סקופ אמיתי

סקופ אמיתי../images/Emo45.gif

בימים מתקיים כנס עולמי הועידה ה-16 העולמית לאפילפסיה באוסטרליה מיתוך מחקר יש 40 מיליון אנשים עם אפילפסיה בעולם כ-150,000,000 חוי התקף אפילפטי כזה או אחר המעניין מיכול בקרוב חמש שנים+ פרופיל גנטי לכל חולה אפילפלפטי מתן תרופה אנטי אפילפטית מותאמת גנטית לחולה במניעת תופעות לואיי עכשויות ועתידיות יש בדבר הזה התקדמות מדהימה טרם הדבר פורסם ברבים אני פשוט בקשר עם אחד האונברסיטאות בארה"ב בעניין הזה עוד מידע שיענין אותם כשמונים אחוזים מנוטלי התרופות אנטיאפילפטיות מיוצבים אבל צפויים לבעיות עם התרופות בעתיד כולל למיקטל וניגזרותיה יש לנו מקרה כבר שאני מכיר חבר בפורום שלמיקטל גרמה חוסר איזון הוא מאושפז בשיבא- א68 אני מאחל לו כאן החלמה מאירה וחזרה לשיגרה אני מקווה שכולנו נתפלל עבורו- הוא כרגע מטופל על ידי ד"ר בלאט

חייםלוי

Member
מנהל
החלמה מהירה לא68. באמת תהינו איפה

נעלם. לכל תרופה שהיא, כולל אקמול, עלולות להיות תופעות לוואי לא נעימות. אחת התופעןת של למיקטל היא שהיא עלולה לגרום לאלרגיה ואז חייבים להפסיק לקחת אותה, כמובן בהוראת נוירולוג.

אילןאבא

New member
גם בארץ חוקרים בנושא

אכן העתיד שייך לתרופות אנטיאפילפטיות ע"פ פרופיל גנטי בדגש על 200 המוטציות הידועות בתחום ועוד רבות שיגלו במהרה בימינו. נושא ה"רפואה האישית" יביא למהפיכה בעולם וחשוב במיוחד במחלות כגון אפילפסיה. למרות שתרופות אנטיאפילפטיות שונות מכוונות כנגד חלבונים מסוגים שונים במוח, היום עדיין לא מבצעים התאמה בין סוג התרופה לסוג החלבון הפגוע וסוג הפגיעה בחלבון. פרופסור סם ברקוביק מאוסטרליה (ממנהלי/מארגני הכנס שמתקיים עכשיו וראש המרכז הגדול לאפילפסיה במלבורן) מבצע מחקר לאיתור מוטציות במשפחות חולים. הוא בא מדי פעם לארץ לצורך מחקר משפחות חולים. בארץ מבוצע בשיתוך ד"ר שרה קיויתי ופרופ' מירי נויפלד.

אני מקווה שרק יזוזו מהר

לצערינו התרופות שחולי הנפילה הם צרה גדולה לעתיד ולהווה לדעתי ניתן כבר לעשות פרופיל גנטי לכל חולי האפילפסיה הבדיקה יחסית מאוד פשוטה יש כבר פיצוח של הגנום האנושי ואני מעורב באופן אישי בעניין בבניית ביו מקרוציפים יותר אומנם בתחום ביואינפורמטיקה רק הענינים הביוקרטים ואתיים נכנסים ומעכבים את הפיתוח של מיקרו ציפ לחולי אפילפסיה שיאפשר זיהיו ודאי של חלבון פגוע או חומר אורגני אחר וכך לתת פיתרון אמיתי לבעיה מיבלי להיות שפן ניסיונות של רופאים כולי תיקווה שהבר יתגשם בימינו

אילןאבא

New member
לא פשוט

בכלל לא פשוט כי מדובר בחלבונים ממברנליים גדולים שקשה מאוד להפיק מהם דנ"א מסיבות טכניות. בנוסף, לאור המגוןן הגדול של המוטציות, יקח זמן עד שתהיה קבוצה הומוגנית מספיק גדולה, קרי עם פרופיל/מוטציה מסוימת בה יוכלו לבדוק קשר בין הפרופיל לתרופות ספציפיות.

למעלה