סקוטי פולד

היי, ישלי חתולה סקוטי פולד בת חודשיים וכמה ימים..
היא כבר שבועיים וחצי אצלי בבית!
לאחר שלושה ימים, התחיל להיות אצלה שלשולים עם דם!
והיא עושה צרכים מחוץ לארגז חול! (למרות שעושה חלק בתוך הארגז גם)
הווטרינר חושב שזה תולעים.. קיבלה 2 זריקות נגד תילוע! חזרתי לתת לה את אוכל שקיבלה מקודם.
אבל עד היום ממשיכה לעשות מדי פעם מחוץ לארג חול! וזה ממש התחיל להיות מעצבן!
משהוא מכך עבר דבר כזה עם החתולה שלו.. איך התמודדתם עם המצב..?

אלישבע777

Well-known member
הווטרינר חושב שזה תולעים.. קיבלה 2 זריקות נגד תילוע! חזרתי לתת לה את אוכל שקיבלה מקודם.

אין לי ניסיון בשלשול דמי , אבל נראה לי שהיא אינה שולטת ביציאות שלה. לכן מדי זמן קצוב, תכניסי אותה לקופסת השרותים. המגע עם החול, עשוי לעורר אותה ליציאה . כך עשיתי עם החתול שלי, שהיה לו סרטן שלפוחית השתן והיה צריך להשתין אחת לשעה לפחות. נהגתי לקחת אותו לקופסא "לפני הזמן" והוא השתין שם ולא בבית. אבל הוא היה חתול זקן עם הרגלים. אני חוששת שהחתולה שלך, עלולה להתרגל לעשות את צריכה בכל מקום, גם כשהיא תבריא. חתולים הם חיות של הרגלים. היא צריכה לראות בקופסת הצרכים "ידיד" ולא "אוייב". אם היא תקשר את הקופסה למקום בלתי נעים, היא תעשה את הצרכים בכל מקום. אני מציעה שלעת עתה, תשימי לה קופסא פתוחה וגישה קלה לקופסא. כל פעם שהיא עושה שם, תני לה משהו טעים שהיא מתה על זה. יש חטיפים נהדרים לחתולים בחנויות המזון לבעלי חיים. יש חטיף בשקית צרה וארוכה שהוא כמו משחה ( כנראה מדגי סלמון). החתול שלי ז"ל כשהוא לא יכול היה לאכול כלום לפני מותו, את זה הוא אכל! חתולים אינם יכולים עמוד בפני הריח הזה! ככה תרגילי אותה, שהקופסא מתגמלת. ותמשיכי בתגמול גם אחרי שהיא תבריא.
מאחלת לך בהצלחה בטיפול בה והחלמה מהירה לגורה. שלחי כאן תמונה לפורים ותעדכני שנדע.

Yukita

Active member
מנהל
אתחיל בזה שחבל שקנית חתול ולא אימצת - תרמת לתעשייה מכוערת של הרבעות שבעיקר פוגעת בבעלי החיים. הרבעות וקניות הן דבר מיותר, בטח במדינה שבה יש חתולים רבים שצריכים בית.

באשר לגורה, אם השלשול חלף לחלוטין, ובטוח שהכל בסדר מבחינה פיזית (הוטרינר בדק שוב?) סביר להניח שלגורה קשה עם ארגז החול כי היא זוכרת שכאב לה ולא היה לה טוב. יתכן שכדאי לשים לה ארגז חול נוסף במיקום שונה ולראות אם זה ימשוך אותה ויפתור את הבעיה. צרכים שמוצאים על הרצפה יש להרים ולשים בארז החול, ואת הרצפה בנקודת עשיית הצרכים לנקות אבל לא עם אקונומיקה אלא עם מעט חומץ מדולל במים או אבקת כביסה ביו מהולה במים. אקונומיקה עשויה למשוך את הגורה חזרה לאותו מקום. אם היא חוזרת לאותו מקום, יש לשים משהו, כמו רהיט או משהו אחר, שימנע ממנה גישה לנקודה המסויימת הזו ויעזור לשבור את ההרגל ללכת לשם.

קודם כל תודה על העזרה..
אתמול קיבלה זריקה שניה נגד תילוע.. הווטרינר אמר אם לא יעבור השלשול הדמי אז נתחיל בירור לעומק..
לגבי עשית צרכים מחוץ לארגז.. אתמול סגרתי את הפינה שהיא עושה בה כל יום עם משטח .. לצערי עשתה בפינה בצד השני😭.
אני כבר לא יודעת מה לעשות .. האם זה יעבור בסוף ?
פעם ראשונה עם חתול בבית 😥

Yukita

Active member
מנהל
שמת ארגז אחר עם חול חדש בנקודה אחרת בבית?

Yukita

Active member
מנהל
עוד לא, היום אני אנסה את זה..
מקווה שה יסתדר!!
בהחלט נקווה - אבל שימי לב, אם עדיין יש בעיה בריאותית (לא תולעים) יתכן שעדיין כואב לגורה והיא מחפשת מקומות שלא מתקשרים לה עם כאבים (ולכן עושה מחוץ לארגז). אציין שבכל המקרים של תולעים שראיתי, לא ראיתי דם בצואה - אבל אם הוטרינר אומר שהוא יבדוק יותר לעומק אם התילוע לא יעזור אז אולי זה מתאים.

כל זמן שיש בעיה בריאותית, אל תצפי לפתרונות מהירים מבחינת הצואה מחוץ לארגז. כשהבעיה הבריאותית תיפתר, יתכן שגם הבעיה הזו תיפתר בקלות.

למעלה