ספר SQL למתחילים

yairupei

New member
השאלה אם יש לך רקע בתכנות

SQL למתחילים לדעתי מצריך ידע כלשהו בתכנות. יש לך אפשרות לעשות קורסים ולקבל תעודות שוות.
בכל אופן אם אתה לומד להנאתך- יש לא מעט מדריכים באנגלית בקבצי PDFץ

itzhakk

New member
אין לי רקע בתכנות

אני לומד לבד. אשמח להפניה למדריך רלוונטי.

pitoach

New member
אין שום קשר לרקע בתכנות. DBA הוא לא מתכנת

והוא לא צריך לדעת כלום בתכנות! לרוב הוא גם לא יודע.

אם סיימת לעומק את כל המדריך באתר שם אז יש לך ידע בסיסי טוב מאוד של שפת SQL. אני מקווה עבורך שלא רק קראת את המדריך אלא ביצעת את הדוגמאות שיש שם.

אם הגעת למצב שאתה הצלחת לעקוב בלי לדלג על כל מה שיש שם אז כניראה שאתה מאלו שיודעים ללמוד לבד ואז אין לך צורך בספר (רוב האנשים כן צריכים הכוונה מסודרת של קורס או לפחות ספר לימוד טוב). במקרה זה אני הייתי ממליץ לך 2 כיוונים במקביל:

1. תתחיל לגלוש בפורומים ולנסו לעזור בשאלות. ככל שתתרגל יותר תבין יותר. בכל פעם שתיתקל בבעיה שאתה לא יודע תחזור ללימוד תוך חיפוש תשובה בגוגל. חלק מרכזי מעבודה מעשית זה היכולת למצוא את התשובה וללמוד.

2. תבחר שרת כלשהו בו אתה רוצה להתמקד (למשל ms-sql) ותתחיל ללמוד עליו. השימוש בשפת SQL מתרחב לשפות המיוחדות לשרתים השונים ועלייך להתמקד בהן אם אתה רוצה להגיע ליכולת טובה. SQL נקי לא מספיק לביצועים טובים. למשל בשרת של מייקרוסופט MS-SQL עושים שימוש בשפה בשם T-SQL. חפש מדריך טוב על שפה זו באינטרנט והמשך את הלימוד תוך דגש על לימוד העבודה עם השרת עצמו

* הערה: שרת MS-SQL כן מאפשר עבודה עם תכנות בדוט נט. זה לא קשור לשפת SQL ומהווה תוספת חשובה לשלב מאוד מאוד מתקדם או יותר נכון מאוחר ולרוב ה DBA לא יתעסק בזה בשום שלב ויוכל להוריד פונקציות מוכנות ישירות מייקרוסופט או לבצע את הדברים ישירות ב T-SQL.

pitoach

New member

למעלה