סקוואט

DannyBoy19

New member
סקוואט

אמממ.. מה הקטע של לשים משקולות מתחת לעקבים?@#$$@#% אתם יודעים מאיפה זה בא? בזמנו כאשר בודיבילדרים עשו 500 תרגילים לכל שריר(כמובן שהם היו על סטרואידים) הם החליטו לשים משקולות מתחת לעקבים כדי שהיה יותר לחץ על הארבע ראשי וכך הוא יפותח יותר טוב. היום כבר אנשים שמים את זה בגלל כביכול שהם לא גמישים מספיק או שזה יותר בריא. שתי הטענות מגוחכות. אם לא גמישים מספיק, אז לעבוד על גמישות לסקוואט שזה מאוד חשוב! אני בהתחלה לא הייתי מסוגל לעשות סקוואט כמו שצריך אבל התאמנתי בבית כל יום במשך חודשיים :) כמו כן, בנושא הבריאות.. הלחץ בתנוחה זו על הבירכיים הוא הרבה יותר גדול. לכן לטווח הארוך שיטה זו יכולה להזיק לבירכיים. תגובות רצויות לכולם חוץ מאנשים שאין להם מושג מה הם מדברים ולא עשו סקוואט בחיים שלהם :)

אלי ו.

New member
אחת הטעויות בביצוע סקוואט זה

להתחיל את התנועה מהברכיים. סקוואט מתחיל מהישבן. דמיינו כאילו אתם מתישבים על כיסא שנמצא קצת מאחור. שלחו את הישבן אחורה, ורק אז הכיפוף בברכים צריך להתחיל. הברכיים לא אמורות לעבור (בקו אנכי) את קצות האצבעות של הרגליים. (לא, אל תסתכלו למטה לבדוק, בקשו ממישהו אחר שיסתכל. המבט שלכם צריך להיות מרוכז בחלק העליון של הקיר שמולכם) אני מסכים עם דני שלשים הגבהה מתחת לעקבים נכון רק במקרים מיוחדים ואין צורך בכך באימונים רגילים. (תמיד חשבתי שמי שעושה את זה צריך להגיע לחדר כושר עם נעלי עקב) ועוד על סקוואט: זהו התרגיל החשוב ביותר בחדר כושר. אם אתם עושים תרגיל אחד בלבד, עשו סקוואט. סקוואט מפעיל יותר יחידות מוטוריות מכל תרגיל אחר! קראו את המאמר של רמי על סקוואט, ומצאו מדריך טוב שיסביר לכם איך לעשות את התרגיל בצורה נכונה מכיון שביצוע לא נכון יכול לגרום לפציעה.

אבל תזהרו....

זה היה הטריגר לקרע אצלי... מסתבר שכדי לקרוע את הארבע ראשי לא צריך עומס יוצא דופן כמו נאמר של כדורגלנים, מספיק עבודה רבה מדיי עם בר או עם משקולות. אגב, כדאי לבקש מחבר להניח רגל מאחוריכם בזמן התרגיל ועם כל ירידה כמעט לשפשף את הרגל.. זו ההוכחה שירדתם נכון (שיטה להתחיל עם בחורות שעושות סקווטים
).

אלי ו.

New member
השיטה לודא שירדנו מספיק?

כמו שאומרים אצל לואי סימונס (מאמן כח אגדי) Friends don´t let friends squat high ואת צודקת, בחדר כושר, מילות המפתח הן הדרגתיות, וזהירות.

למעלה