סצינה אהובה..

Padme Amidala

New member
סצינה אהובה..

מה הסצינה האהובה עליכם ב"תקווה חדשה"? אני הכי אהבתי את סצינת הסיום, כשליה נותנת להאן ולוק את המדליות (אני טיפוס של סצינות סיום...). לא יודעת, יש בסצינה הזאת מן אווירה מלכותית עם כל התפאורה והמוזיקה...וזה הקטע היחיד שקארי פישר ניראית בת 19...

דווקא שם היא נראתה מבוגרת יותר...

חלקים גדולים מהסרט היא נראתה בת 16... הסצינה האהובה עלי היא הסצינה בה לוק יוצא מהבית בתסכול ומביט אל עבר השמשות השוקעות. כלכך הרבה רגש ומשמעות הוכנסו בסצינה קטנה וחסרת מילים. זוהי אומנות לשמה.

zViper

New member
לא יודע אם הסצינה האהובה עלי...

כי קשה להוציא קטע-קטן מתוך סרט של כשעתיים שאת כולו אהבתי. אך יש קטע שממש השאיר לי זכרון: הסצינה בה לוק מאבד את ידו, ונראה שדארת´ ווידר מרגיש דג´ה-וו ומושיט ידו ללוק. הצפע.

zViper

New member
עכשיו שאני חושב על מה שכתבתי...

נראה לי שהתבלבלתי לגמרי
הסצינה שרשמתי היא מ"שובו של הג´די"...סליחה. הצפע.

idanyd

New member
למען האמת, אני חושב שהיא מלאת רגש

בעיקר בזכות המוזיקה של וויליאמס. כי בתכל´ס, רק רואים את לוק מסתכל על השמיים, ומראה את כל הרגש ששחקן כמו מארק האמיל יכול לתת (וזה לא הרבה). סצינות אהובות עלי? יש כמה - הקאט הראשון אהוב עלי - בסיום הכתוביות, רואים את החללית של ליה בורחת ממשהו, ואז מופיע איזה מבנה ענק מראש המסך. לצופה בפעם הראשונה לא ברור במה מדובר בדיוק, עד שאחרי שניות ארוכות רואים שמדובר בחללית-ענק. אם רק היה שם את The Imperial March זה היה מושלם. זו סצינה שהשפיעה על סרטים מאז בצורה אדירה. בערך כמו ההשפעה של "מטריקס" על סרטי האקשן שבאו אחריו. הקרב על יאבין, כמובן. במיוחד בגרסא החדשה, אחרי שהכניסו עוד כמה Y-Wings ו-X-wings. קרב מותח, עם פיצוצים נאים, מוזיקה מצויינת, תנועות מצלמה "אמיתיות", קריאת "Woohoo" מצד האן סולו אחד, וסיום אמריקאי קלאסי. הסצנה שבאה מיד לאחר הקרב - The Throne room. אחרי הנצחון, בא הקתרזיס. כולם נאים, מצוחצחים, מחייכים ושמחים. אכן, תקווה חדשה למורדים. ושוב אני אזכיר את המוזיקה - Luke´s theme במלוא הדרה, כפי שכבר לא תשמע בעתיד. מעבר לזה, יש עוד כמה שלוקחות מקום שני, כמו סצינת המוות של בן, בו ראינו לראשונה את הסייבר של דארת´ (שמתם לב שהיא נפתחת לאט יותר, ע"מ להדגיש את העוצמה שלה?), ושמענו את המשפט "If you´ll strike me down I shall become more powerful than you could possibly imagine" (בקירוב); ומשחק ה"שח" בין צ´ובקה לדרוידים ("I have a new strategy Artoo - Let the Wookiee win").

למעלה