ספר של איאנלה

tsigalko

New member
ספר של איאנלה

ספר שכתבה איאנלה על חייה נקרא "אתמול בכיתי" לי הוא פגם בהערכתי הרבה לאיאנלה משום שיש בו לדעתי דברים לא הגיוניים וכמו כן הוא מתאר מאיפה היא הגיעה ולאן היא הגיעה בצורה שלא נראית סבירה. ד"א שלושה ילדים משלושה גברים - למי את מטיפה מוסר ואיפה הילדים שלך כשאת לומדת להיות כומר ועורכת דין מי מפרנס אותם ומטפל בהם למה זה לא כתוב . גם השתייכות לכתות שונות לא ממש מחמיאה בקיצור לא מומלץ לקרוא את הספר

rachel1109

New member
לא קראתי את הספר

למרות שאני בטח אקרא בהזדמנות, (בגוף נקבה, בגלל הסיכויים...
את לא חושבת שזה דווקא מוסיף לה נופך אותנטי יותר? כלומר, היא נאבקה ויצאה ממקום נוראי, ועכשיו היא עוזרת לנשים אחרות לעשות אותו הדבר, לא? (אני מאמינה שאת צודקת בחוסר הריאליות של זה, לאיאנלה יש קטע של אגו ומין האלהה של עצמה.... אנשים מגזימים, אלו החיים...)

13דנה

New member
חח הקטע של האגו והאלוה הם רק עכשיו

דווקא בספר היא מציגה את עצמה (של פעם) בדיוק ההפך. אם תקראי אז תביני מאיפה כל הקטע הזה של האגו בא :)

13דנה

New member
ספר מעולה!!

את יוצאת מנקודת הנחה שמי שנמצא בעמדה של איינלה (כלומר מפורסם ועוזר לאנשים) חייב לצאת מהסרטים של המשפחה האמריקאית הטובה, שם הכל יופי וחיוכים. מה שאיינלה עברה נותן לה את כל הלגיטמציה לבוא לאחרים שבאו מהמקום שלה, היא מבינה על מה היא מדברת-היא הייתה שם. היא מבינה הייטב ברגשות המעורבים, בקורבנות. בגלל זה היא לא מוותרת להן, בגלל זה היא לוחצת חזק. זאת לא בעיה להיות מטיפה כשבאת ממקום קל, אבל לעלות מהמקום שבו הייתה איינלה להיכן שהיא עכשיו-זה מדהים!! אותי היה מעצבן אם מישהי שחיה חיים "רגילים" הייתה מטיפה לי-הייתי חושבת " מאיפה את יודעת משהו אם גדלת עם כפית של כסף ביד ולא בעולם שאני גדלתי"?? למה את שופטת? 3 ילדים משלושה גברים... רוב הילדים שעבו את מה שאיינלה עברה בתור ילדה גומרים עם סמים/אלכוהול/עבריינות/ כלא (אני עובדת עם נוער כזה, אני מבינה על מה אני מדברת), והיא הקימה את עצמה ממחלקה סגורים לפסיכופטים למדה כמורה, למדה עריכת דין.. זה בא על חשבון הילדים אבל היא החזיקה אותם תחת קורת גג מה שלה לא היה. אגב, כל הספר היא עורכת דין וחשבון עם עצמה על האמהות שלה, והיא כן מספרת היכן היו ומי פרנס (היא והילדים, והם היו או בבית לבד או אצל נט/אבא שלה/חברות). גם את ההתמכרות למין וגברים מתעללים היא מסבירה ומכה על חטא. אז למה לשפוט?

Y. Welis

New member
בעונה השניה היא היכתה על חטא - שלא דיברה עם

אחותה הגדולה בימיה האחרונים, לפני שזו נפטרה. היא כבר היתה מצליחה ויצאה ממעגל העוני, אבל חששה מלדבר איתה, ועל זה היא מצטערת בכל יום. אגב טיפול בילדים - היו אנשים מפורסמים יותר, ומרקע מוצלח ועשיר יותר, שהתנכרו לילדיהם (שלא לומר פילוסוף הומאניסט גדול ששלח את כל ילדיו לבתי יתומים). באנגליה למשל עד לפני 50 שנה, נהוג היה אצל בני המעמד העליון למסור את הילדים מיד אחרי שנולדו לטיפולה של אומנת, ואחרי שהגיעו לגיל 10 לשלוח אותם לפנימיה, ואחרי זה הם כבר עברו לדירה משלהם וחיים עצמאיים. כך ההורים יכלו לראות אותם רק מתי שהיה להם נוח (נאמר פעם בשבוע או פעם בחודש), ממש כאילו הם חיו במשפחה אומנת. הרבה סופרים בריטים ידועים תיארו בספריהם את הצלקות שעברו כתוצאה מהחינוך הזה (לפחות הקוראים הרוויחו).

13דנה

New member
אם היה מוזר בספר

זה שהיא ממש אבל ממש לא הזכירה שום אחות!! כל פעם שהיא דברה על אח שלה ועוד אח שהיא גילתה בדיעבד שיש לה חיפשתי משהו על האחות שהיא סיפרה עליה. גם את הסיפור על הבת שמתה מסרטן חיפשתי, אבל כנראה שזה קרה אחרי כתיבת הספר, אגב, מישהו זוכר או יודע איך קוראים לאותה בת? בספר יש שתיים ובן נוסף, מעניין אותי מי משתיהן מתה. בקשר לשאר מה שכתבת, ניכור לילדים הוא לא קשור לשום שיכבה, מצב אקונומיסוציולוגי וכו'. בהחלט חידשתי לי בנוגע לבריטים האמידים. אף פעם לא הבנתי למה צריך להביא ילדים אם אין חשק, כוח או רצון לגדל אותם. תמיד הכעיס אותי לשמוע שלילדים יש אומנת מגיל צעיר ואבא ואמא זה מותרות (קצת אמור להיות הפוך לא?!) אבל אני מניחה שגם ההורים האלה לא בדיוק חוו ילדות טובה והם יודעים להיות הורים כפי שהם למדו מהוריהם. ולמה ללכת כל כך רחוק?? כאן בארץ בקיבוצים הילדים של פעם גם עברו חוויות דומות. היום ידוע ויש הרבה מחקרים בנושא שהילדות בקיבוץ הייתה ממש אומללה, בתי הילדים והריחוק מההורים עשו המון צלקות לאותם ילדי קיבוץ. לא מזמן עשו סרט על זה- אם אני לא טועה אדמה בוערת (וסליחה אם אני עושה סלט מהסרטים).

מקלדת2

New member
אני דווקא לומדת המון מהספר הזה

לא סיימתי אותו עדיין אבל כמישהי עם עבר אני יכולה להגיד שאני ממש ממש ממש לומדת על דרכי ההתמודדות שלה ובכלל אני לומדת על מודעות הרבה דרך הסיפור שלה על עצמה יש לה המון מסקנות שהיא הגיעה אליהם כילדה וזה מדהים כמה שהעבר שלי שונה לחלוטין משלה ואני מוצאת את עצמי עם אותן מסקנות ואותן דרכים בהם הגעתי אליהן ולשחרר אני לומדת לשחרר הספר מומלץ מאוד

למעלה