סקופ!!

• פותח הנושא tofit
  • פורסם בתאריך

tofit

New member
סקופ!!

סתם, אין לי מושג האם זה סקופ או שמא לא, אבל היום בדרכי הביתה שמעתי במונית יצירה קלאסית. א. זה פעם ראשונה שאני נתקלת בנהג מונית ששומע מוזיקה קלאסית ב. ויותר חשוב, גיליתי שסטינג בשירו על הרוסים לקח משפטים מוזיקליים שלמים מתוך היצירה הקלאסית הזו. כל ההתחלה של השיר בעצם היא חלק מהיצירה הזו. יש לכם מושג על מה אני מדברת?

ford prefect

New member
בדיסק Fields of gold רשום

על השיר RUSSIANS: based on a theme by sergei prokofiev אני לא מבין גדול במוזיקה קלאסית אבל אני מניח שהוא לקח משם דגימה בשביל השיר שלו. את מתכוונת לשיר הזה , כן

dj80s

New member
אולי זה מתוך...

מפצח האגוזים. זה של פרוקופייב, מלחין רוסי ידוע.

tofit

New member
לא נראה לי../images/Emo6.gif

מפצח האגוזים זה של צייקובסקי, וזה ממש לא נשמע כמו השיר הזה. ולא ידעתי שאתה מכיר את פרוקופייב, תוסיף גם את היצירה שלו לאוסף היצירות שאתה צריך, בהזדמנות, להשמיע לי..

dj80s

New member
אבוי, הפאדיחק'ה

מזל שאלכס לא כאן כדי לצחוק עלי עם משהו שקשור למערות בבורה-בורה. (די, אלכס, אל תעלב כשתחזור ותקרא את זה. הכל ב(סוג של)צחוק)

tofit

New member
לא נורא

אנחנו כבר רגילים אוהבים אותך הרבה

dj80s

New member
וואלה? אותי?

לא ידעתי
נדמה לי שפרוקופייב הלחין את חליל הקסמים ו/או את אגם הברבורים. נראה אם בהימור הזה אני אכפר על פאדיחק'תי.

tofit

New member
אהההה, לא מדויק

את אגם הברבורים הלחין גם מיודעינו צ'יקובסקי אבל לגבי חליל הקסמים, אני לא בטוחה

tofit

New member
ולהשלמת התמונה כולה

את חליל הקסמים הלחין, לא אחר מאשר, וולפגנג אמדאוס מוצרט ועליו נאמר: אמדאוס אמדאוס, אמדאוס X2

ב- NYC גם נתקלתי בנהג מונית

ששמע מוסיקה קלאסית. נראה בחור מעניין (זקן שחור ונחמד) - קיבל ים של טיפ ממני בתודה. חוצמזה, המלחין האהוב עלי, פיליפ גלאס, היה נהג מונית במשך כמה שנים כדי שיוכל להתפרנס (מטרונית אחת שנכנסה למונית טרחה לידע אותו שיש לו שם כמו למלחין מפורסם שזה עתה העלה אופרה חדשה בקארנגי הול, וגלאס החביב לא טרח לספר לה שהוא אותו מלחין. אגב - הוא גם היה שרברב. ודיוויד לינץ' התקין דודי שמש, ונדמה לי שמיק ג'אג'ר היה קברן. או אולי זה היה רוד סטיוארט).

למעלה