לפינת אוכל ליד המטבח, יש שם דלת הזזה של 1.80, ושטח מרוצף של 3X8 (כיוון צפון) והשני: בדיוק ממול לפינת האוכל, עם דלת הזזה באותו הגודל. ושטח מרוצף של 4X7 (כיוון דרום) בכל מקרה ניתן לשנות את ריצוף החוץ

חורפנית

New member
חלונות

למה כל כך קטנים? בחדר השינה שצמוד לחדר ההורים למשל יש חלון ברוחב מטר בערך וזהו. זה בית פרטי האופטימום הוא כמובן 4 כיווני אויר לכל חדר אבל זה בד"כ בלתי אפשרי. אבל כיוון אויר אחד בלבד ורק ברוחב של מטר? אפילו בדירות קבלן קונבנציונליות משתדלים לתת יותר גם בחדר ההורים החלונות נראים צרים מדי שמת לב שבכל חדר יש גובה אחר לחלונות? זה לא מוסיף יופי לחזיתות הבית מהכניסה יש קו ראיה דרך המסדרון ועד לחדר ההורים. אני הייתי מנסה לשנות את זה

esr124

New member
כל החלונות מסתיימים בגובה 2.35

החלון בחדר הצמוד להורים ברוחב 120, גובה 125. החלונות בחדר הורים: רוחב 75, גובה 1.50

esr124

New member
גבהי חלונות

בצד הדרומי, צריך לתקן גובה של חלון אחד - יתוקן הבעיה היא בחזית, כי בסלון, אני רוצה חלונות צרים (90/175)וארוכים בצידי הספות, ובמטבח לא ניתן למקם חלון שמתחיל בגובה 65 בגלל השיש, לי אישית זה לא מפריע יותר מידי, אבל בגלל שזה בחזית אולי כדאי למצוא לזה פתרון. האם ניתן לעשות חלון שמתחיל נמוך (65) כלפי חוץ, נניח עם בסיס קבוע בתחתית החלון, שיוסתר בחלקו הפנימי ויתחיל מגובה 110 בפנים?

שינוי של מיקום החלון בסלון

יתן חיבור טוב יותר לחלק המרוצף הרחב יותר ואם באיזור החלון הקודם (שסימנתי באדום) תשימו את הטלויזיה, ניתן יהיה לצפות בה גם מהמטבח אין לי את הכישורים להפוך את התוכנית בכל מקרה הייתי מבקשת מהאדריכל לחשוב על איך לחבר יותר את הבית והחוץ בהצלחה

יפה ../images/Emo140.gif

שלום כמה רעיונות שאולי שווה לכם לחשוב עליהם: המקלחת של הילדים יכולה לאפשר 2 כיורים. זה יכול להועיל...פה (בקנדה) יש 2 כיורים במקלחת של יח' ההורים. (במקומות מסויימים זה יכול לחסוך את הוויכוח בבוקר בין 2 בני הזוג, מי יתגלח ראשון...
) לטעמי חסרה מקלחת. האמבטיות...נו שיהיה למרות שהשימוש בהם ממש נדיר אצלי.

למעלה