סקיפר של סירה פרטית ורישון מיסחרי

סקיפר של סירה פרטית ורישון מיסחרי

שלום רב לכולם האם סקיפר של סירה פרטית; יאכטה בבעלות אדם פרטי כאשר ההפלגה היא עבורו, בני משפחתו, חבריו של הבעלים וכו', ולא עבור לימוד שייט או צ'ארטרים, חייב להיות בעל רשיון מסחרי (משיט 40)? הכוונה היא למצב בו הסקיפר מקבל משכורת חודשית מבעל הסירה הפרטית. תודה לכל המשיבים - ה ר וינדמילר

danielia1

New member
מה רשום ברשיון הסירה?

מה זה השם הזה ?

יש להזהר

מעיצות לא מוסמכות. מבלי לפגוע בחברי הפורום כדי שתהיה לך חוות דעת של סוכן הביטוח של הסירה. שהרי אליו יתנקזו הדרישות (חס וחלילה)

הגדרות משרד התחבורה למשיט 40:

ציטוט מהגדרות משרד התחבורה למשיט 40: * משיט 40 הוא משיט ספינת-נוסעים בשכר * ספינת-נוסעים (נקראת גם ספינה מסחרית) היא ספינה המיועדת להסיע נוסעים בשכר. מכך משתמע (ואין לראות בדברי עצה מוסמכת או לא-מוסמכת): משיט 30 או 60 יכול לקבל שכר על עבודתו ואינו נדרש למשיט 40 כל עוד הוא עובד על סירה/ספינה שאינה ספינת-נוסעים (=ספינה מסחרית).

דויד, גם אני, כאלון, מציע להזהר. במקרה זה התחום לדעתי אפור, ויכולה להיות כאן עברה כפולה: גם מסיעים נוסעים בשכר (הטכניקה של התשלום לא חשובה) וגם בספינה שאינה מיועדת והוכשרה לכך. נכון שזה מקרה שונה ממצב של העלאת נוסעים בתשלום אקראית מהרציף. בארה"ב משמר החופים שחושד במקרה כזה מפריד בין הנוסעים ומתחקר אותם כדי לוודא ששילמו רק הוצאות יחסיות של דלק ומזון והם לא נוסעים בתשלום. בפוליסות הביטוח יש כל מיני נוסחים חלקם גם מפורשים.

לדעתי,משיט 30 יכול להתפרנס משירותיו

לדעתי, לאור הגדרות משרד התחבורה, משיט 30 יכול להתפרנס משירותיו: בדיוק כפי שאם יש לי מכונית ואני מעוניין שמישהו אחר ינהג בה בשכר, אני יכול לקחת כל בעל רישיון ב' ולשלם לו על כך שינהג עבורי (על עוד אין מדובר במונית) - להבנתי, בדיוק כך - כבעל יאכטה, אני יכול לקחת כל בעל רישיון משיט 30 ולשלם לו שישיט אותה עבורי (כל עוד אין מדובר בספינת נוסעים). וראיה נוספת לכך: קורס משיט 30 נמנה על הקורסים המקצועיים המוכרים לחיילים משוחררים. כלומר - זו תעודה המאפשרת להתפרנס ממנה.

srus1234

New member
אני מסכים איתך, ובנוסף לכך לא נאמר

שחבריו של הבעלים ואורחיו משלמים בעבור ההפלגה כך שגם כך שגם לא ניתן לטעון שהיאכטה פועלת כיאכטה מסחרית למרות שאין היא רשומה שכזאת. אם הדבר אינו חוקי שהרי עשוי להכרת פה ענף עליו יושבים סקיפרים רבים במדינתנו.

srus1234

New member
?????

1. לא חייב ברשיון מסחרי. רשיון מסחרי נדרש להשטת כ"ש מסחרי. 2. מדוע אתה מכנה עצמך ע"ש אדם מת???? יש על שמו כבר סירה!

sagy70

New member
לא צריך משיט 40 ואתן לך הסבר פשוט

ראשית כלי השייט שאתה הולך להשיט הוא פרטי נוסעים. שנית אותם אנשים שאתה משיט הם לא נוסעים בתמורה לכסף על אותה הפלגה אלא אתה עובד שם על בסיס שכר קבוע זה בדיוק כמו ספינת נוסעים בכנרת לדוגמא אחת מספינות הלידו צוות שנדרש להשיט כלי שייט זה יכול להיות 4 אנשי צוות שהם: משיט בשכר 40 או קנ"ב (קברניט נוסעים בשכר)(שזה מעל 55 נוסעים). משיט 30 משיט 13 בלתי מוסמך שעבר קורס הנצלה וראייתו תקינה וגילו מעל 16 שנים כל ארבעת האנשים מועסקים ומקבלים שכר מבעל כלי השייט ולא כולם מחוייבים ברשיון מסחרי. אלא רק אחד מהם. אתה יכול להיות רגוע פרט לזה שאולי הכסף שחור ואתה לא משלם מיסים. שמחתי לעזור ביי

H a i f a

New member
שאלה נוספת להבנת ההגיון?

ע"פ דעתי והבנתי, יש מקום לרשיונות נוסעים בשכר כמו מונית ואוטובוס. אבל, בעל עסק, נניח קבלן, שיש לו טנדר או חברת בזק ו/או חברת-חשמל שמלבד טנדרים יש להם משאיות עם קבינה כפולה שמובילים עד 10 פועלים לאתר עבודה. מהם לא נדרש רשיון "מסחרי" כגון רשיון מונית ו/או אוטובוס. ואילו, סירה שמשמשת להובלת פועלים לדוברת-קידוח שעגנה מול החוף השקט או ספינה שצריכה לעסוק באבטחת נמל-חיפה צריכות רשיון מסחרי (נוסעים-בשכר). על מה ולמה?

sagy70

New member
הבעלות לא חשובה

אם זה פרטי או חברה. יעוד כלי השייט הוא מה שקובע וברשיון כושר השייט תבדוק אתה במו עינייך, על תסמוך על אף אחד ותראה האם כתוב שיעוד כלי השייט הוא פרטי- נוסעים ולא מסחרי- נוסעים.

danielia1

New member
זה נקרא להתיז על הכלי שיום יבוא

ותהיה מפקדו, לא רק משפצו....

למעלה