ספר

ספר

לאביבה שלום מעניין אם לפאנג שואי יש גישה בנושא באיזה מקום בבית כדאי להניח ספר שמאוד אוהבים לעיין בו מפעם לפעם. בסלון או בחדר שינה? חיים

שלום חיים, איזה כיף!!!!!!!

איך אני שמחה .... כדאי לרכז את הספרים במקום אחד בבית פיזור באופן כללי של כל מיני חפצים בכל מיני מקומות יוצר בלבול... אם בסלון, אז בצד הצפון מזרחי שלו, זה המקום שקשור לספרים והגות, מורים רוחניים, תמונות ואמרות חכמות, וציורים שאוהבים... בחדר שינה אם זה ספר אהוב במיוחד, שנעים לקרא בו כל פעם מחדש לפני השינה,אז נהדר, לפי הפאנג שואי לא כדאי שיהיו ספרים רבים בחדר השינה... חדר שינה מיועד לאהבה ושינה עריבה ונעימה כדי לקום עם אנרגיה חדשה כל בוקר מחדש איך אני שמחה לדבר איתך כאן חיים... (אפשר לצעוק?...)

ספר בסלון

לדעתי זה הרבה יותר מרכב: ספר שמונח על השולחן בסלון אומר "אני פה" הוא מאוד נוכח ולכן אם זה ספר שמקומו לא בסלון זה יוצר דיסהרמוניה, אבל אם זה ספר ש"מברך" את הסלון אז אני חושב שהוא דווקא הופך למשהו שהוא יותר מספר ובכך גם הופך את הסלון למשהו שהוא יותר מחדר... מה דעתך?

ספר הרמוני...

בכל בית יש מקום שבו כדאי לשים את הספרים לפי הפאנג שואי אם מדובר בספר ספציפי, מיוחד, חדש ובעל נוכחות אז אפשר לעשות לו מקום מיוחד. מסכימה עם מה שכתבת לגבי ספר או כל חפץ אחר שיכול להפוך כל מקום למשהו אחר, שונה, זה פאנג שואי, יש כללים שמבוססית על חוקי הטבע, ההסתכלות עליו על האנרגיה כשהמטרה מוגדרת, אפשר להעזר בידע ולקדם אותה כשמסתכלים פנימה הספר, או כל חפץ אחר, יכול "לעבוד" עבורנו כדי לקדם את המטרה, יצירת מרחב מתאים...

פאנג שואי ודיקדוק

אני לא כל כך מכיר את תורת הפאנג שואי אבל אני מניח שאפשר לומר שהוא מעין "חוקי הדיקדוק" של עיצוב הסביבה, ממש כמו חוקי הדיקדוק של עולם המילים (שאותו אני מכיר קצת יותר טוב.) וכנראה שכמו בעולם המילים יש דיקדוק כדי לשמור על מסגרת וההרמוניה אבל את הריגוש והמעוף משיגים דווקא על ידי שבירתם, אולי פאנג שואי הוא "הדיקדוק" של המרחב בו אנו חיים שמעניק מסגרת שלווה והרמוניה אבל את הריגוש והקסם משיגים דווקא על ידי שבירה זהירה של חוקי הפאנג שואי? מה דעתך?

למעלה